Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Suomen innokas fanijoukkue kannusti joukkuetta Hot Kithcen -kilpailussa tiistaina.
Eva Tordera Nuño
SAKSA, STUTTGART–LOVIISA Suomen kokkimaajoukkue ylsi hopeasijalle Chef's Table -kilpailusarjassa IKA/Culinary Olympics -kilpailuissa Stuttgartissa Saksassa. Kovatasoisen kansallisten joukkueiden kokonaiskilpailun voitti Norja, toiseksi tuli Ruotsi ja kolmanneksi Islanti.
–?Joukkue teki parhaansa ja olen todella tyytyväinen kaikkien panokseen. Kisa oli todella kova, toiminnanjohtaja Tapio Laine Culinary Team of Finlandista kertoi.
Hot Kitchen -menun valmisteluissa Niall Larjala, Samuel Mikander ja Mikko Pakola.
Eva Tordera Nuño
Suomen kokkimaajoukkue oli mukana IKA/Culinary Olympics -kokkiolympialaisissa kansallisten joukkueiden kilpailussa, jossa 29 maata kisasi Chef’s Table ja Hot Kitchen -sarjoissa. Kilpailu pidettiin 15.–19.2.
–?Lähdimme kultajahtiin ja joukkueen suoritus oli kova. Olen pettynyt, ettei se tällä kertaa riittänyt voittoon asti. Kilpailutilanteessa kaikki on mahdollista. Joukkue teki kuitenkin parhaansa ja olen heistä todella ylpeä, joukkueenjohtajana tomiva loviisalaissyntyinen ravintoloitsija Kristian Vuojärvi kommentoi.
Hot Kitchen -kilpailusarjan tuomariarviointia, vierellä joukkueen kapteeni Samuel Mikander.
Eva Tordera Nuño
Kisajärjestäjien järjestelyt aiheuttivat lisäjärjestelyitä
Kansallisten joukkueiden kokonaiskilpailun voitto meni Norjaan, hopea Ruotsiin ja pronssi Islantiin. Osakilpailussa Suomi nappasi hopeaa uutena kilpailumuotona olleesta Chef's Table -sarjasta, jossa valmistettiin 12 hengelle kuuden ruokalajin menukokonaisuus, joka sisälsi muun muassa kylmiä ja lämpimiä sormisyötäviä, pääruoan, vegaanisen annoksen, jälkiruoan ja petit fourseja.
–?Suoritus oli eheä ja hyvä, kaikki meni suunnitelmien mukaan. Kisajärjestäjillä oli alussa kilpailukeittiön järjestelyyn liittyviä ongelmia, joka aiheutti meille haasteita. Joukkue kuitenkin tiiviisti suoritustaan pysyen aikataulussa aina serviisin loppuun asti, Vuojärvi kertoi.
Mikko Pakola ja Samuel Mikander valmistavat Chef's Table -sarjan show plate -annoksia.
Eva Tordera Nuño
Hot Kitchen -kilpailussa Suomen suoritus arvioitiin hopeatasolle. Joukkue valmisti kilpailusarjassa 110 hengelle kolmen ruokalajin menun, jossa alkuruokana oli norjalaista ruijanpallasta, pääruokana kotimaista kaniinia ja jälkiruokana viinimarjoja.
–?Kaikki meni hyvin ja suunnitellusti. Keittiötyöskentelymme oli parasta, mitä olen kuuden vuoden aikana joukkueen kanssa kisatessa ja harjoitellessa nähnyt, joukkueen kapteeni Samuel Mikander Hot Kitchen -kilpailusta jatkoi.
Suomen kokkimaajoukkueen muodostavat Katja Tuomainen (vas.), Kristian Vuojärvi (joukkueenjohtaja), Emeliina Papinniemi, Eija Kuningas, Joona Lehto, Niall Larjala, Samuel Mikander (kapteeni), Kari Julin, Mikko Pakola, Matias Haapsaari ja Simo Pietarinen.
Eva Tordera Nuno
Suomen kokkimaajoukkueessa ovat mukana Katja Tuomainen, Kristian Vuojärvi (joukkueenjohtaja), Emeliina Papinniemi, Eija Kuningas, Joona Lehto, Niall Larjala, Samuel Mikander (kapteeni), Kari Julin, Mikko Pakola, Matias Haapsaari ja Simo Pietarinen.
Kokkiolympialaisissa kansallisten joukkueiden kilpailussa olivat mukana Kanada, Kiina, Kroatia, Kypros, Tsekki, Tanska, Englanti, Suomi, Saksa, Hong Kong, Islanti, Italia, Japani, Malesia, Meksiko, Alankomaat, Norja, Portugali, Puola, Romania, Skotlanti, Ruotsi, Sveitsi, Singapore, Slovenia, Etelä-Afrikka, Ukraina, USA ja Wales.
Joona Lehto (vas.), Katja Tuomainen, Niall Larjala, Simo Pietarinen, Eija Kuningas Chef's Table -kilpailusarjassa.
Eva Tordera Nuño
FAKTALAATIKKO
Hot Kitchen -menu (alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka):
* Starter: Halibut and King Crab (Poached halibut served with king crab and warm tomato jelly, Crème of halibut in winter radish and a white wine sauce)
* Main course: Rabbit and Apple (Rabbit sirloin with glazed farce – rilletteof rabbit, served with a variation of apples, Fried kidney and heart of rabbit on a skewer and a carrot terrine, Potato and mushroom croquette and sherry sauce)
* Dessert: Currants and Chocolate (Currant bavaroise filled with milk chocolate pannacotta, Currant cake and currant-sour cream foam, Yoghurt sherbet and fresh currants
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot