Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Kuvituskuva.
Arkisto/Mika Laine
Eläkeläinen Bengt Dahlqvist Porvoosta kirjoitti Itäväylän Sano se -palstalla 28.4 valmisruokien hintojen kehityksestä, Dahlqvis oli havainnut hintojen nousseen jo nyt 10-22 prosenttia, valitettavasti kirjoittaja on kovin oikeassa.
Euroopassa aivan naapurissamme käydään laajamittaista sotaa, Venäjä tuhoaa surutta Ukrainan kansaa, kaupunkeja ja maataloutta, mikä näkyy jo nyt meillä energian hinnan nousuna ja viiveellä mailmanlaajuisena vehnän ja lannotteiden pulana, omavarainen maataloutemme on viimeistään nyt kansakuntamme tulevaisuuden tae. Seitsemän prosentin inflaatio ja 20 prosentin energiahintojen yleinen nousu tulee näkymään kuluttajan kukkarossa, eikä hintojen nousun katto ole vielä edes näkyvissä.
Mailmanlaajuinen ruokahävikki on 750 miljardia USA:n dollaria vuodessa, suomessa kotitalouksien ruokahävikki on vuosittain 120-160 miljoonaa kiloa, ravintoloissa hävikki on 400-500 miljoonaa kiloa vuodessa ja vähittäiskauppa ei edes kerro koko hävikkinsä määrää, koska osa siitä annetaan eri järjestöille edelleen jaettavaksi. Keskimäärin jokainen kuluttaja tuottaa ruokahävikkiä 20-25 kg/vuodessa, missä määrässä suurin osa on täysin syöntikelpoista ruokaa.
Koska valmisruoat ovat leivän ohella kaikkein prosessoitua ja ravintosisällöltään erittäin niukkaa, kannattaa jokaisen ostaa kaupasta ja toreilta hyviä ja puhtaita kotimaisia elintarvikkeita, sekä valmistaa ateriansa pääsääntöisesti itse, hyvällä ateriasuunnittelulla myös me eläkeläiset voimme nauttia kaksi terveeellistä ateriaa päivittäin ja mikä parasta kohtuuhinnalla.
SAKARI PARTINEN
ELÄKELÄINEN
SIPOO
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot