Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Kaksiviikkoinen Smaku-ruokatapahtuma huipentuu Porvoossa päätapahtumaan, joka on kaksi viimeistä vuotta järjestetty Taidetehtaalla.
Arkisto/Amelie Enroth
PORVOO Tänä vuonna viidennen kerran järjestettävän Smakun juuret Porvoossa juontavat EU-rahoitteiseen Triangeli-matkailuhankkeeseen, johon osallistui myös Porvoon kaupunki.
–?Hanke maksoi tapahtuman kaikki kulut kaksi ensimmäistä vuotta. Tällöin otimme Porvoossa käyttöön viiden euron pilottihinnan, tuottaja Laura Pulkkinen Smaku Evetns Oy:stä kertoo.
Smakun syntyä edelsi Haaga-Helian porvoolaisopiskelijoiden Minttu Helanne ja Minna Kiiski tekemä opinnäytetyö.
–?He kartoittivat porvoolaisravintoloiden halukkuuden lähteä tekemään yhdessä tapahtumaa, Pulkkinen sanoo.
Ravintoloitsijat halusivat keskittyä ruoan tekemiseen
Ensimmäistä kertaa ruokatapahtuma järjestettiin vuonna 2016. Suunnittelu alkoi jo edellisenä vuonna.
–?Kun hanke loppui piti alkaa miettiä uusia rahoitusmalleja, Smakun ensihenkäyksistä asti koko Triangeli-hankkeen tapahtumakoordinaattorina mukana ollut Pulkkinen jatkaa.
Hankkeen loputtua hän teki yhdessä porvoolaisten ravintoloiden kanssa päätöksen jatkosta.
–?Ravintoloitsijat halusivat keskittyä ruoan tekemiseen. Hankkeen jälkeisen vuoden tuotin tapahtumaa toiminimelläni ja vuonna 2018 perustimme Smaku Events Oy:n, joka keskittyy vain Smaku-tapahtumiin, Pulkkinen jatkaa.
Neuvottelut kahden uuden kaupungin kanssa
Smakun pääkaupungista ruokatapahtuma on lähtenyt laajentumaan muualle Suomeen Smaku Tour -konseptillaan.
Kiertue järjestettiin ensimmäistä kertaa Naantalissa viime kesäkuussa ja Rovaniemellä viime marraskuussa. Naantalissa oli mukana seitsemän ja Rovaniemellä yhdeksän ravintolaa.
–?Rovaniemen kanssa käymme neuvotteluita tällekin vuodelle. Naantalissa seuraava tapahtuma järjestetään elokuussa, Pulkkinen kertoo.
Smaku Events Oy:llä viritteillä myös uusia aluevaltauksia.
–?Käymme neuvotteluita kahden uuden kaupungin kanssa, joista toinen sijaitsee Järvi-Suomessa, Pulkkinen paljastaa.
Hän iloitsee niin Porvoossa, Naantalissa kuin Rovaniemellä näkyvästä yhteishengestä paikallisten ravintoloiden keskuudessa.
–?Se voima on maagista, kun kilpailijat alkavatkin yhdessä suunnitella ja visioida asioita. Raja-aidat paikallisten yritysten välillä mataloituvat, jolloin lopputulos on aina niin paljon isompi kuin osiensa summa, Pulkkinen hämmästelee.
–?Ravintoloitsijat haluavat myös tuoda esille oman alueensa ja kaupunkinsa ravintolakulttuuria, hän jatkaa.
Smaku Exclusive Porvoossa huhti- ja lokakuussa
Porvoossa järjestetään lisäksi Smaku Exclusive -tapahtumia, joita on pidetty kaksi kertaa.
–?Ajatuksena on kiertää illan aikana neljä ravintolaa, joissa konseptiin kuuluvat annokset ja ruokajuomat sekä viimeisessä ravintolassa jälkiruoka. Kattaukset alkavat 40 minuutin välein jokaisessa ravintolassa. Ravintolan keittiömestarit omistavat koko illan asiakkaillemme, Pulkkinen sanoo.
Uudet Smaku Exclusive -kierrokset on suunnitteilla ensi huhtikuulle ja lokakuulle.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot