Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Terassien aukeaminen 1.6. oli kaikein tärkein puheenaine maanantaina, kun ravintolat ja terassit aukesivat. Ihmiset oli iloisia, kun saivat lounastaa ulkona vanhoissa paikoissa ja tavata tuttuja, joita ei oltu nähty pitkiin aikoja.
Ennen puhuttiin, että kyllä on hyvä, kun saa kotona tehtyä ruokaa, mutta nyt pitää päästä terassille tai ravintolaan. Onko se niin, että ruuan tekemisen taito on hävinnyt 20–40-vuotiailta, kun työpaikoilla on monessa lounassetelit käytössä ja valmisruoat kaupoissa lisäntyvät joka vuosi.
Eläkeläiset ovat niitä, jotka joutuvat tekemään ruoka itse, jos ei asuu palvelutalossa tai kunta muulla tavalla hoida ateriapalvelua. Pitää muistaa, että eläkeläisellä ei ole varaa syödä terassilla joka päivä, jos saa 1?000 euroa eläkettä kuukaudessa.
Nyt tällä hetkellä on monia tuhansia perheitä, joista vanhemmat ovat lomautettu ja työttömyskassan korvauksia ei ole vielä ehditty käsitellä, niin terassilla ei ole mahdollisuus lounastaa päivisin.
Terassi on hyvä paikka tavata kavereita, mutta vielä tärkein asia tällä hetkellä on se, että me yhteistyöllä saamme yhteiskunnan toimimaan ja lomautukset peruttua sekä virustaudin voitettua. Sen jälkeen voidaan juhlia kaikki terasseilla – ja olen varma, että se päivä tulee.
BENGT DAHLQVIST,
ELÄKELÄINEN,
PORVOO
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot