Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Google for Education -pilotti jatkuu suunnitelmien mukaisesti syksyllä 2024. Kuvituskuva.
Arkisto/Depositphotos
PORVOO Suomenkielisessä perusopetuksessa on käynnistynyt suunnitellusti Google for Education -pilotti Jokilaakson koulussa ja Hamarin koulussa. Pilottikoulut ovat käyttäneet Google for Education -ympäristöä opetuksessa elokuusta alkaen.
Porvoon kaupungin tiedotteen mukaan pilotti on pääpiirteissään sujunut hyvin ja pilottikoulut ovat olleet tyytyväisiä Google for Education -palveluihin. Ympäristöä on kuvattu yksinkertaisemmaksi ja helppokäyttöisemmäksi, kuin Windows-ympäristö, todettiin suomenkielisen koulutusjaoston kokouksessa 22. lokakuuta.
– Tämä on koettu opetushenkilöstön keskuudessa opetusta palvelevaksi asiaksi. Tähän mennessä pilotin aikana ei ole myöskään tullut ilmi, että Google for Education -palveluilla ei saavutettaisi taloudellisia tavoitteita tai että ympäristössä olisi teknisiä rajoitteita jatkotoimenpiteitä ajatellen.
Pilotti jatkuu suunnitelmien mukaisesti syksyllä 2024. Tavoitteena on, että vuodenvaihteessa voidaan arvioida ja suunnitella jatkotoimenpiteitä lukuvuodelle 2025–2026.
Palveluverkkosuunnittelutyön eteneminen
Porvoon kaupungissa on laadittu palveluverkkosuunnitelman luonnos koskien varhaiskasvatusta ja perusopetusta. Kaupunginhallitus on pyytänyt suomenkielistä koulutusjaostoa toimittamaan lausunnon luonnoksesta 7. marraskuuta mennessä.
Palveluverkkosuunnitelma perustuu palvelualuejakoon, joka tulisi jatkossa korvaamaan tämänhetkiset oppilaaksiottoalueet. Jatkossa suomenkieliseen perusopetukseen perustettaisiin kolme palvelualuetta, joiden sisällä voitaisiin tarkastella oppilaiden sijoittumista ryhmien määrän ja ryhmäkokojen optimoimiseksi. Lisäksi palveluverkkosuunnitelma sisältää kolme vaihtoehtoa palveluverkon kehittämiselle. Eri vaihtoehtojen välillä tehtävä päätös merkitsee ennen kaikkea sitoutumista strategisen linjaukseen, jolla on nähtävissä olevia vaikutuksia aina 15 vuoden päähän.
Suomenkielinen koulutusjaosto päätti kokouksessa omasta lausunnostaan, joka luovutetaan kaupunginhallitukselle. Lisäksi kaupunginhallitukselle luovutetaan koulutusjaostolle toimitetut lausunnot Pohjoisen Porvoon yhdistykseltä ja Hamarin koulun vanhempainyhdistykseltä, tiedotteessa kerrotaan.
Perusopetuksen tuntijakomuutokset
Hallitus panostaa perustaitojen oppimiseen kasvattamalla perusopetuksen vähimmäistuntimäärää kolmella vuosiviikkotunnilla laajentamatta opetussuunnitelman tavoitteita. Muutokset eivät edellytä sisällöllisiä muutoksia paikalliseen opetussuunnitelmaan, vaan lisäysten tarkoituksena on saada lisätunteja alakouluun luku-, kirjoitus- ja laskutaidon opettamiseen. Lisätunnit tulee sijoittaa paikalliseen tuntijakoon niin, että opetus toteutetaan niiden mukaisesti 1.8.2025 alkaen.
Porvoon kaupungissa on jo aiemmin päätetty lisätä äidinkielen ja kirjallisuuden sekä matematiikan vuosiviikkotuntien määrää. Näin ollen oppilaan perusopetuksen aikainen vuosiviikkotuntimäärä kasvaa vain yhdellä vuosiviikkotunnilla muutosten myötä. Tuntien sijoittaminen paikalliseen tuntijakoon edellyttää kuitenkin tuntijaon tarkastelua ja päivittämistä.
Tuntijakouudistuksen valmistelua jatketaan kuulemalla rehtoreita ja opetushenkilöstöä.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot