Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kaikki uutiset



Julkaistu 11.12.2017 13.05



Julkaistu 11.12.2017 12.47



Julkaistu 10.12.2017 16.46



Julkaistu 09.12.2017 17.27



Julkaistu 09.12.2017 14.52



Julkaistu 09.12.2017 13.34



Julkaistu 09.12.2017 12.35



Julkaistu 08.12.2017 20.50



Julkaistu 08.12.2017 20.12



Julkaistu 08.12.2017 19.10



Julkaistu 08.12.2017 13.34



Julkaistu 06.12.2017 12.00



Julkaistu 06.12.2017 0.30



Julkaistu 05.12.2017 16.50



Julkaistu 05.12.2017 12.33



Julkaistu 05.12.2017 10.58



Julkaistu 05.12.2017 10.33



Julkaistu 05.12.2017 9.53



Julkaistu 01.12.2017 9.10



Julkaistu 30.11.2017 13.10

Powered by CuteNews

Haku uutisista

Uusi hampurilaisravintola avautuu Porvoon Rauhankadulle

Keittiömestari Peter Elfving ryhtyy ravintoloitsijaksi ja avaa oman hampurilaisravintolan Porvoon Rauhankadulle.

Toimittanut 05.12.2017 10.58 | Marko Wahlström

– Hieman jännittää. On tässä hommaa riittänyt, keittiömestari Peter Elfving tuumaa ensimmäisessä omassa ravintolassaan, joka avautunee Rauhankatu 20:ssä ensi viikolla. Kuva: Marko Wahlström

PORVOO Keskustaan avautuu lähiaikoina uusi hampurilaisravintola, kun B-side Burgers avaa ovensa Rauhankatu 20:ssä. Kaupungin omistamassa kiinteistössä toimi aiemmin viini- ja seurusteluravintola Eloisa.

– Mikäli käyttöönotto- ja viranomaistarkastukset menevät hyvin, avaamme ensi viikon keskiviikkona, yrittäjä ja uuden ravintolayhtiö Beside Burgers Oy:n toimitusjohtaja Peter Elfving kertoo.

Elfving myöntää jännittävänsä – onhan kyseessä hänen ensimmäinen oma ravintola.

– Uuden paikan avaamisessa on riittänyt töitä, hän kertoo.

Porvoossa vuodesta 2010 asunut Elfving on toiminut keittiömestarina kotikaupungissaan bistro-ravintola Sinnessä ja ravintola Meat Districtissä. Aiemmin hän on työskennellyt tähtiravintoloissa Helsingissä ja Tukholmassa. Lisäksi hän on ollut Suomen kokkimaajoukkueen jäsen.

Sämpylät leivotaan itse

Uuden, 27-paikkaisen ravintolan konsepti perustuu käsintehtyihin liha- ja kasvishampurilaisiin.

– Panostamme laadukkaisiin raaka-aineisiin. Lihahampurilaisten liha tulee Roslundilta, kasvikset sesongin mukaan, hän kertoo.

Hampurilaisten sämpylä leivotaan paikan päällä itse. Lisukkeena ravintola tulee tarjoilemaan friteerattua kukkakaalia ja maa-artisokkaa sekä kimchiä (hapatettu korealainen ruokalaji).

– Alkuvaiheessa listallamme on neljä liha- ja neljä kasvishampurilaista sekä neljä eri lisuketta, Elfving kertoo.

Hampurilaispaikka tuo asiakkaille myös ensimmäisenä porvoolaisravintolana oman mobiilisovelluksen, jonka kautta tilauksen voi tehdä ennakkoon. Myös ravintolan verkkosivulle avautuu verkkokauppa.

– Ravintolan nimessä ja logossa olen leikitellyt B-kirjaimella, B niin kuin Borgå ja burger. Be-side tarkoittaa sitä, että hampurilaisen rinnalla, vierellä, tarjoilemme jotain muuta kuin perinteisiä ranskalaisia, Elfving kertoo.

Ravintolassa on A-oikeudet.

– Hampurilaisen oheen sopii hyvin olut ja siideri. Mutta saa meiltä myös milkshakeja aikuiseen makuun eli viskillä höystettynä, Elfving  jatkaa.

Uusi ravintola tulee olemaan avoinna maanantaista sunnuntaihin. Arkisin asiakkaita palvellaan iltayhdeksään, viikonloppuisin hieman pidempään.

– Mikään yöruokapaikka emme kuitenkaan tule olemaan, Elfving vakuuttaa.

Keltavalkovihreä sisustus ja rustiikkia

Ravintolan sisustuksen värimaailma on keltavalkovihreä. Vastapainoa tuo rustiikkinen tarjoilutiskin lippa.

– Lisätilaa saimme purkamalla rakennuksen vanhan piipun kokonaan pois. Piipusta jäi jäljelle vain katolla näkyvä osa, ravintolan yhtenä osakkaana toimiva porvoolainen ravintoloitsija Teemu Laakko kertoo.

Remonttia ravintolassa on tehty viimeiset kaksi kuukautta.

– Tila vapautui viime heinäkuun jälkeen, jolloin aloimme miettiä ketjumaisesti hoidettua ravintolakonseptia olematta kuitenkaan sellainen, Laakko sanoo.

Elfvingin ja Laakon lisäksi uuden ravintolayhtiön kolmas osakas on Henri Janson. Laakko ja Janson pyörittävät myös Nerokkaat Johtajat Oy:tä, joka omistaa ravintola Fryysarinrannan ja Lippakioskin.


Uuden hampurilaisravintolan nimi syntyi ravintoloitsijan omassa mielessä. – Myös logo on itse suunnittelemani, Peter Elfving kertoo. Kuva: Marko Wahlström
Powered by CuteNews

Asiaa toimitukselle?

Haluatko antaa juttuvinkin tai lähettää tapahtumastasi menovinkin? Vai toimittaa ilmaisen synttäri-ilmoituksen?

Lue ohjeet »

Ilmoitusratkaisut

Meillä on tarjota yrityksellesi alueen parhaat ja kattavimmat mainontaratkaisut.

Lue lisää »

Ota yhteyttä

Ammattitaitoinen henkilökuntamme on aina valmiina palvelemaan sinua.

Katso yhteystiedot »

Teemme lehteä paikallisuuden ja yrittäjien ehdoilla.

Ammattimaisesti tuotettu sisältö - niin journalistisesti kuin ilmoittajien näkökulmasta.

© 2017 Itäväylä VIestintä Oy | Rekisteriseloste