Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Kokki Jyrki Tsutsunen (vas.), DJ Bunuel alias Måns Strömberg ja muusikko Tatu Rönkkö loihtivat maku- ja äänimenun, joka tarjoillaan Lippakioskilla Porvoon jokirannassa heinäkuun lopulla.
Sami Mannerheimo
PORVOO Mikä yhdistääkään tänä vuonna Madridia, Müncheniä, Milanoa ja Porvoota?
–?No, tietysti Metsänhenki, joka vierailee kaikissa näissä kaupungeissa. Porvoossa siitä pääsee nauttimaan Lippakioskilla jokirannassa heinäkuun lopulla, porvoolainen freelance-kokki Jyrki Tsutsunen vastaa.
Hän hämmentää ja hemmottelee yleisöä yhdessä muusikko Tatu Rönkön ja DJ Bunuelin alias Måns Strömbergin kanssa tapahtumalla, jossa moderni suomalainen ruoanlaitto ja äänitaide kohtaavat ennenkokemattomalla tavalla.
Kolmikon tarjoileman maku- ja äänimenun innoittaja ja raaka-aineiden lähde on suomalainen metsä.
–?Metsänhenki on kulinaristinen äänimatka, jossa syöjä tai kuulija matkaa metsän sisimpään ja sen tuntemattomiin ulottuvuuksiin, Tsutsunen selittää.
Porvoolaiskokki on hurmannut ihmisiä laittamalla ruokaa muun muassa Hukkatila pop up -ravintolassaan ja Kulttuurikeittiö-tapahtumassa. Hän on luonnosta löytyvien raaka-aineiden intohimoinen puolestapuhuja ja innovatiivinen hyödyntäjä.
Rumpali ja perkussionisti Tatu Rönkkö on soittanut improvisoituja soolokonsertteja keittiöesineillä ihmisten keittiöissä ympäri maailmaa projektillaan ”I Play Your Kitchen”.
Lisäksi Rönkön omaperäistä lyömäsoittoa on kuultu suomalais-tanskalaisessa Liimayhtyeessä sekä projekteissa muun muassa Verneri Pohjolan ja Raoul Björkenheimin kanssa.
DJ Bunuel on yksi maamme rakastetuimpia tiskijukkia, joka on soittanut levyjä ja saanut ihmiset hullaantumaan jo 1970-luvun lopulta lähtien. Hän on toiminut radiotoimittajana muun muassa Ylellä ja juontaa nykyään omaa viikoittaista ohjelmaansa Radio Helsingissä.
DJ Bunuel on työskennellyt sellaisten yhtyeiden kuten Kingston Wall, Fat Beat Sound System ja XL kanssa. Porvoossa hän vaikutti yhdessä Jocke Lybeckin kanssa legendaarisen Bar Maryn perustajana ja omistajana.
Metsänhenki vihreässä talossa -tapahtuma järjestetään Lippakioskilla Porvoon jokirannassa perjantaina 26.7. kello 18.30 alkaen. Tapahtuman pääsymaksu on 65 euroa, mikä sisältää ruuan ja ohjelman.
Pakolliset paikkavaraukset tulee tehdä sähköpostitse osoitteella jyrki.tsutsunen@gmail.com.
–?Paikkoja on rajoitetusti, joten oma kannatta varata ajoissa, freelance-kokki Jyrki Tsutsunen kehottaa.
MARKO WAHLSTRÖM
marko.wahlstrom@itavayla.fi
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot