Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Sanna Karlsson kertoo vitriinituotteista tulleen asiakastoiveita ja niitä on myös toteutettu.
Mia Smolander
MYRSKYLÄ Lounaskahvila Violetta avasi ovensa Myrskylän keskustassa maanantaina 3.1. Monille tuttu Kahvila Karolina sulki ovensa viime vuonna ja paikkaan etsittiin uutta yrittäjää.
– Ystäväni on töissä Myrskylässä ja hän oli nähnyt ilmoituksen Myrskylän Facebook-ryhmässä. Hän soitti minulle ja sanoi, että Sanna nyt ostohousut jalkaan, Lounaskahvila Violetan yrittäjä Sanna Karlsson kertoo.
– Näytin ilmoituksen miehelleni ja jäin pohtimaan, että soitanko vai enkö. Mies sanoi, että soita nyt, eihän siinä mitään menetä.
– Lähdimme katsomaan tätä paikkaa saman viikon loppupuolella ja olimme puhuneet, että jos tietyt asiat ovat kunnossa, niin miksipä ei. Minulle oli keittiön toimivuus tärkeätä, ja täällä kaikki oli toimivaa, vanhaa, mutta toimivaa.
"Oma paikka on ollut haaveena aina"
Orimattilasta kotoisin oleva, nykyään Mäntsälässä asuva Karlsson on keittiöalan moniosaaja, joka oli unelmoinut omasta yrityksestä jo pitkään, mutta luullut sen olevan vain kaukainen haave, joka ei voi toteutua. Kahvila Karolinan tilat tarjosivat Karlssonille oivan mahdollisuuden, koska toiminta ei tarvinnut lähteä rakentamaan nollasta.
– Oma paikka on ollut haaveena aina, mutta olen ajatellut, että ei voi olla varaa lähteä yrittäjäksi. Ravintolan perustaminen on kallista.
Mia Smolander
Nimensä paikka sai Karlssonin lempiväristä.
– Violetti on lempivärini, mutta violetti-nimenä ei toimi. Tämä oli Kahvila Karolina ja Kahvitupa Karolina. Karolina oli nimenä niin kaunis, että minulla oli kauheat paineet keksiä jotain yhtä kaunista. Sitten syntyi ajatus Violetta-nimestä ja pystyn käyttämään sisustuksessa violettia.
Karlsson kyseli paikan edelliseltä yrittäjältä vinkkejä myrskyläläisten makuun sopivista lounasannoksista ja saikin hyviä vinkkejä. Listalta löytyy muun muassa jauhelihapihvejä, perunamuusia ja ruskeaa kastiketta, lohikeittoa, makkarakastiketta, palermonpastaa sekä kalapyöryköitä.
– Myös asiakkaat ovat tuoneet ihanasti esille toiveitaan. Facebookissa toivottiin kasvisvaihtoa ja sellainen löytyy joka päivä.
– Ruoka tarjoillaan lautasannoksina, mutta salaattipöytä on erikseen.
Sanna Karlsson sanoo myrskyläläisten ottaneen uuden yrittäjän vastaan lämmöllä.
Mia Smolander
Violetta avaa ovensa aamulla kello 5.30
Karlsson kertoo lounasruokailijoiden määrän olleen avajaisviikolla vielä melko vähäinen, mutta uskoo asiakasmäärien kasvavan, kunhan kuntalaiset löytävät uuden lounaskahvilan.
– Loppiaisviikolla oli vielä paljon ihmisiä lomilla ja koronan takia etätöissä.
Violetta avaa ovensa arkisin aamuisin kello 5.30 ja sulkee kello 16.
– Aamulla on tarjolla aamupuuroa, kahvia ja sämpylää. Minulla oli alun perin tarkoitus, että aamiainen olisi tarjolla kuudesta kahdeksaan, mutta kävi heti ilmi, että sitä pitää venyttää aikakin yhdeksään asti. Lounas oli tarjolla ensimmäisen viikon ajan kello 11-13.30, mutta Karlsson kertoo, että lounasaikaa jatkettiin ja tästä viikosta alkaen se on tarjolla kello 14 asti.
Toistaiseksi Violetta on avoinna vain arkisin.
– Meillä on hyvällä paikalla oleva terassi, joten kesällä tulemme varmasti olemaan avoinna seitsemänä päivänä viikossa.
Karlsson sanoo myrskyläläisten ottaneen hänet upeasti vastaan.
– En ole varmaan eläissäni saanut niin paljon kukkia kuin avajaisviikolla. Nämä ihmiset täällä ovat mahtavia, tunnen itseni todella tervetulleeksi, yrittäjä kertoo onnellisena ja liikuttuneena.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot