Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
– Koska opiskelijatalon nimi on Aleksanterinkruunu, ajattelin, että Kruunu on sopiva nimi ravintolalle. En halunnut toista Araratia, ravintolayrittäjä Rojhat Demirtas kertoo.
Marko Wahlström
PORVOO, LÄNSIRANTA Porvoolaisen Ararat-ravintolan yrittäjä Rojhat Demirtas avaa piakkoin uuden, toisen ravintolansa ovet yleisölle.
–?Terveystarkastajat kävivät torstaina ja antoivat luvan avata paikan, hän iloitsee.
Länsirannan uuden opiskelijatalon alakertaan avautuva ravintola Kruunu ottaa hiljaisen lähdön.
–?Hiomme toimintamme kuntoon ja pidämme viralliset avajaiset parin viikon kuluttua, hän kertoo.
Demirtas päätti lähteä perustamaan uuden paikkansa mietittyään asiaa yhdessä veljensä ja serkkunsa kanssa.
–?Ydinkeskusta on jo sen verran täynnä ravintoloita, että halusimme löytää paikan Länsirannalta tai Näsistä, hän kertoo.
Edellisestä ravintola-avauksesta Porvoossa on jo vierähtänyt 23 vuotta vuotta.
–?Ararat jatkaa toimintaansa kuten tähänkin asti. Ainoastaan tulemme jossain vaiheessa tekemään ravintolaan keittiöremontin, Demirtas kertoo.
Hän jatkaa, että uuden ravintolan suunnittelu alkoi noin puoli vuotta sitten.
–?Syyskuun ensimmäisenä päivänä saimme liikehuoneiston avaimet ja silloin alkoivat ravintolan rakennustyöt, hän kertoo.
Hiiligrilli, päivän keittoa ja turkkilaista rakia
Demirtas kuvailee uutta ravintolaa tasokkaammaksi pizzeriaksi, eräänlaiseksi "pizzeria plus" -paikaksi.
–?Haluamme tarjota laadukasta ruokaa, mutta sellaisilla hinnoilla, että mahdollisimman moni rohkenisi lähteä ulos syömään, hän sanoo.
Porvoolaisyrittäjä panostaa ennen kaikkea hyviin raaka-aineisiin ja valmistustapaan.
–?Otamme käyttöön hiiligrillin, jolla valmistamme muun muassa sish-kebabin lihat ja hampurilaispihvit. Kebabeissa käytämme 100-prosenttista lihaa, joten ne ovat täysin gluteenittomia, Demirtas kertoo.
Uuden ravintolan ruokalistalla on myös pizzoja ja pihvejä.
–?Jos Araratissa on yli 100 erilaista annosta, niin uudessa ravintolassa määrää on karsittu puoleen. Tekisi mieli vielä siitäkin karsia puolet, Demirtas pohtii.
–?Lisäksi tulemme tarjoamaan lounasaikaan päivän keittoa ja salaattibuffén. Ravintolasta saa myös ruoka-annoksia mukaan. Kotiinkuljetusta emme ainakaan heti aloita, hän jatkaa.
Ravintolan erikoisuutena ovat turkkilaiset viinit ja raki, joka on turkkilaista aniksella maustettua viinaa.
Leikkinurkka lapsille ja 64 asiakaspaikkaa
Harmaan ja ruskean eri sävyin sisustetussa ravintolassa on yhteensä 64 asiakaspaikkaa. Seurueita varten ravintolassa on 8-paikkainen kabinetti. Katutason suurin liiketila on kooltaan 250 neliömetriä.
–?Lapsille on oma leikkinurkka. Sisustukseen tulee vielä seinälle tapetoitu maailmankartta, Demirtas jatkaa.
Ravintolaan on esteetön pääsy myös pyörätuolilla tai muilla apuvälineillä liikkuville.
–?Opiskelijatalon pihalta olemme vuokranneet asiakkaita varten seitsemän parkkipaikkaa. Ne ovat ilmaiseksi käytössä noin tunnin ajan. Pihalle ajetaan Pormestarinkadun kautta, Demirtas kertoo.
Uusi ravintola työllistää viisi henkilöä. Araratissa työskentelee 5–6 henkilöä.
(Uutista päivitetty 19.10. kello 17.40: Ravintola Kruunu ei avaa oviaan asiakkaille vielä viikonloppuna, vaan henkilökunta hioo itsensä toimintakuntoon sekä harjoittelee ystävien, tuttavien ja tuttujen asiakkaiden kanssa kaikessa rauhassa.)
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot