Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
– Jos jäätelö on liian kylmää, makua ei maista. Meillä tarjoilulämpötila on 15 astetta, jolloin jäätelö on myös notkeampaa, jäätelötehtailija Samuli Wirgentius kertoi Itäväylälle kesällä 2017.
Arkisto/Marko Wahlström
PORVOO Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan Samuli Wirgentius lennätettiin Japaniin viime viikolla tekemään jäätelöä Osakalaiseen tavarataloon.
Kesällä 2018 ryhmä japanilaisia sattui tulemaan jäätelölle Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan kioskille Porvoossa. Kioskilla heitä palveli jäätelömestari Samuli Wirgentius. Ryhmä ihastui jäätelöön ja vuolaista kehuista ei meinannut tulla loppua. Keskustelun loputtua Wirgentiuksella oli kutsu osallistua Osakalaisen tavaratalon Pohjoismaiselle viikolle tekemään jäätelöä tavaratalon asiakkaille.
–?On se jännä mihin elämä johdattaa. Me siinä keskusteltiin jäätelön tekemisestä ja muumeista kauniina kesäpäivänä ja seuraavaksi minua pyydetäänkin Osakaan tekemään jäätelöä, Wirgentius kertoo.
Osakalaisen tavaratalon Hankyu Hanshin Nordic Fair järjestettiin toisen kerran 29.5.2019-4.6.2019. Tapahtumassa oli mukana suomalaisia elintarvikealan ja muodin vaikuttajia esittelemässä osaamistaan.
–?Osakalaiset ovat selvästi kiinnostuneita suomalaisista tuotteista ja meidänkin jäätelöistä osa pääsi loppumaan heti alkuun, kuten ruskistettu voi & pinjansiemenjäätelö. Tyrniporkkana oli selvästi myös paikallisten makuun.
Jäätelöt ylittivät myös paikallisen uutiskynnyksen, kun Optáge tv-kanavan What´s Next -ohjelma kävi tekemässä juttua jäätelömestarista ja hänen jäätelöistään.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot