Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Pitkän linjan ravintola-alan ammattilainen, yrittäjä Timo Kauremaa luotsaa loviisalaista kahvila–ravintola Safcaféta, jonka yhteydessä toimii myös itäisen Uudenmaan ainoa Scanburger-ravintola.
Marko Wahlström
LOVIISA, KUNINGATTARENPORTTI Loviisan läntisen sisääntulon varrella sijaitseva kahvila–ravintola Safcafé on saanut uuden isännän. Ravintolan viralliset avajaiset ovat tulevana lauantaina.
– Heinäkuun alussa kävimme hakemassa kalastaja Mikael "Linka" Lindholmilta lohen kaverini 70-vuotiaan kalastajakaverin syntymäpäiville, elokuussa loviisalaistunut Timo Kauremaa kertoo.
Kalanhakureissulta palatessa Kauremaa pysäytti autonsa yhdeksän kuukautta tyhjillään olleen liikepaikan pihalle.
–?Otimme numeron ja lähdimme soittelemaan kiinteistön omistajalle (Jarmo "Saffe" Savolainen).
Kolme viikkoa myöhemmin Kauremaan ja hänen indonesiasyntyisen puolisonsa tie jo oli vienyt Loviisaan, pariskunnan uuteen kotipaikkaan.
–?Lounasravintolamme Helsingin Konalassa oli sulkemassa ovensa ja vuokrasopimus oli sanottu irti. Ehdimme toimia vuoden päivät, kun korona vei maton jalkojen alta.
Ravintola-alan perusduunia vuodesta 1985
Kauremaa on syntyisin Helsingistä ja työskennellyt ravintola-alalla vuodesta 1985. Neljä vuotta myöhemmin hän valmistui ravintolakoulu Perhosta ravintolakokiksi.
–?Vuosina 1991–1992 olin Jenkeissä töissä. Sen jälkeen olen tehnyt ravintolapäällikön, baarimestarin, tarjoilijan, keittiömestarin ja kokin hommia useissa eri ravintoloissa – pienissä ja suurissa – pääasiassa pääkaupunkiseudulla, mies tiivistää uransa.
Pitkän ravintola-alan työrupeaman jälkeen mies siirtyi yrittäjäksi keskittyen alan konsulttihommiin TF Trade -yrityksensä nimissä. Lounasravintola toimii Aitan Kotiruoka -yhtiön alla.
–?Kävin neuvomassa muutamia ravintolayrityksiä kehittämään toimintaansa ja auttamassa kauppoja palvelutiskien tuotteistuksissa, Kauremaa kertoo.
Indonesialainen lounas kerran viikossa
Loviisalaisravintola työllistää toistaiseksi vain yrittäjän ja hänen puolisonsa voimin. Apuvoimia pariskunta on saanut osa-aikaisilta ekstraajilta.
–?Täytyy saada paikka ensin pyörimään ja kassavirtaa sisään ennen kuin voimme miettiä vakituisten työntekijöiden palkkaamista, hän perustelee.
Ravintola tarjoaa asiakkaille aamiaisen ja kahvilatuotteistuksen, lounasta, burgereita sekä iltaisin snack-tyylistä grilliruokaa ja muuta syötävää.
–?Viikonloppuisin on käytössä á la carte -lista, jonka vakioannokset täydentyvät kausikohtaisesti. Lista on lyhyt, jotta pystymme pitämään ruokahävikin kurissa, Kauremaa kertoo.
Paikan erikoisuus on joka torstai lounaalla tarjoiltava indonesialainen lounas.
Scanburger Loviisassa jo 18 vuotta
Paikallinen kahvila–ravintola toimii myös vuonna 1996 perustetun kotimaisen Scanburger-ketjun ainoana ravintolana itäisellä Uudellamaalla.
–?Ketju on toiminut Loviisassa jo 18 vuotta eli niin kauan kuin tämä liikepaikka on ollut olemassa, Timo Kauremaa kertoo.
Ravintolassa on 80 asiakaspaikkaa ja kesäterassi. Paikka on avoinna seitsemän päivää viikossa.
Uusi yrittäjä haluaa myös yhteisöllistää paikkakuntalaisia.
–?Loviisan Kameraseuran säännöllinen näyttelytoiminta on alkanut uudelleen kabinetissamme. Suunnitteilla on aloittaa myös Loviisan Taideyhdistyksen kanssa take away -näyttelytoiminta, jossa asiakas voi hankkia taidetta kotiinsa käyntinsä yhteydessä, Timo Kauremaa kertoo.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot