Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Ravintola Seireenin täyteläinen Kolmen juuston karitsalasagne -annos palkittiin tämän vuoden Porvoon Smaku-tapahtuman voittaja-annoksena. Annoksen karitsa oli peräisin Ahvenanmaalta.
Marko Wahlström
PORVOO, KESKUSTA Kaksiviikkoinen ruokajuhla on jälleen onnistuneesti takana. Porvoon Makuaarre 2020 -voittaja-annokseksi selvisi todella tiukan loppukirin jälkeen ravintola Seireenin Kolmen juuston karitsalasagne -annos. Ravintola Rafael’s Steakhousen annos jäi aivan hiuskarvan verran taakse.
Voittaja-annos valitaan Porvoossa vuosittain puoliksi yleisöäänten (50 prosenttia) ja puoliksi Smakuraadin (50 prosenttia) äänten perusteella. Seireeni voitti Porvoon Makuaarre -palkinnon nyt toistamiseen.
Yleisön suosikiksi ylsi ravintola Rafael'sin He Yao Bun -annos, joka sisälsi lämpimän höyrysämpylän lisäksi mallaspossua ja kaalisalaattia chilikastikkeella.
Marko Wahlström
Yleisöääniä annettiin tänä vuonna kaiken kaikkiaan 781 kappaletta. Yleisö äänesti suosikikseen Rafael's Steakhousen He Ye Bao -annoksen 133 äänellä.
–?Haluamme kiittää lämpimästi kaikkia asiakkaita, jotka kävitte herkuttelemassa tänäkin vuonna. Annoksia myytiin todella paljon ja asiakkaita kävi kiertelemässä Porvoon vanhan kaupungin kujilla, keskustassa ja lähiseudun ravintoloissa vilkkaasti koko kahden viikon ajan, tapahtuman järjestelyistä vastannut tuottaja Laura Pulkkinen porvoolaisesta Smaku Events Oy:stä kertoo.
Raati: "Lohturuokien kuninkaan karitsaversio nappusuoritus"
Raadin kommenttien mukaan voittajaravintolan annos oli kilpailun todellinen yllättäjä.
–?Lasagne on lohturuokien kuningas ja tämä karitsaversio oli kyllä nappisuoritus lisukkeineen. Hipoi täydellisyyttä ja teki mieli kysyä reseptiä.
– Seireenille myös plussaa viiniparituksesta: neljällä eurolla sai kahdeksan senttilitraa lasagnen kanssa sopivaa punaviiniä. Ihan lyömätön diili siis kaiken kaikkiaan, raati jatkoi.
Raati arvosti, että voittaja olii täyteen makua ladattu annos, joka erottui edukseen.
–?Ravintola on selvästi panostanut annokseen. Lasagne saattaa kuulostaa hieman jopa arkiselta ruualta ja sitä harvemmin löytää edes ravintoloiden listoilta. Tämä annos oli ainutlaatuinen makuelämys, jonka varmasti tilaisin myös listalta jatkossa.
– Kertaakaan historiassamme meillä ei ole ollut tällaista kesää. Myyntimme kasvoi noin 10 prosenttia kuluvana kesänä, perhetaustaista ravintolaa luotsaava ravintoloitsija Marella Närkki kertoi.
Arkisto/Marko Wahlström
Ravintolat myivät myös take away -annoksia
Tapahtuman tuottajan mukaan tämän vuoden Porvoon Smaku-tapahtuma tuntui jollain erilaisella, uudenlaisella tavalla merkitykselliseltä aiempiin vuosiin verrattuna.
–?Jouduimme seuraamaan koronatilanteen kehittymistä päivittäin ja toivoimme, että tapahtuma sai toteutua ja voimme jatkaa sitä loppuhuipennukseen saakka turvallisin mielin, hän kuvailee tunnelmia tämän vuoden Smakun järjestelyistä, Laura Pulkkinen toteaa.
–?Kesä on ollut porvoolaisravintoloille todella kiireinen ja on hienoa, että matkailukautta saatiin hieman jatkettua siirtämällä Smakua myöhemmälle syksyyn, hän jatkaa.
Suurin osa ravintoloista myi tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös take away -annoksia ja yhtenä maksuvälineenä kävivät aiemmista päätapahtumista tutut Smaku-liput kaikissa ravintoloissa.
–?Näillä toimenpiteillä halusimme osaltamme edesauttaa turvallista ja tarvittaessa nopeampaa asiointia. Mahdollisesti käyttämättä jääneet liput käyvät maksuvälineenä myös tulevissa tapahtumissa, Pulkkinen kertoo.
Ravintola Seireeni nappasi Smakun ensimmäisen voittonsa viime vuonna. Kuvassa keittiöpäällikkö Jukka Markkula (vas.) ja ravintoloitsija Toni Oksanen.
Arkisto/Niko Laurila
Mukana 12 ravintolaa ja 20 annosta
Porvoon Smakuun osallistui tänä vuonna 12 ravintolaa, ja annoksia oli tarjolla 20 erilaista.
–?Haluamme kiittää myös osallistuneita ravintoloita, sillä ei ollut helppo päätös pahimman koronakevään tuiskeessa tehdä päätöstä osallistumisesta, Pulkkinen kiittää.
Mukana tänä vuonna olivat Bistro Gustaf, Café Cabriole, Fabriken, Fryysarinranta, Haikon Kartano, julkkiskokki Jyrki Tsutsunen ja Hemmetin Kulttuurikoti, Lehtimäen Grilli, Petri's Chocolate Room, Rafael's Steakhouse & Bistro, Ranta-Aitta, Seireeni ja Salt.
–?Toivomme, että ensi vuonna meillä on mukana tämä nyt osallistunut joukko uusia ravintoloita ja lisäksi aiempina vuosina osallistuneita lisää. Tapahtumalla haluamme juhlistaa porvoolaista monipuolista ruokakulttuuria ylpeinä kotikaupunkimme ravintolatarjonnasta, Pulkkinen jatkaa.
Smaku Events Oy vetäytyy suunnittelemaan ensi vuoden Smaku Tour -tapahtumia maamme eri kaupungeissa ja Smakun pääjuhlaa Porvoossa, joka järjestetään alkusyksyllä 2021.
FAKTALAATIKKO
Yleisön suosikkiviisikko
1. Rafael’s Steakhouse: He Ye Bao. Spicy pork steam bun
2. Lehtimäen Grilli: FinEst Smaku Burger
3. Seireeni: Kolmen juuston karitsalasagne
4. Café Cabriole: Suola-kinuskimutakakku
5. Haikon kartano: Siikaa, perunaa ja sipulia
»» Lue myös: Porvoo kasvanut yhdeksi Suomen merkittävistä ruokakaupungeista
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot