Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Porvoon Tarmolan K-Supermarket avaa ensi syyskuussa shop in shop -periaatteella toimivan SushiTake-kioskin, jossa sushikokit tekevät paikan päällä vastavalmistettuja susheja. Kauppa julkaisi perjantaina 3D-mallinnoksen tulevasta kioskista.
K-Supermarket Tarmola
PORVOO, NÄSI–TARMOLA Tuoretta sushia paikan päällä asiakkaille valmistavat myyntipisteet tekevät tuloaan porvoolaisiin ruokakauppoihin.
S-market Näsissä on parhaillaan rakenteilla Daily Sushi -ketjun shop in shop -periaatteella toimiva toimipiste. K-supermarket Tarmola puolestaan avaa SushiTake-ketjun vastaavan pisteen ensi syyskuussa.
Sushikioskeissa kokit tekevät paikan päällä vastavalmistettuja susheja menekin mukaan joko irtomyyntiin tai valmiiksi rasioihin pakattuina.
–?Sushi on koko ajan kasvava ruokatrendi maassamme. Viime vuonna vielä epäröin, että näinköhän se jää ohimeneväksi ilmiöksi, kauppias Jani Heinänen kertoo.
Sushin suosion kasvusta itäisellä Uudellamaalla kertoo se, että yksistään Porvoossa on tällä hetkellä kolme sushi-ravintolaa.
"Parhaimmillaan sushi on tuoreena"
Toisin kävi ja korona-aikana ruokakaupat möivät valmiiksi rasioihin pakattua sushia.
–?Parhaimmillaan sushi on kuitenkin mahdollisimman tuoreena nautittuna. Pakatussa rasiassa myytävä sushi joudutaan aina jäähdyttämään, Heinänen jatkaa.
Ruokakauppiaan havaintojen mukaan sushi ei ole pelkästään nuorempien juttu.
–?Myös varttuneemmat ovat löytäneet sushin. Monet suomalaiset ovat ulkomailla matkustaessaan tutustuneet sushiin, Heinänen sanoo.
Maassamme Järvenpään K-Citymarket on tehnyt uraauurtavaa työtä sushiruokakulttuurin edistämiseksi. Valtakunnallistakin huomiota osakseen saaneella kaupalla on oma sushi-ruoan valmistus- ja myyntipiste.
Koronakevät sotki suunnitelmia
Espanjalaislähtöisellä SushiTake-ketjulla on maassamme jo noin 15 ruokakauppojen yhteydessä toimivaa sushikioskia. Ketju toimii viidessä maassa Euroopassa; Suomi on ensimmäinen pohjoismaista
K-Supermarket-ketjussa niitä toimii jo kolmessa myymälässä Raisiossa ja Helsingissä.
–?Ketju toimii kustannustehokkaasti shop in shop -periaatteella. SushiTakella on oma henkilökunta ja tuotteet kulkevat meidän kassajärjestelmän kautta, Jani Heinänen kertoo.
Ruokakauppias kertoo, että K-Supermarket Tarmolan sushikioski oli tarkoitus avata jo viime keväänä.
–?Koronavirusepidemia kuitenkin muutti suunnitelmia.
Sushikioski tulee sijoittumaan nykyisen irtomyynnissä olevien leikkeleiden ja juustojen sekä patonkien tilalle.
–?Nykyisellään irtoleikkeleiden myynti on ollut pientä, Heinänen perustelee ratkaisua.
SushiTake-ketju tekee maassamme yhteistyötä K-ryhmän kanssa. S-ryhmän yhteistyökumppanina toimiva Sushi Daily puolestaan toimii Suomen lisäksi kymmenessä muussa Euroopan maassa. S-ryhmä avasi ensimmäisen Sushi Dailyn Helsingin keskustan Food Market Herkussa Stockmanilla viime lokakuussa.
"Sushi on muutakin kuin kalaa ja riisiä"
Sushi on alunperin japanilainen ruoka, jossa käytetään etikalla maustettua riisiä.
–?Sushi ei ole pelkästään kalaa ja riisiä. Sushi tarkoittaa riisin kanssa tarjottavaa ruokaa, joka voi olla kalan lisäksi niin lihaa kuin kasviksia, Jani Heinänen korostaa.
Sushin perusraaka-aineet ovat sushiriisi, wasabi, soijakastike, etikka, merilevä, inkivääri ja suola. Täytteet ja höysteet tulevat riisin päälle, väliin tai sisään.
Tavallisimpia sushilaatuja ovat muun muassa makisushi, nigirisushi ja temaki.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot