Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Elokuisen Smaku-ruokatapahtuman esismakuilu eli historian ensimmäinen Smaku Exclusive starttaa tänään perjantaina. Kaksiviikkoinen Smaku-tapahtuma veti Porvoon Taitehtaalle viime elokuussa noin 4 000 ihmistä.
Arkisto/Amelie Enroth
PORVOO, NÄSI Haikon kartano avaa Smaku Exclusive -tapahtuman yhteydessä pop up -ravintolan Näsin kartanossa tänään perjantai-iltana.
Illan aikana on mahdollista kuulla Haikon kartanon keittiöpäällikkö Jyrki Yli-Uotilan ja ravintolatoimenjohtaja Riitta Vesterisen kertovan illan maisteluannoksista ja Haikon ravintolafilosofiasta.
Haikon Kartanon keittiöpäällikkö Jyrki Yli-Uotila esittelee Näsin kartanon pop up -ravintolassa Haikon ruokafilosofiaa yhdessä ravintolatoimenjohtaja Riitta Vesterisen kanssa.
Arkisto/Marko Wahlström
Näsin Kartanon taidegalleriassa avautui uusi näyttely ”Pieni kaupunki – suuria taiteilijoita" viime viikolla. Näyttely tuo esiin porvoolaistaiteilijoiden, kuten Stig Fredrikssonin, Karin ja Åke Hellmanin, Thor Lindroosin, Juhani Linnovaaran, Tuomas Renvallin, Lennart Segerstrålen ja Kimmo Warjosen ainutlaatuisia teoksia.
Galleristi Hanna Kaarina Syrjäläinen kertoo lyhyesti vasta avatusta näyttelystä ja teoksista. Bistro-ravintola Sinnestä on järjestetty Näsin kartanoon kuljetus, joka sisältyy Smaku Exclusive 1 -kierroksen hintaan.
Porvoon matkailuoppaiden Vuoden matkailuteko -palkinnolla viime vuonna palkittu galleristi Hanna Kaarina Syrjäläinen pyörittää Näsin kartanon galleriaa.
Arkisto/Marko Wahlström
Smaku Exclusive ensimmäistä kertaa
Porvoo on suosittu ruokakaupunki, jossa on järjestetty Smaku-ruokatapahtumaa jo kolme kertaa. Asiakkaat ovat toivoneet mahdollisuutta päästä tutustumaan henkilöihin ravintoloiden takana ja paikallisten ravintoloidemme ruokafilosofiaan. Toive kaikkien aikojen ensimmäisellä Smaku Exclusive -kierroksella tänään perjantaina.
–?Kierros kestää noin kolme tuntia ja sen aikana asiakkaat pääsevät nauttimaan viiden ravintolan smakuannoksista juomineen, jotka ovat valmiiksi räätälöity kruunaamaan makuelämys. Kierroksen päätteeksi tarjoillaan vielä jälkiruoka siinä ravintolassa, johon kierros päättyy, Smaku-tapahtuman tuottaja Laura Pulkkinen kertoo.
Valittavana kaksi erillistä kierrosta
Ravintolat ovat lähellä toisiaan ja siirtymät ravintolasta toiseen kestävät kävellen noin 3–10 minuuttia. Kierroksen järjestys on suunniteltu ja aikataulutettu etukäteen ja kattaukset alkavat ravintoloissa 40 minuutin välein kello 18 alkaen, joten herkutteluaikaa ravintolaa kohti on noin puoli tuntia.
Exclusive ryhmä 1:ssä ovat mukana Bistro Sinne, Haikon kartano (pop up- ravintola Näsin kartanon galleriassa), Zum Beispiel, Rafael’s Steakhouse ja Ani’s Café. Exclusive ryhmä 2:ssa ovat mukana Brasserie L’amour, Meat District, Sicapelle, Salt ja Bistro Gustaf.
Tilausta tehdessänne on mahdollista valita myös gluteeniton, laktoositon tai kasvisruokavalio koko illaksi. Paikkoja on rajoitetusti ja vain 200 ensimmäistä mahtuu kierrokselle mukaan.
Varsinainen Smaku-ruokatapahtuma järjestetään Porvoon Taidetehtaalla 12.–24.8.
» » Kaikkien ravintoloiden annosesittelyt ja varausohjeet löytyvät täältä
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot