Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Laura Pulkkinen kertoo Smakun päätapahtuman olevan tänä vuonna Taidetehtaalla.
Mika Laine
PORVOO Smaku Porvoon tuottaja Laura Pulkkinen on innoissaan käynnissä olevasta maistuvasta tapahtumasta.
Smaku alkoi maanantaina. Mitkä ravintolat ovat mukana tänä vuonna?
–?Brasserie L’amour, Bistro Sinne, Bistro Gustaf, Bondai, B-Side Burgers, Café Postres, Café Rongo, El Patio, Fryysarinranta, Haikon kartano, Meat District, Rafael’s Steakhouse, Ravintola Porvoo Golf, Sicapelle, Vanhan Porvoon Glassikko, Vitriini, Wanha Laamanni sekä Zum Beispiel.
Eroaako tapahtuma viime vuotisesta?
–?Smaku on kasvanut sekä laadullisesti että määrällisesti. Mukana on nyt enemmän ravintoloita kuin aiempina vuosina ja päätapahtuma siirtyy Taidetehtaalle. Kulttuuritalo Grand kävi auttamatta liian pieneksi, nyt käytössämme on enemmän tilaa, kahden tunnin ilmainen pysäköinti, esteetön kulku sekä Taidetehtaan edustalla oleva torialue. Torille nousee herkkutori, jossa on elävää ohjelmaa sekä lähituottajien kojuja, joista voi smakuilun lomassa ostaa paikallisia herkkuja myös kotiin viemisiksi. Lisäksi myynnissä on paljon kysyttyjä VIP-paketteja.
Ravintolat myyvät maisteluannoksia 24.8. asti. Paljonko annokset maksavat ja joutuuko niitä odottamaan?
–?Annoksia myydään ravintoloissa päätapahtuman aattoon, perjantaihin saakka ja lauantaina 25.8. smakuilu keskitetään Taidetehtaan päätapahtumaan. Annokset maksavat 5 euroa. Annoksia on saatavilla ravintoloiden aukioloaikoina ja toki pyrimme siihen, että niitä olisi koko ajan saatavilla. Odotamme tänäkin vuonna paljon ihmisiä smakuilemaan, joten ajoittain smakujonoja saattaa syntyä. Myös päätapahtuman annoslippuja myydään ravintoloissa ja Taidetehtaan infossa ennakkoon.
Kerro enemmän mitä 25.8. Smakun huipentumassa tapahtuu?
–?Päätapahtuma alkaa 25.8. kello 13 eli kaksi tuntia aikaisemmin kuin aiemmin. Päätapahtuman tilana on Avanti-salin lämpiö, Vitriinin tila sekä narikka. Ravintoloiden pisteet ovat lämpiössä, istumapaikkoja sekä VIP Lounge sijaitsevat Vitriinin tiloissa. Lipunmyynti tulee narikkaan. Päätapahtumassa julkistetaan myös Porvoon makuaarre 2018, jota voi käydä äänestämässä osoitteessa www.uusimaa.fi/smaku. Voittaja-annos valitaan asiakkaiden sekä smakuraadin yhteisäänten perusteella.
Mikä on mielestäsi parasta Smaku-tapahtumassa?
–?Tunnelma ja maut! Smaku on itselleni oikea tapahtumavuoden huipennus makuineen, tuoksuineen ja kohtaamisineen. Lisäksi Smakuun on helppo tulla ja kierrokselle kannattaa napata mukaan esite, josta löytyy sekä annokset että kartta. Esitteitä löytyy ravintoloista sekä Grandista ja Taidetehtaalta. Smakukierroksella pääsee tutustumaan myös itselle uusiin ravintolatuttavuuksiin.
Mikä on Smakun tulevaisuus?
–?Smakun tulevaisuus näyttää oikein valoisalta ja uskon, että Smaku vakiintuu osaksi Porvoon tapahtumaperinnettä. Paikallinen ruokakulttuuri kiinnostaa matkailijoita ja uskon että Smaku on ollut edesauttamassa myös porvoolaisten kiinnostusta oman kaupungin ravintolatarjontaa kohtaan ja toivottavasti madaltanut kynnystä hyödyntää kaupunkimme poikkeuksellisen laadukasta ja tiheää ravintolatarjontaa. Meillä on vieri vieressä huippuravintoloita ja ravintoloiden yhteistyö on ensiarvoisen tärkeää Smakun kannalta. Tänäkin vuonna yhteistyö on ollut loistavaa ja Smaku on otettu vastaan lämmöllä niin ravintoloiden kuin asiakkaidenkin keskuudessa. Jos tämä on suunta niin Smaku saa ehdottomasti jatkoa myös ensi vuonna ja kehitellään tapahtumaa taas eteenpäin.
Mitä kysyisit itseltäsi?
–?Mikä on sun unelmaduuni? Smaku!
MIA SMOLANDER
mia.smolander@itavayla.fi
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot