Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
Sano se!
A-
A+
Urban Gourmet eli UG-ravintolamalli yhdistää useita eri ravintoloita saman katon alle.
Klaus Suhonen
HELSINKI, HAKANIEMI–PORVOO Viisi keittiötä, kahvila ja baari tarjoavat yhteisen ravintolaelämyksen, kun uusi UG-ravintolamalli aloittaa toimintansa Helsingin Hakaniemessä helmikuun alussa.
Osittain porvoolaisvoimin rakennettu malli edustaa uudenlaista innovatiivista ravintolayrittäjyyttä Suomessa. Ravintolaelämys on hiottu huippuunsa digitaalisuuden ja kokeneen valmennustiimin avulla.
Idea Urban Gourmet- eli UG-ravintolamallista syntyi yrittäjä Doron Karavanin intohimosta luoda uusia yrittäjyyden tapoja ja tukea suomalaista ravintola-alaa. Ensimmäiseen UG-ravintolaan valittiin yrittäjät viime kesänä. Syksyn aikana heitä ovat Karavanin lisäksi valmentaneet ravintola-alan mestarit Teresa Välimäki, Risto Mikkola, Lotten Lindborg-Suhonen ja Mika ”Pikkis” Tuomonen.
– Olemme saaneet kiinnostavia ja motivoituneita yrittäjiä mukaan. Uskomme, että kokonaiselämys tulee olemaan erinomainen. Ravintolassa ruoan pitää olla loistavaa ja asioimisen toimivaa. Tukenamme on digitaalinen alusta, joka helpottaa ja nopeuttaa kokemusta, Karavani kertoo tiedotteessa.
Sovelluksen avulla voi muun muassa selata ruokalistoja, tilata ja maksaa tarjoiltavat.
Harvemmin käytetylle suomalaiskalalle nyt oma ravintola
Uunituoreessa ravintolassa toimii seitsemän itsenäistä yrittäjää, jotka on valittu mukaan hakemusten ja tarkan kehitysprosessin kautta.
Tarjolla on ruokaelämyksiä japanilaisesta keittiöstä meksikolaisiin ja nepalilaisiin makuihin sekä kala-annoksista hummusherkkuihin ja ranskalaisiin leivonnaisiin.
Kokonaisuutta täydentää oma baari. Kokonaisuudessa on noin 250 asiakaspaikkaa ja useita eri osioita.
– UG:ssä voi yhdistää itselleen ja seurueelleen kaupungin mielenkiintoisimman ruokaelämyksen. Paikka sopii lounaisiin, illallisiin ja muihin tapahtumiin. Nyt myös suomalaiset kalat saavat oman ravintolan, kun harvemmin käytetyistä kaloista taiteillaan herkullisia annoksia. Ravintola Roskakala (yrittäjät Filip Stenius ja Marika Haavisto) on kunnioitus maamme aarteita kohtaan, Karavani kuvailee.
Lisäksi UG Hakaniemessä avaavat Suomen omakase-sushimestarina tunnetun Lucas Hongin Gari-ravintola, kokki Andres Alpenin Klandestina-ravintola, Laxman Kharalin Temple-ravintola, Tomer Hovavin ja Nadav Davidin perustama Hummus Brothers -ravintola, Marc Mulardinin ranskalainen leipomokahvila L’Artisan ja oma baari, The Bar.
Porvoolaisen Lotten Lindborg-Suhosen lisäksi konseptin taustalla on hänen aviomiehensä, mainostoimistoyrittäjä Klaus Suhonen.
UG-ravintolamalli helpottaa yrittäjyyttä
Ensimmäinen UG-ravintola avautuu Helsingin Hakaniemen Lyyra-rakennukseen Porthaninkatu 2:een. Samaan rakennukseen on tulossa toimistoja, asuntoja ja hotelli.
– UG-malli madaltaa ravintolayrittäjien kynnystä toteuttaa omia unelmiaan. Mallilla haluamme saada Suomeen lisää monipuolisia ja erilaisia ravintoloita, Karavani toteaa.
– Me tarjoamme laitteet, puitteet ja tuen, joten ravintolat voivat keskittyä olennaiseen eli tarjoamaan herkullista ruokaa, hän jatkaa.
FAKTA
UG-ravintolat lyhyesti:
» Urban Gourmet (UG) -ravintolat lanseeraa uuden konseptinsa helmikuun alussa.
» UG tarjoaa täysin uusia brändejä ja täysin digitaalisen asiakaspolun varauksesta maksamiseen ja palautteen antamiseen. Asiakkaat voivat yhdistää ateriat eri ravintoloista ja nauttia aterian yhdessä tai yksin.
» Konseptin ytimessä on uusien ravintolayrittäjien tukeminen tarjoamalla tilat ja infrastruktuurin, jolloin ravintoloitsijat voivat keskittyä ruoan valmistukseen.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot