Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Miina Hentola ja Toni Autio aloittivat maaliskuussa yrittäjinä historiallisella Hommanäsin tilalla.
Oscar Lindell
PORVOO, VESSÖÖ Historiallinen Hommanäsin tila Porvoon Vessöössä avautuu kävijöille nyt ihan uudella tavalla. Miina Hentola ja Toni Autio ovat vuokranneet kartanon ja aloittivat toiminnan tilalla maaliskuun alussa Porvoon Merikartanon nimellä.
–?Olen aikaisemmin ollut ravintolapuolella töissä pitkään. Siellä syttyi kipinä bed & breakfast -tyyppiseen toimintaan. Halusin siihen samaan myös juhlatilan. Alunperin etsittiin yhtiökumppanini, mieheni kanssa maatilaa täältä Klaukkalasta, missä asumme. Joulun aikoihin huomasimme Hommanäsin tilan ilmoituksen ja ajattelimme heti, että siinä on kaikkea mitä toivomme. Kaikki yhdessä paketissa, toimitusjohtaja Miina Hentola kertoo.
Pariskunta kävi katsomassa tilaa ensimmäisen kerran tammikuun alussa ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä.
–?Sanoin heti miehelleni, että ihan kuin olisimme tulleet kotiin, tämä on meidän paikka.
Porvoon Merikartano sijaitsee Porvoon Vessöössä upealla paikalla.
Oscar Lindell
Merikartano järjestää kokouspalveluja, vuokraa tiloja juhlia varten, harjoittaa majoitustoimintaa ja tilalta löytyy myös kesäkahvila sekä kesägalleria.
–?Kartanossa Tapani Löfvingin juhlasalissa on kesän ajan kahvila, josta saa myös lounasta. Torstaisin aiomme pitää grilli-iltoja ja jossain vaiheessa tulee yleisösaunavuorot, Hentola sanoo.
Upean kartanon voi vuokrata myös vaikka syntymäpäivien tai häiden viettopaikaksi.
–?Menimme itse juuri naimisiin ja pidimme pienet juhlat kartanolla.
Suunnitelmissa on pitää kartanolla myös pieniä tapahtumia.
–?Juhannusaattona ainakin pidämme jonkun pienen musiikki-illan. Syksylle olemme pohtineet maalaismarkkinoiden järjestämistä.
Aiemmin kesäisin kahvilana ja galleriana toiminut piha-aitta jatkaa elämäänsä ainakin tänä kesänä galleriana.
–?Porvoolainen valokuvaaja Niko Laurila pitää kesän ajan aitassa galleriaa ja toiselle puolelle aittaa olemme ajatelleet kirpputoria.
–?Tykkään itse todella paljon siitä aitasta. Siellä tuoksuu ihanalta.
Porvoon Merikartanosta löytyy muun muassa kesäkahvila.
Oscar Lindell
Hentola kertoo kartanon läheisyydestä löytyvän ihania kesäkohteita.
–?Köttbodan hiekkaranta on aivan mieletön ja todella kaunis paikka!
–?Meille tulee kesäkuussa vene, jota voi vuokrata, niin sillä voi käydä katsomassa vaikka upeita lähisaaria.
Noin 3,5 kilometriä pitkä luonnonkanava Fladan kulkee kartanon edestä rehevässä vesikasvustossa.
–?Se on kaunis.
Kartanolta pääsee helposti myös hyville lenkkipoluille.
–?Kartanon pihasta lähtee 4,5 kilometrin hiekkatie, joka tekee ympyrän. Lähellä on myös luontopolku.
Kartano on nähnyt vuosien aikana paljon. 1700-luvulla kartanossa asui sissipäällikkö Tapani Löfving.
Oscar Lindell
Porvoo on hurmannut pariskunnan muutamassa kuukaudessa niin, että Hentola myöntää heidän harkitsevan kaupunkiin muuttamista.
–?Olemme vuokranneet jo kartanon läheltä asunnon, että aina ei tarvitse ajella Klaukkalaan. Olemme myös pohtineet Porvooseen muuttamista ja mieheni on jo katsellut vähän asuntoja.
Hentola kertoo uusperheen kesään kuuluvan paljon retkiä luonnonhelmaan.
–?Meillä on viisi lasta ja tykkäämme retkeillä paljon ja käydä rannalla. Lapset rakastavat uimista. Luonnon keskellä oleminen on tärkeää. Olemme paljon liikkeelle, olemme aika aktiivinen perhe.
–?Emme muutoin aiemmin tunteneet Porvoota kovin hyvin, mutta olemme käyneet Pokémon-jahdissa kaupungissa. Keskustassa on paljon Pokémon-paikkoja. Vanhassa-Porvoossa olemme myös vierailleet useasti.
Katso lisää Instagramista tunnistella porvoonmerikartano.
Raikas mango-sitrusjuustokakku sopii kesään.
Porvoon Merikartano
Merikartanon mango-sitrusjuustokakku
Pohja:
300 g digestivekeksejä (kevytversio)
125 g vauvojen hedelmäsosetta (Miina Hentola käyttää makuna aurinkoista hedelmäsosetta)
Täyte:
6 liivatetta
noin 1,5 dl sitruunamehua (1–3 sitruunaa)
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl rasvatonta mangojogurttia
250 g rasvatonta maitorahkaa
2 dl makeutusjauhetta (tai sokeria)
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista.
Kiille:
3 liivatelehteä
4 dl appelsiinitäysmehua
1 tl sitruunamehua.
Koristelu:
marjoja tai hedelmiä.
Hienonna keksit ja yhdistä hedelmäsoseen (tai rasvan) kanssa. Levitä seos jauhotetuin sormin leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 senttimetriä).
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Purista sitruunamehu lasiin odottamaan. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, rahka, makeutusjauhe, vaniljasokeri ja 0,5 desiltraa sitruunamehua. Vaahdota valkuaiset.
Kiehauta loppu sitruunamehu ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita tuorejuustoseokseen. Yhdistä rauhallisesti vatkaten valkuaisvaahdon kanssa. Tarkista makeus, sillä sitruunoiden happamuus vaihtelee. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.
Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta 0,5 desilitraa appelsiinimehusta ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä lopun mehun kanssa. Kaada täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele kakku marjoilla tai hedelmillä.
Koko kakku: 1?900 kilocaloria, yksi pala (12 kappaletta) 160 kilocaloria riippuen koristelusta.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot