Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Turkkilaissyntyinen ravintoloitsija Necmettin Yldirin on onnellinen mies. – Meille on tärkeää, että täältä lähtee tyytyväinen asiakas, hän sanoo uudessa ravintolassaan Askolan kirkonkylässä.
Marko Wahlström
ASKOLA Tiskin takana seisoo tyytyväinen mies. Aihetta tyytyväisyyteen on, sillä yrittäjä Necmettin Yldirin avasi kolmisen viikkoa sitten uuden ruokaravintolan Askolan kirkonkylään.
–?Ihmiset ovat olleet tyytyväisiä, koska tällä alueella ei ole ravintolaa ollut, hän kertoo.
Yldirin työskenteli aiemmin noin 2,5 vuoden ajan Pornaisissa sijaitsevassa pizzeriassa.
–?Askolalaiset pyysivät, että tule tekemään ravintola meille, hän jatkaa.
Remontti kesti yli kuukauden
Yldirin etsi aikansa sopivaa liikepaikkaa, löysi entisen kauppakiinteistön ja neuvotteli vuokraisännän kanssa.
–?Maaliskuun alussa aloitimme remontin, joka kesti reilu kuukauden päivät. Liiketilassa menivät kaikki uusiksi ulkoseiniä lukuunottamatta, yrittäjä kertoo.
Tuloksena on tyylikäs ja siisti ruokaravintola, jonka takaseinää koristaa iso valokuva öisestä Istanbulista ja sen kuuluisasta sillasta, joka ylittää Bosporinsalmen.
Ravintolassa on 24 asiakaspaikkaa. Ravintolasalista on suora näköyhteys keittiöön.
–?Kesäterassille saamme lisäksi 20–22 asiakaspaikkaa, yrittäjä lisää.
Tarjolla jokaiselle jotakin
Ravintolan ruokalista on laadittu jokaiselle jotakin -tyyliin.
–?Listalta löytyy leikkeitä, kanaruokia, pizzoja, kebabia, pastaa, burgereita, nugetteja, makkaraperunoita ja nakkeja, Yldirin sanoo.
Myös salaattiannoksia ja falafeleja on tarjolla. Arkipäivien lounasaikaan on käytössä erillinen tarjouslista. Kahvia ja pullaakin on tarjolla.
–?Meillä ei ole anniskeluoikeuksia, koska haluamme säilyttää ravintolan perheille sopivana. Ruokajuomana on tarjolla vaikkapa virvoitusjuomia, yrittäjä kertoo.
Hänen mottonsa on "hyvä ruoka, parempi mieli".
–?Kun ihminen syö hyvin, hänelle tulee myös hyvä mieli. Haluamme palvella mahdollisimman hyvin ja sydämellä, sillä tyytyväinen asiakas on meille kaikkein tärkein.
Muutti Suomeen 18 vuotta sitten
Yldirin on asunut Suomessa vuodesta 2000 asti. Pornaisten lisäksi hän on työskennellyt ravintola-alalla myös Vantaan Korsossa.
–?Kotimaassani Turkissa toimin bussinkuljettajana isäni omistamassa linja-autoyrityksessä, hän kertoo.
Tuntumaa yrittäjyyteen hän sai omalta isältään.
–?Pikkuhiljaa aloin opetella tekemään ruokaa ja miettimään oman yrityksen perustamista, Yldirin kertoo.
Ravintola Askolanpark on perheyritys, joka työllistää yhden ulkopuolisen työntekijän.
–?Ravintolan nimen keksin, kun aloin katsella liikepaikan ympäristöä ja totesin, että tässähän on paljon parkkipaikkoja ympärillä. Nimi vain juolahti mieleen.
MARKO WAHLSTRÖM
marko.wahlstrom@itavayla.fi
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot