Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Oma maa mansikka -sadonkorjuufestivaalia järjestävä Johanna Lukic toivoo, että paikan päälle lokakuussa tulisi mahdollisimman monipuolisesti lähituottajia ja kävijöitä itäisen Uudenmaan jokaisesta kolkasta.
Alexandra Ahtiainen
PORVOO Oma Maa Mansikka -sadonkorjuufestivaali tuo yhteen kotimaiset, erityisesti Itä-Uudenmaan lähituottajat ja kuluttajat. Tapahtuma toteutuu sadonkorjuun päättymispäivänä, sunnuntaina 4.10. kello 10-17 Uusimaa-areenalla Porvoossa.
Oma Maa Mansikka toteutetaan lähituottajien ja kuluttajien kohtaamispaikaksi. Kansainvälisesti poikkeuksellisen tilanteen aikana kotimaisuus on noussut tärkeäksi osaksi Suomen elpymisprosessia.
Sadonkorjuufestivaaleilta löytyy lähituottajien ruokaa, juomaa ja palveluita. Tarjolla on uusia tuotteita sekä ideoita erityisesti kotiin ja keittiöön. Luvassa on erikoisvieraita ja osallistavaa ohjelmaa, jotka luovat tunnelmaa ja nostattavat yhteishenkeä sekä johdattavat ajankohtaisten teemojen pariin.
–?Kaikki käsityöläisistä viljelijöihin ja lihantuotantoon, mitä tahansa mitä maaseutuun ja lähituotantoon liittyykään. Kaikki on tervetulleita ja vieraina myös aivan kaikki lapsista vanhuksiin. Kaikille löytyy jotain, kertoo tapahtumaa järjestävä Johanna Lukic.
–?Idea lähti liikkeelle kun korona tuli. Siirryin töihin isälleni Srba Lukicille TID media&eventsiin ja sitten lähdettiin vaan ideoimaan, että mitä me voitaisiin tehdä, kun tuntui että jotain uutta pitää kehittää, Lukic selittää.
Hänen mielestä kuluttajilla ja tuottajilla on edelleen vaikeuksia löytää kohtaamispaikkoja ja siksi Suomen lähituotannon kannattavuus ei ole niin hyvä kun se voisi olla.
–?Meillä järjestetään Uusimaa Areenalla vuosittain muutamia tapahtumia, mutta koronan myötä todettiin, että tarvitaan jotain erilaista. Mieleen tuli heti sanonta "oma maa mansikka, muu maa mustikka." Kotimaisuus ja kotimaisen tukeminen on ollut nyt niin vahvasti esillä, että siitä lähti idea kerätä yhteen lähituottajia ja kuluttajia, Lukic selittää.
–?Halutaan kantaa oma kortemme kekoon tämän kotimaisen tilanteen suhteen, Lukic lisää.
Laidasta laitaan aktiviteettejä
Tapahtumaan tulee toimintaansa esittelemään tuottajia monilta aloilta. Heti ovella tulee olemaan mahdollisuus laamojen silittelyyn, sisältä voi ostaa ruokatarpeita ja palveluita ja muuna viihdykkeenä tapahtumassa on esimerkiksi paneelikeskusteluja. Kotieläintarha vuohineen ja kanoineen ilahduttaa lapsia, ja tietysti eläinrakkaita vanhempiakin.
Tapahtuman toteutus tapa on edelleen hieman auki.
–?Toivoisimme tapahtuman olevan mahdollisimman edullinen kaikille. Pyrimme siihen, että pääsylippu olisi maksuton, mutta emme saa osakeyhtiönä juurikaan rahoitusta, joten pieni pääsymaksu saattaa olla tarpeen, pohtii Lukic.
Muutama viikko ennen itse tapahtumaa tulee Lukicin mukaan julki myös Oma maa mansikka -lehti, jossa kerrotaan kaikki osallistuvat tuottajat. Lehdessä tulee olemaan tietoa tapahtumasta, haastatteluja ja muutakin lisätietoa.
–?Pyritään saamaan mahdollisimman paljon aktiviteettia, jotta tulisi mahdollisimman monipuolisesti vieraita, toteaa Lukic.
Kiinnostuneita saapuu jopa Helsingistä
Uusimaa Areena oli Lukicin mielestä luonnollinen valinta tapahtuman paikaksi, sillä TID media&events on vastannut areenan tapahtumista sen rakennuttuttamishetkestä lähtien.
–?Uusimaa Areena on ulkoistanut tapahtumapuolen yrityksellemme, joten pidämme täällä myös meidän tapahtumia, Johanna Lukic kertoo.
Hän lisää paikan olevan ideaali heidän tapahtumilleen.
–?Tässä on piha-aluetta, parkkipaikka aivan tien vieressä ja iso halli jossa on paljon mahdollisuuksia. Tämä on myös iso alue, emmekä ole laittamassa areenaa tupaten täyteen, joten tämä on mielestäni turvallinen tapahtuma myös korona-aikana, pohtii Lukic.
Hän lisää kuitenkin muistutukseksi, että kaikkia turvallisuussuosituksia tullaan noudattamaan.
Tavoitteena Lukicilla on, että tapahtuma jäisi vuotuiseksi tapahtumaksi. Tulevina vuosina se tulee kuitenkin sijoittumaan todennäköisesti alkusyksyyn.
–?Meidän aiempien tapahtumien perusteella pyrimme saamaan paikalle jopa 4?000–5?000 kävijää. Markkinoimme ihan pääkaupunkiseudulla asti, koska siellä on paljon ihmisiä ja paljon kiinnostuneita, Lukic kertoo.
Lukicin mukaan keskustelun aiheena on ollut myös eteenkin pääkaupunkiseudulla yleistyneet pienpanimot. Ne saattaisivat olla jopa aiheena toisessa paneelikeskustelussa.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot