Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kaikki uutiset



Julkaistu 28.05.2017 22.54



Julkaistu 26.05.2017 11.09



Julkaistu 25.05.2017 22.54



Julkaistu 22.05.2017 13.23



Julkaistu 21.05.2017 23.19



Julkaistu 21.05.2017 22.40



Julkaistu 19.05.2017 22.00



Julkaistu 18.05.2017 17.17



Julkaistu 18.05.2017 15.39



Julkaistu 18.05.2017 15.22



Julkaistu 18.05.2017 13.20



Julkaistu 18.05.2017 13.18



Julkaistu 18.05.2017 13.01



Julkaistu 18.05.2017 12.38



Julkaistu 18.05.2017 9.44



Julkaistu 17.05.2017 15.26



Julkaistu 17.05.2017 13.32



Julkaistu 15.05.2017 8.13



Julkaistu 12.05.2017 12.02



Julkaistu 12.05.2017 11.25

Powered by CuteNews

Haku uutisista

Uusi bistro-ravintola Porvooseen: Ranskalaisen keittiön mutkattomuutta

Uudessa kahvila-ravintolassa on sisällä noin 100 asiakaspaikkaa. Kesäksi ravintolan edustalle avautuu 50-paikkainen terassi omalla ruokalistalla.

Toimittanut 12.04.2017 15.35 | Marko Wahlström

Porvoon Mannerheimikadulla ovensa avannut bistro-ravintola Gustaf henkii keskieurooppalaista ja ranskalaista tyyliä. Kuvassa keittiiömestari, osakas Toumazos Demetriou (vas.), tarjoilija Hanna Kuronen ja ravintoloitsija, osakas Mika Gehör. Kuvasta puuttuu ravintolan kolmas osakas Arja Husu. Kuva: Marko Wahlström

PORVOO Mannerheiminkadulle, Aktian kulmaukseen on kaikessa hiljaisuudessa avautunut ranskalaistyylinen ravintola–kahvila bistro Gustaf.

– Ajatuksenamme oli tuoda Porvooseen ranskalainen keittiö kaikessa yksinkertaisuudessaan, Porvoon Kulloossa asuva ravintoloitsija, kemijärveläissyntyinen Mika Gehör kertoo.

Ravintolan osakkaina ovat myös niinikään Kulloossa asuva, Kyprokselta kotoisin oleva keittiömestari Toumazos Demetriou sekä askolalainen Arja Husu.

Kaikki osakkaat ovat pitkän linjan ravintola-alan tekijöitä Suomessa. Gehör on muun muassa toiminut osakkaana ja keittiöpäällikkönä Helsingin Lasipalatsin Ravintolakolmiossa.

Yhteensä 150 asiakaspaikkaa

Ravintolasalissa ja kahvilassa on yhteensä noin 70 asiakaspaikkaa. Lisäksi sisällä on noin 30-paikkainen kabinetti.

– Lisäksi meille tulee noin 50-paikkainen ulkoterassi omalla terassiruokalistalla ja ranskalaistyylisine pöytineen, Gehör kertoo.

Ravintola on avoinna maanantaista lauantaihin.

– Sunnuntain tilannetta vielä mietimme kysynnän mukaan, Gehör jatkaa. Paikka on avoinna arkisin kello 22:een sekä perjantaisin ja lauantaisin kello 24:ään.

– Avaamme arkisin kello 8 ja lauantaisin kello 9. Heti aamusta tarjoilemme croissant-aamiaista. Lounas on tarjolla kello 14.30:een asti, jonka jälkeen voi tilata a lá carte -listalta, Gehör kertoo.

A lá carte -lista vaihtuu neljästi vuodessa

Lounaslista vaihtuu viikoittain sesongin mukaan.

– A lá carte -listalla linjamme on ranskalainen maalaiskeittiö. Lista vaihtuu neljä kertaa vuodessa, Gehör sanoo.

Ravintolan erikoisuus on juustotiski, jolta löytyy pääasiassa ranskalaisia juustoja, mutta myös hollantilaista goudaa.

– Kahvilan vitriineistä voi tilata niin suolaista kuin makeaa, Gehör jatkaa.

Ravintolan juoma- ja viinilista henkii myös ranskalaisuutta. Listalta tosin löytyy tällä hetkellä myös saksalaisen viinialueen viinejä.

Bistro-ravintola työllistää omistajien lisäksi tällä hetkellä neljä vakituista työntekijää ja muutaman tuntityöntekijän.

Albert antoi etunimensä

Sisustukseltaan ravintola on vaaleasävyinen ja selkeä. Kahvilapuolen mustavalkoruutuinen lattia herättää uteliaisuuden ja houkuttelee astumaan sisälle.

– Tämä kiinteistö jo henki 1920-luvun tunnelmaa, Gehör sanoo.

Porvoolaisittain ravintola on sijainniltaan keskeinen. Samalla liikepaikalla on 1980-luvun lopulta saakka sijainnut ravintoloita, joista tunnetuimmaksi ihmisten mieliin on jäänyt Sevilla.

– Paikalla oli sokeritehdas 1850-luvulla. Alkuperäinen puurakennus tuhoutui tulipalossa, jonka jälkeen tilalle rakennettiin kivitalo. Sokeritehdas lopetti toimintansa 1880-luvulla, jolloin talossa aloitti toimintansa Porvoon ensimmäinen apteekki, Gehör kertoo.

Paikan historia on säilytetty myös ravintolayhtiön nimessä, joka on Sokeritehtaan Ravintola Oy.

– Ravintolan nimeksi mietimme aluksi Albertia Edelfeltin mukaan, mutta se oli jo käytössä monessa paikassa. Gustaf oli Albert Edelfeltin toinen etunimi. Se sopii myös Mannerheiminkadulle ja f-loppuisena siinä on ranskalainen kaiku, Gehör sanoo.

Powered by CuteNews

Asiaa toimitukselle?

Haluatko antaa juttuvinkin tai lähettää tapahtumastasi menovinkin? Vai toimittaa ilmaisen synttäri-ilmoituksen?

Lue ohjeet »

Ilmoitusratkaisut

Meillä on tarjota yrityksellesi alueen parhaat ja kattavimmat mainontaratkaisut.

Lue lisää »

Ota yhteyttä

Ammattitaitoinen henkilökuntamme on aina valmiina palvelemaan sinua.

Katso yhteystiedot »

Teemme lehteä paikallisuuden ja yrittäjien ehdoilla.

Ammattimaisesti tuotettu sisältö - niin journalistisesti kuin ilmoittajien näkökulmasta.

© 2017 Itäväylä VIestintä Oy | Rekisteriseloste