Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Loviisalainen hotelli–ravintola Zilton on päättänyt laittaa toimintansa tauolle huomisesta keskiviikosta alkaen. Arkistokuvassa yrittäjät Nora Heikkilä (vas.) ja Taija Sivers katutason pubin baaritiskillä.
Marko Wahlström
LOVIISA, KESKUSTA Loviisalainen hotelli-ravintola Zilton on tänään päättänyt laittaa koko toimintansa tauolle huomisesta keskiviikosta alkaen.
–?Emme me tässä muutakaan voi, kun asiakkaita ei juuri ole. Asiakasmäärä alkoi vähentyä heti toissa viikon (hallituksen tiedotustilaisuuden) jälkeen. Viime viikonloppuna ravintolassa ei ollut juuri ketään, yrittäjä Nora Heikkilä kertoo.
Hän lähti vapaaehtoisen sulkemisen tielle, eikä jäänyt odottamaan valtioneuvoston asetusta ravintoloiden ja yökerhojen sulkemisesta.
–?Arkenakaan meillä ei ole käynyt kuin muutamia vakioasiakkaita, joten ei ole mitään järkeä jatkaa ja odottaa tämän enempää, hän jatkaa.
Heikkilä omistaa Ziltonin liiketoimintaa harjoittavan FeRva Oy:n yhdessä Taija Siversin kanssa.
Tauko pakottaa yrittäjän etsimään leipää muualta
Heikkilä ei myöskään yritä laskeskella koronavirusepidemian aiheuttamia taloudellisia vaikutuksia liiketoiminnalle.
–?Seuraavaksi yritämme vain varmistaa sen, että voimme avata ravintolan toivottavasti uudelleen sitten, kun se vain on mahdollista, hän sanoo.
Toistaiseksi jatkuva toimintatauko pakottaa myös yrittäjän etsimään oman elantonsa muualta.
–?Pakkohan tässä jotakin työtä on löytää, jotta saa itselleen leipää pöytään, Heikkilä tuumaa ja kirjoittelee parhaillaan työhakemuksia.
"Pitkää pinnaa, jaksamista ja terveyttä"
Ravintolayrittäjä haluaa kuitenkin lähettää niin kollegoilleen ja muille ihmisille viestiä vaikeassa tilanteessa.
–?Tämä vaatii meiltä kaikilta pitkää pinnaa, sillä paistaa se päivä risukasaankin – niin lattealta kuin se kuulostaakin, Heikkilä sanoo.
Hän toivoo, että kaikki ihmiset jaksavat ja kestävät.
–?Ja ennen kaikkea – pysyvät terveinä, Heikkilä jatkaa.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot