Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Matsmart myy ruokaa, joka muuten päätyisi hävikkiin.
Matsmart
ITÄ-UUSIMAA Hävikkiruoan myyntiin erikoistuneen Matsmartin itäuusmaalaiset asiakkaat pelastivat yli 8?000 kiloa ruokaa hävikiltä viime vuonna, mikä on noin 10 kertaa enemmän kuin vuonna 2017. Ruokamäärän hiilijalanjälki vastaa 12 edestakaista Helsinki-Lontoo lentoa.
–?Matsmartin tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä ja itäuusmaalaisten asiakkaiden ansiosta 8 tonnia ruokaa sai uuden mahdollisuuden viime vuonna. Asiakkaamme ovat aitoja ympäristösankareita, kertoo Matsmartin toimitusjohtaja Karl Andersson.
Viime vuonna Matsmartin kautta pelastettiin yhteensä 527?000 kiloa ruokaa Suomessa, mikä vastaa 811?000 kiloa hiilidioksidipäästöjä. Saman verran CO2-päästöjä syntyy 758 edestakaisesta Helsinki-Lontoo lennosta.
–?Vähentämällä ruokahävikkiä asiakkaamme tekevät vaikutuksen ympäristöön ja säästävät rahaa. Samanaikaisesti autamme tuottajia myymään tuotteita, jotka muutoin päätyisivät hävikkiin, Andersson jatkaa.
Kuntakohtaiset kilomäärät pelastettua ruokaa Matsmartin kautta itäisellä Uudellamaalla vuonna 2017.
Matsmart / Itäväylä
Kotitalouksissa vuosittainen ruokahävikki jopa 160 miljoonaa kiloa
Luonnonvarakeskus LUKE:n mukaan Suomessa tuhlataan vuosittain noin 400 miljoonaa kiloa syömäkelpoista ruokaa, josta kotitalouksissa syntyvän hävikin osuus on 120-160 miljoonaa kiloa. Tästä ruoasta iso osa voitaisiin syödä, mikäli ruokaa käsiteltäisiin oikein. LUKE:n tutkimusten perusteella pelkästään kotona syntyvä hävikki verottaa jokaisen suomalaisen lompakkoa noin 125 eurolla vuodessa.
Suomessa ruokaketjun hävikin kasvihuonekaasupäästöt, eli hiilijalanjälki vastaa jopa 400?000 henkilöauton vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä.
–?Tämä kertoo, miten suuresta ongelmasta on kyse. Onneksi kuitenkin entistä useampi ruoanvalmistaja ja kuluttaja haluaa vähentää hävikkiä. Matsmart on täyttänyt selvän aukon ruokaketjussa.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot