Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Monica Grönqvist (keskellä) luovutti Ölvinin Sanna Brandtin ja Tiia Tahvanaisen huomaan elokuun loppuun asti.
Reija Kokkola
LOVIISA Loviisalaiset ravintola-alan ammattilaiset Sanna Brandt ja Tiia Tahvanainen ottivat kopin, kun kampaamo-ravintolayrittäjä Monica Grönqvist päätti luopua ainakin toistaiseksi ravintola Ölvinin pyörittämisestä.
Ainakaan työtä uudet yrittäjät eivät pelkää, sillä kesän tulo merkitsee ympäripyöreitä päiviä. He nimittäin ovat olleet jo vajaan vuoden verran vastuussa loviisalaisesta ravintola Degerby Gillestä, joka on myös auki tulevana kesänä päivittäin. Suunniteltu, ruhtinaallinen viikon loma tulevana kesänä peruttiin.
–?Emme voineet ohittaa tällaista tilaisuutta, Brandt ja Tahvanainen hymyilevät.
Bistro Cantorin ja Ölvinin perustaja ja omistaja, kampaamoyrittäjä Monica Grönqvist sen sijaan aikoo pitää kesälomaa ensimmäistä kertaa aikoihin. Hän aikoo suunnata merelle, tuli sitten taivaalta vaikka pikku-ukkoja. Ravintolayrittäjänä hän ei ole voinut loikoilla vuoden kiivaimpana sesonkina.
–?On taottava silloin, kun rauta on kuumaa. Loviisalaisissa ravintoloissa se on tulikuumaa kesällä ja talvella jääkylmää, Grönqvist toteaa.
Musiikkia ja tuttua kesäruokaa
Brandt ja Tahvanainen ovat vanhoja tuttuja jo pitkän ajan takaa. Yhteinen yrittäjyys on sujunut kitkatta. Heidän yrityksensä nimi Loviisan Särvin Oy viittaa särvin-sanalla naisten juuriin Pohjois-Karjalaan. Siksi Degergy Gillessäkin on tarjottu alueen perinneruokia, kuten perunavelliä, kaalilaatikkoa ja savusärkikeittoa. Palaute on ollut kautta linjan kiittävää.
–?Eihän niitä juuri kukaan enää tee, mutta kaikki niistä pitävät, kokkina toimiva Tahvanainen hymyilee.
Naisten työnjako on selkeä. Tahvanainen viihtyy kyökin puolella, kun taas Brandt häärii salissa. Ja toki vähän muuallakin.
–?Hoidan myyntiä, teen toimistotyöt ja siivoan. Tiialle annan työrauhan keittiössä. Tietenkin autamme toisiamme aina tarpeen tullen, Brandt huomauttaa.
Uudet yrittäjät aikovat jatkaa Ölvinin musiikkitarjontaa. Mutta tullaanko Ölvinissäkin saamaan perinneruokia, kun keittiö kesällä avataan?
–?Ei. Tarjoamme burgereita ja tuttua kesäruokaa. Suosin luomua ja lähiruokaa, puhtaita raaka-aineita, Tahvanainen sanoo.
Kahden ravintolan pyörittäminen kahdestaan on tietenkin silkka mahdottomuus. Se on hyvä uutinen työtä pelkäämättömille ravintola-alasta kiinnostuneille loviisalaisille.
–?Tarvitsemme keikkatyöläisiä ja muutaman vakituisenkin, Brandt vinkkaa.
REIJA KOKKOLA
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot