Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Porvoolainen ravintolayrittäjä Peter Elfving (oik.) avaa Rauhankadulta viime syksynä lopettaneen B-Side Burgersin Porvoon jokirannassa. – Intoa löytyy vielä ja nyt meillä ainakin on hyvä liikepaikka, hän iloitsee. Vierellä kioskiravintolan päällikkönä toimiva porvoolainen Mika Lerkki.
Marko Wahlström
PORVOO, JOKIRANTA Porvoon keskustasta Rauhankadulta viime syksynä toimintansa lopettanut hampurilaisravintola B-Side Burgers tekee paluun. Kesäravintola avaa luukkunsa lauantaiksi Porvoon jokirannassa Lippakioskin paikalla.
–?Konsepti ei toiminut Rauhankadulla, mistä johtuen päätimme sulkea ravintolan, mikä oli harmi sinänsä, yrittäjä Peter Elving ravintolayhtiö Beside Burgers Oy:stä kertoo.
Yrittäjälle jäi keskustapaikan lopettamisen jälkeen jäljelle melkoinen määrä erilaista B-Side Burgers -materiaalia, kuten muun muassa kuppeja.
–?Intohimoakin löytyy vielä. Henri Janson sai idean, että laita ravintola tänne jokirantaan, Elfving kertoo.
Lippakioski on porvoolaisten ravintoloitsijoiden Henri Jansonin ja Teemu Laakon omistama. Kioskipaikka sijaitsee kaupungin vuokrapaikalla. Jansson ja Laakko ovat myös Beside Burgers Oy:n taustalla, mutta he keskittyvät kesäravintola Fryysarinrannan pyörittämiseen.
Uudenlainen kasvisburgeri tarjolle
B-Side Burgers jatkaa Lippakioskin viitoittamalla konseptilla.
–?Uutuutena ovat kuitenkin burgerit. Lähdemme liikkeelle kahdella tuotteella, liha- ja kasvisburgerilla, yrittäjä Peter Elfving kertoo.
Kasvisburgerista tulee uusi versio, joka perustuu USA:ssa kehitettyyn Beyond Meat -burgeriin. Näyttelijä Leonardo di Caprio on tehnyt merkittävän investoinnin uudenlaisen, "verta" vuotavan burgerin kehittelyyn. Beyond Meat -burger on tehnyt tuloaan Suomeen tämän vuoden aikana, ja useat suomalaisravintolat kiinnostuneet uutuudesta.
–?Täysin vegaaninen burger sisältää kasvismassasta tehdyn pihvin, joka näyttää ja maistuu ihan lihalta, Elfving paljastaa.
–?Lihaburgerissamme puolestaan on nyt 200-grammainen mehevä pihvi. Muuten tuote oli myös Rauhankadun ravintolan listalla, hän jatkaa.
Hampurilaisissa porvoolaisravintola käyttää paikallisesti valmistettua briossi-sämpylää. Burgereiden ohessa tarjoillaan ranskalaisia.
Avoinna joka päivä elokuun loppuun
Kioskiravintolasta saa burgereiden lisäksi olutta, kahvia ja jäätelöä. Paikalla on anniskeluoikeudet.
–?Olemme avoinna päivittäin maanantaista sunnuntaihin kello 11–22. Keittiö aukeaa heti aamupäivällä ja sulkeutuu noin kello 20. Toki mukaudumme sään ja asiakkaiden mukaan, paikan päällikkönä toimiva Mika Lerkki kertoo.
Sään salliessa terassilla voi myös kuunnella live-musiikkia.
–?Tänä kesänä voi siis nauttia oluesta tai punaviinistä kera burgerin, Lerkki jatkaa.
Tarjolla on myös hanalimua.
–?Jäätelöinä meillä on viisi makua, joista ehdoton suosikki on "Raatimiehen houkutus". Ne valmistaa viime kesän tapaan Vanhan Porvoon Jäätelötehdas, Lerkki sanoo.
Olutvalikoima on rajallinen.
–?Hanasta löytyy vain Sandelsia. Pulloissa on IPA-olutta, tölkeissä IPAa ja Summer Alea sekä saksalaista weissbieriä. Lisäksi löytyy erikoislonkeroita ja tavallisia lonkeroita sekä omenasiideriä hanassa, Lerkki mainitsee.
40 asiakaspaikkaa – neljä työntekijää
B-Side Burgersin terassiravintolassa on yhteensä 40 asiakaspaikkaa.
–?Olemme avoinna varmuudella elokuun loppuun asti ja tarvittaessa vielä syyskuun puolella, ravintolakioskin pomo Mika Lerkki sanoo.
Paikka työllistää Lerkin lisäksi vakituisesti kolme työntekijää ja tarvittaessa ekstraajia.
–?Itse tulen olemaan paikalla satunnaisesti, mutta tulen järjestämään kesällä yllätyksiä, myös laivalla työskentelevä Peter Elfving kertoo.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot