Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Porvoolainen bistro-ravintola Sinne on tehnyt merkittäviä muutoksia ravintolan sisustuksessa koronaviruspandemian aineuttamien määräysten takia. Kuva viime tammikuulta, kun ravintoloihtija–keittiömestari Kai Kallio kertoi yhdessä Porvoo Event Factory Oy:n toimitusjohtaja Susanne Dahlqvistin kanssa Taidetehtaan lämpiöravintolaa koskevasta sopimuksesta.
Arkisto/Mia Smolander
PORVOO, LÄNSIRANTA Porvoolainen bistro-ravintola Sinne avaa ovensa ensi viikon tiistaina täysin uudistuneena. Taidetehtaalla sijaitsevalle ravintolalle on myönnetty ensimmäisenä porvoolaisravintolana yhteispohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki.
Ravintolassa on tehty myös merkittäviä muutoksia sisustuksessa, jotta koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan vaatimukset saadaan täytettyä. Sohvakalusteita on purettu, pöytävälejä harvennettu ja asiakaspaikkoja vähennetty viranomaisvaatimusten mukaisesti.
–?Jatkossa ruokamanifestimme on ympäristövastuullisuus ja kestävä kehitys. Haluamme ottaa vahvasti kantaa ympäristönmuutokseen ja pyrkiä omalla toiminnallamme mahdollisimman järkevään luonnonvarojen hyödyntämiseen, ravintoloihtija–keittiömestari Kai Kallio toteaa.
Ympäristömerkki julkistettiin Teams-etäyhteydellä pidetyssä tiedotustilaisuudessa tiistaina iltapäivällä.
Lähellä tuotetut raaka-aineet entistä vahvemmin esille
Joutsenmerkitty-ravintola ottaa kokonaisvaltaisesti huomioon tiukat ympäristövaatimukset.
–?Huomioimme nämä asiat tehdessämme päätöksiä niin raaka-aineiden, energian ja kemiallisten tuotteiden suhteen. Ruoka- ja juomafilosofiamme pohjautuu edelleenkin paikallisiin, lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin. Tulemme entistä vahvemmin profiloitumaan lähellä tuotettuihin, ympäristöä vähemmän kuormittaviin raaka-aineisiin ja tuottajiin, Kallio korostaa.
Kallio on huolissaan ilmastonmuutoksesta ja maapallon lämpenemisestä, jolla on merkittävä vaikutus tulevaisuudessa raaka-aineiden saatavuudelle ja laadulle.
–?Paikalliset tuottajat ovat osa ravintolamme ekosysteemiä, jossa myös suomalaisella ruokaperinteellä on arvokas merkitys. Tätä tärkeää kulttuuriperimää haluamme vaalia, Kallio jatkaa.
Kesäkuun aikana bistro-ravintola Sinne avaa myös pop up -terassin ravintola Fabrikenin terassille Taidetehtaan pihalle. Konsepti tulee olemaan kesäasiakkaille kohdistettua ruokaa ja juomaa.
Energian- ja vedenkulutus sekä ruokahävikki kunnossa
Joutsenmerkki edellyttää, että ravintola vähentää energian- ja vedenkulutusta, jätemääriä sekä kemiallisten tuotteiden käyttöä.
–?Bistro Sinne on tehnyt hyviä toimenpiteitä energian- ja vedenkulutuksen sekä syntyvän ruokahävikin ja muun jätteen vähentämiseksi. Energiatehokkaiden laitteiden ja valaisimien hankintaan ja energiatehokkaaseen käyttöön kiinnitetään erityishuomiota, johtava asiantuntija Harri Hotulainen Joutsenmerkin käyttöoikeuden myöntävästä Ympäristömerkintä Suomi Oy:stä kertoo.
Porvoolaisravintolassa käytettävät astianpesun ja siivouksen kemikaalit ovat ympäristömerkittyjä sekä käyttöön on otettu lisää ympäristömerkittyjä tuotteita kuten lautasliinat ja paperiset käsipyyhkeet.
–?On hienoa, että ravintolassa tarjoillaan kasvisruokaa, erityisesti paikallisia ja luomuelintarvikkeita sekä kestävästi pyydettyjä kalatuotteita, Hotulainen sanoo.
Joutsenmerkki myönnetään hakemuksesta, mikäli yritys täyttää hakukriteerit. Merkin käytöstä yritys joutuu maksamaan hakemus- ja vuosimaksun. Maksut vaihtelevat eri tuoteryhmien välillä.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot