Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Kokonniemen laskettelukeskuksen ja bikeparkin rinneravintola Hölmö Pulu avasi ovensa maanantaina ja aloitti arkilounaiden tarjoilun ensimmäistä kertaa sen historiassa. Kuvassa ravintolatyöntekijä Cindy Mellin ja yrittäjä Niklas Blomander.
Marko Wahlström
PORVOO, KOKONNIEMI Porvoon Kokonniemen laskettelukeskuksen ja bikeparkin rinneravintola Hölmö Pulu aloitti lounastarjoilun arkisin viime maanantaina.
Avauspäivänä tarjolla oli porkkanakeittoa, possua pippurikastikkeessa, salaattibuffé, sämpylä ja levitettä, ruokajuomat sekä jälkiruokakahvi.
–?Ajatus aloittaa myös lounasravintola on ollut mietinnässä jo useamman vuoden, laskettelukeskusta pyörittävä Kokon Sport Oy:n toimitusjohtaja Niklas Blomander sanoo.
Rinneravintolassa on tarjoiltu ruokaa arki-iltaisin ja myös lounasta viikonloppuisin, kun laskettelukausi on ollut käynnissä.
–?Arkilounasta meillä ei ole ollut koskaan aiemmin, Blomander jatkaa.
Lounastarjoilun avaaminen nivoutuu laskettelukeskuksen ja sen liiketoimintaa harjoittavan yhtiön tulevaisuuteen, jonka yltä ovat tummat pilvet haihtuneet.
Rinneyhtiö omistaa nyt kaikki kiinteistöt
Kokon Sport Oy allekirjoitti viime huhtikuussa Porvoon kaupungin kanssa 20-vuotisen maanvuokrasopimuksen laskettelukeskuksen harjoittamisesta alueella.
–?Samassa yhteydessä ostimme kaupungilta muun muassa ravintolakiinteistön ja kaupungin omistuksessa olleet pari rinnehissiä.
Yli 21 vuotta laskettelukeskusta pyörittänyt porvoolainen perheyhtiö omistaa nyt kaikki alueella olevat rakenteet.
–?Se helpottaa kiinteistöjen ylläpitoa ja korjausta sekä mahdollistaa pitkän tähtäimen investointeja. Nyt pystymme itse päättämään kaikesta, Blomander sanoo.
Rinneravintola Hölmö Pulun nimi juontuu ajasta, jolloin porvoolainen Tuomas Laakko pyöritti laskettelukeskuksessa ravintolaa.
–?Ensimmäisten vuosiemme aikana vuokrasimme ravintolan liiketoiminnan ulos, kun kaikki oli silloin vielä uutta. Sen jälkeen olemme pyörittäneet myös ravintolaa itse, Niklas Blomander sanoo.
Päivittäin vaihtuva lounaslista
Lounasravintolan toiminnasta vastaavat tytär ja äiti, Cindy Mellin ja Margaretha Blomander-Väisänen.
–?Tarjoamme kotiruokatyyppistä lounasta. Ruokalista vaihtuu päivittäin ja kierto tapahtuu kolme viikon sykleissä. Pyrimme käyttämään niin paljon kuin mahdollista paikallisten tuottajien raaka-aineita, Niklas Blomander sanoo.
Rinneyhtiö uskalsi aloittaa lounastarjoilun näin korona-aikana.
–?Ravintolamme tila on riittävän väljä ja mahdollistaa turvavälien pitämisen. Koronarajoitusten takia salissa saa olla yhtä aikaa 35 henkilöä, kun asiakaspaikkojen määrä on normaalisti 70, Blomander sanoo.
Kokon Ski Oy työllistää suoraan tällä hetkellä kolme henkilöä. Lisäksi yritys käyttää ostotyövoimaa porvoolaisesta Kokouspoukamasta.
Rinteitä muokataan ja lumetukseen satsataan
Tulevaa laskettelusesonkia varten Kokon Sport Oy tulee hieman muokkaamaan ja profiloimaan nykyisiä rinteitä uudelleen.
–?Lumetukseen olemme jälleen satsanneet hankkimalla pari uutta tykkiä. Lumitykkien kokonaismäärä (35 kappaletta) ei muutu, sillä vastaavasti vanhempaa kalustoa olemme myyneet eteenpäin, Blomander kertoo.
Laskettelukeskusyhtiö on hankkinut ensi kaudeksi myös uuden rinnekoneen.
–?Toivotaan, että tuleva kausi on säiden suhteen viime vuotista parempi, Blomander sanoo.
Kokonniemen laskettelukeskuksen (Kokonniementie 17) ravintola Hölmö Pulun lounastarjoilu on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10.30–14.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot