Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kaikki uutiset



Julkaistu 18.10.2017 17.30



Julkaistu 18.10.2017 16.48



Julkaistu 18.10.2017 15.55



Julkaistu 18.10.2017 10.26



Julkaistu 17.10.2017 15.52



Julkaistu 12.10.2017 16.53



Julkaistu 11.10.2017 14.00



Julkaistu 11.10.2017 12.55



Julkaistu 09.10.2017 11.11



Julkaistu 06.10.2017 13.19



Julkaistu 05.10.2017 16.29



Julkaistu 05.10.2017 16.13



Julkaistu 04.10.2017 16.24



Julkaistu 04.10.2017 15.11



Julkaistu 04.10.2017 11.28



Julkaistu 03.10.2017 17.45



Julkaistu 28.09.2017 11.51



Julkaistu 27.09.2017 16.01



Julkaistu 27.09.2017 13.00



Julkaistu 26.09.2017 16.13

Powered by CuteNews

Haku uutisista

Degerby Gillen uudet ravintoloitsijat haluavat madaltaa kynnystä

Perinteikäs ravintola sai ravintolayrittäjät, joidet juuret ovat syvällä Pohjois-Karjalan tantereessa.

Toimittanut 09.08.2017 18.00 | Marko Wahlström

Uusien yrittäjien kädenjälki näkyy jo muun muassa Degerby Gillen sisustuksessa. – Punaiseen naisten huoneeseen eli Dammikseen voimme hyvin kattaa vaikkapa kahdellekin henkilölle silloin, kun meillä on ravintolassa vieraita, uudet yrittäjät Sanna Brandt (vas.) ja Tiia Tahvanainen kertovat. Kuva: Marko Wahlström

LOVIISA Tiettävästi pohjoismaiden vanhin, yhä päivittäisessä käytössä oleva puurakenteinen kiinteistö seisoo ylvään arvokkaana Loviisan Sepänkujalla.

Degerby Gille kätkee sisälleen ravintolan, jonka kynnyksen kiinteistönomistaja, Degerby Rusthåll Ab, soisi madaltuvan asiakkaiden suuntaan.

– Nyt olemme saaneet uudet ravintoloitsijat, jotka aloittivat elokuun alussa. Uskomme, että nyt meillä on oikeat ihmiset luotsaamassa ravintolaa, kiinteistöyhtiön hallituksen jäsenet Stefan Andersson ja Folke Lindborg sanovat.

Gillessä on harjoitettu ravintolaliiketoimintaa 1930-luvun alusta. Aluksi ravintoloitsijana toimi aatteellinen yhdistys Degerby Gille rf. vuoteen 1987 asti. Vuodesta 1988 toukokuuhun 2014 ravintolatoimintaa harjoitti Degerby Hotel-Restaurant Oy.

Viimeksi loviisalaiset Timothy Kühn ja Kenneth Karlsson hoitivat ravintolaan kesäkuun loppuun asti.

Kokemusta eri puolilta Suomea

Uusina yrittäjinä aloittivat loviisalainen Sanna Brandt ja joensuulainen Tiia Tahvanainen.

– Olen ollut töissä Gillessä Hotel Degerbyn aikana ja viimeksi Pilastereissa, Joensuusta kotoisin oleva, viimeiset 10 vuotta Loviisassa asunut Brandt kertoo.

Tahvanainen on työskennellyt Lapissa Levillä ja Ylläksellä sekä yhden kesän Hangossa. Hänellä on ravintola-alan kokemusta niin esimiehenä kuin alaisenakin.

– Ystävystyimme Sannan kanssa Ylläksellä, jossa jaoimme yhden talven saman kämpän. Sanna soitti minulle, kun olin Levillä kysyäkseen, että lähdetkö yrittäjäksi Loviisaan. Sanoin, että miksipä en – ainakin työmatka Joensuusta puolittuu Leviin verrattuna, Tahvanainen kertoo.

Tahvanainen on kasvanut yrittäjäperheessä, sillä hänen vanhempansa ovat yrittäjiä.

– Tämä on uusi haaste, mutta samalla pelottavakin. Nöyrästi asiakkaita kuunnellen lähdemme eteenpäin, hän pohtii.

Luonnollisesti ja luonnosta ammentaen

Brandt vastaa loviisalaisravintolan vieraiden viihtyvyydestä aina yhteydenotosta suunnitteluun ja itse tilaisuuteen. Tahvanaisen vastuulla on Gillen ruokatuotteen kehittäminen.

– Keittiössämme valmistuu perinteisiä suomalaisia herkkuja maustettuna karjalaisilla, lappilaisilla, venäläisillä ja saaristolaisuudella – ranskalaisen keittiön klassikoita unohtamatta. Rehellistä ja itse tehtyä ruokaa luonnollisesti ja luonnosta ammentaen, Tahvanainen kuvaa.

Uudet yrittäjät tulevat jatkamaan Gillen toimintaa pääasiassa tilausravintolana perhejuhlia ja illanistujaisia silmälläpitäen.

– Torstaisin pidämme ovet avoinna kaikille lounaan merkeissä kello 10.30–13.30. Lisäksi ovet ovat avoinna juhlapyhinä, kuten vappuna, äitien- ja isänpäivinä sekä pikkujoulujen aikaan. Luvassa on myös kuukausittaisia teemailtoja, he kertovat.

Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa elokuun lopulla tarjolla on päivällä lohikeittoa ja illalla pieni bistro-lista á la carte -tyylisesti.

– Toivomme, että ihmiset ottavat rohkeasti yhteyttä ja kysyvät, milloin olemme tilausravintolana avoinna. Silloinkin voimme kattaa esimerkiksi kahdelle henkilölle pöydän pienempiin saleihimme, Brandt toteaa.

Lisätietoa Gillestä ja sen kaikille avoimista päivistä löytää Facebookista, verkkosivuilta ja ravintolan edustalla olevalta ilmoitustaululta.

Powered by CuteNews

Asiaa toimitukselle?

Haluatko antaa juttuvinkin tai lähettää tapahtumastasi menovinkin? Vai toimittaa ilmaisen synttäri-ilmoituksen?

Lue ohjeet »

Ilmoitusratkaisut

Meillä on tarjota yrityksellesi alueen parhaat ja kattavimmat mainontaratkaisut.

Lue lisää »

Ota yhteyttä

Ammattitaitoinen henkilökuntamme on aina valmiina palvelemaan sinua.

Katso yhteystiedot »

Teemme lehteä paikallisuuden ja yrittäjien ehdoilla.

Ammattimaisesti tuotettu sisältö - niin journalistisesti kuin ilmoittajien näkökulmasta.

© 2017 Itäväylä VIestintä Oy | Rekisteriseloste