Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Ravintoloitsija Sofia Hellberg ojentaa ruokalistan asiakkaalle. –Joka kesä tulee Porvoossa piipahdettua. Ulkomaan matka oli täksi kesäksi varattu, mutta se piti nyt perua, toista kesälomapäiväänsä tiistaina viettänyt mäntyharjulainen Jari Heikkinen kertoo.
Marko Wahlström
PORVOO, KESKUSTA Ravintolat aukaisivat ovensa, mikä näkyi asiakasvirtojen palautumisena ravintoloihin ja terasseille myös Porvoossa.
–?Ihanaa olla taas töissä! huudahtaa ravintoloitsija Sofia Hellberg Vanhassa-Porvoossa.
Hänen luotsaamansa ravintola Gabriel 1763 on yksi niistä ruokapaikoista, joka oli kokonaan suljettuna.
–?Harjoittelimme ja avasimme take away -toiminnan viime viikon keskiviikkona, hän sanoo.
Hellbergin mukaan ensimmäisten aukiolopäivien jälkeen on ollut kivasti väkeä liikkeellä.
–?Sisällä vähensimme ruokapöytiä niin, että meillä on nyt puolet vähemmän eli 25 asiakaspaikkaa käytössä. Olemme varovaisia ja pidämme väljyyttä.
Rankan koronakevään jälkeen Hellbergillä on vain yksi toive.
–?Nyt ei muuta kuin odotamme kunnon kesää ja menemme eteenpäin, hän jatkaa.
– Tämä on nyt meidän korona-arkea lokakuun loppuun asti, ravintoloitsija Marella Närkki sanoo ruokalistoja desinfioidessaan.
Marko Wahlström
Ruokalistat, pöydät ja tuolit desinfioidaan
Uutta korona-aikaa eletään myös kulttuuritalo Grandissa toimivassa ravintola Rafael’s Steakhouse & Bistrossa, joka avasi ovensa maanantaina uudelleen kahden kuukauden tauon jälkeen.
–?Olemme hyvillä fiiliksillä, ravintoloitsija Marella Närkki sanoo.
Uusi normaali tarkoittaa kuitenkin uudenlaisia toimia ravintolassa.
–?Jokaisen asiakkaan jälkeen desinfioimme niin ruokalistat kuin pöydät ja tuolit. Oven kahvat ja kaikki muutkin pinnat puhdistamme säännöllisesti, Närkki jatkaa.
Ravintola on vähentänyt salissa asiakaspaikkansa 160:stä 80:een ja bistrossa 80:stä 30:een. Terassillakin ovat käytössä turvavälit.
–?Ihmiset ovat vielä varovaisia, mutta maanantaina oli hyvin väkeä. Monet olivat iloisia päästyään taas ravintolaan syömään, Närkki kertoo.
–?Asiakkaat ovat olleet erittäin ymmärtäväisiä, hän kiittelee.
Ravintolat toimivat valtiovallan ohjeistuksien mukaan lokakuun loppuun asti.
–?Ohjeita noudattamalla toivomme osaltamme pystyvämme ehkäisemään virustilanteen kehittymistä, Närkki jatkaa.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot