Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Porvoon Smaku-tapahtuman tämän vuoden leikkimielisen Makuaarre-kilpailun voitti Sannäsin Kartanon ravintola annoksellaan "Kartanoväen ohratto". Keittiömestari Jari Uotila iloitsi palkinnosta.
Mika Laine
PORVOO–LOVIISA–NAANTALI Ruokatapahtuma Smakun kuluva kesä on saatu onnistuneesti päätökseen. Festivaali huipentui tapahtuman kotikaupungissa Porvoossa järjestetyn Makuaarre-kilpailun voittajan valintaan.
Leikkimielisen kilpailun voitti Sannäsin kartanon ”Kartanoväen ohratto”, joka on valmistettu loviisalaisen Malmgårdin kartanon ohrasta, kotimaisesta luomuporsaasta ja leipämurusta. Yleisön suosikki oli Taste-ravintolan ”Iberico Pork Bulgogi Slider & Kimchi Potatoes” -annos.
Valintaan vaikuttivat sekä yleisö että arvovaltainen raati.
Loviisalaisten makujen maistelu toistamiseen
Tänä kesänä Smaku-tapahtumat alkoivat elokuun alussa Naantalista, jossa smakuiltiin kahden viikon ajan ravintoloissa.
–?Naantalin Smaku sujui kivasti ja kasvoi tasaiseen tapaan, tuottaja Pilvi Mölsä porvoolaisesta perheyritys Smaku Events Oy:stä kertoo.
Loviisassa smakuiltiin elokuun viimeisenä viikonloppuna Loviisan Wanhat Talot -tapahtuman yhteydessä nyt toista kertaa.
–?Viime vuonna tapahtuma järjestettiin koronarajoitusten vallitessa. Tänä vuonna asiakkaat pääsivät Seurahuoneelle ilman suurempia rajaamisia, mikä näkyi niin kävijämäärissä kuin myös loviisalaisten makujen maistelumäärissä, Mölsä jatkaa.
Smaku-kesän huipentaneessa yhteisessä ruokajuhlassa Porvoon Taidetehtaalla oli paikan päällä 10 ravintolaa ja loput kuusi ravintolaa myivät annoksia vielä lauantaina ravintoloissa.
Mika Laine
Porvoolaisia makuja lähti keittiöistä tuhansia annoksia
Porvoossa smakuiltiin kaksi viikkoa ravintoloissa ja päätapahtumassa Taidetehtaalla viime lauantaina.
–?Smakuiljoita oli liikenteessä entiseen tapaan kaksiviikkoisen aikana ja päätapahtuma meni myös odotetusti. Asiakkaita kävi kivasti ja tunnelma oli rento. Mölsä kertoo.
Taidetehtaalla tapahtumassa oli paikan päällä 10 ravintolaa ja loput kuusi ravintolaa myivät annoksia vielä lauantaina ravintoloissa.
–?Ravintoloissa on tehty tänäkin vuonna hartiavoimin töitä, sillä porvoolaisia makuja lähti keittiöistä jälleen tuhansia kappaleita menneen kaksiviikkoisen aikana, Mölsä jatkaa.
Smaku-ruokatapahtuma huipentui Porvoon Taidetehtaalle viime lauantaina.
Mika Laine
Tuottajakaksikko kiittää kaikkia smakuilijoita
Tuottajakaksikko – Pilvi Mölsä ja siskonsa Laura Pulkkinen – on tyytyväinen vuoteen.
–?Kolme onnistunutta tapahtumaa, uskomaton määrä yritysten välistä yhteistyötä ja uusi aluevaltaus Smaku-lehden muodossa, he kertaavat.
Tulevat tapahtumat ovat jo siirtyneet ajatuksen tasolta työpöydälle.
–?Näistä tiedotamme ensimmäisenä uutiskirjeemme tilaajia sähköpostitse sekä myös verkkosivuillamme ja somessa.
Tuottajat haluavat kiittää kaikkia osallistuneita ravintoloita, yhteistyökumppaneita ja smakujengiä.
–?Ennen kaikkea kiitoksensa ansaitsevat kaikki smakuilijat, jotka ovat maistelleet paikallisia makuja ja käyneet yrittäjävetoisissa Smaku-ravintoloissa, he korostavat.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot