Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
Sano se!
A-
A+
– Haluamme, että tämä on olohuonemainen paikka, jossa ihmiset voivat oleilla ja viihtyä sekä nauttia ruoasta, ravintoloitsija Marko Raikko sanoo Vintillä-ravintolan keskiössä.
Marko Wahlström
PORVOO, HUHTINEN Huhtisten kaupunginosa on saanut kuuden vuoden tauon jälkeen ravintolan, jonka keskiössä on nyt ruoka ja ihmisten viihtyminen. Toisessa kerroksessa sijaitseva olohuone tottelee nimeä ravintola Vintillä.
–?Kyselyitä tilan vuokraamisesta on ollut, mutta halusimme tarkasti miettiä minkätyylinen paikka tänne sopisi, porvoolainen ravintoloitsija Marko Raikko kertoo.
Raikko myös omistaa koko kiinteistön, jossa sijaitsee myös osuuskauppa Varuboden-Oslan Sale-ruokakauppa.
Ravintola avasi ovensa kaikessa hiljaisuudessa joulukuun puolivälissä.
–?Olemme halunneet rauhassa katsoa ja miettiä, että kaikki toimii sekä samalla myös viimeistellä sisustusta.
Uuden ravintolan lyhyeltä ruokalistalta löytyy fantasia-pizzoja, entrecote-pihvi, burgereita, salaatteja ja snackseja.
Marko Wahlström
Lyhyt ruokalista, lastenannokset lisäyksenä
Uuden porvoolaisravintolan ruokalista on lyhyt.
–?Siltä löytyy ensinnäkin pientä snacksia. Pääruokana on entrecoté-pihvi, muutama burgeri (kylmäsavu-aurajuusto, Monteray Jack ja mustapapuburgeri) sekä muutama salaattiannos ja pizzat, Raikko kertoo.
Ravintolan kaikki pizzat ovat niinsanottuja fantasia-täytteisiä eli asiakas saa itse valita oman mieltymyksensä mukaisen sisällön.
Tältä näyttää ravintolan ensimmäinen ruokalista, joka täydentyy tulevana viikonloppuna toivotuilla lastenannoksilla.
Marko Wahlström
–?Kaikissa pizzoissa pohjalla on tomaattikastiketta sekä parmesan- ja mozzarella-juustoa, Raikko jatkaa.
Asiakkaiden toiveiden perusteella ravintola tuo tänä viikonloppuna listalle myös lastenannoksia.
–?Haluamme olla koko perheen olohuone, jossa mennään ruoka edellä. Lapset ovat enemmän kuin tervetulleita yhdessä vanhempien kanssa ruokailemaan, Raikko sanoo.
Vanha lipasto on päässyt arvoiselleen paikalle ravintolassa. Tiskin yläpuolen julkisivu koostuu heinäseipäistä.
Marko Wahlström
Sisustuksessa kierrätettyä ja vanhaa
Paikan sisustuksessa nojautuu vintille sopivaan henkeen.
–?Baaritiskin yläosan rakensimme heinäseipaista, joita asensimme myös kattoon. Koko sisustuksen olemme suunnitelleet ja funtsanneet yhdessä vaimoni Johannan kanssa, Raikko kertoo.
Kalustus on kerätty pariskunnan "omista nurkista" kuin myös "toisten nurkista".
–?Olemme tuoneet tänne muun muassa vanhan lipaston ja todella vanhan mankelin, kärrynpyörän ja AIV-lasipullon. Ikkunahyllyille kerätään vanhoja kodinesineitä, Raikko kertoo.
Ravintolan keskiössä olohuonemaiseen tyyliin sopiva sohvaryhmä. Yhdeltä seinustalta löytyy piano.
–?Virittäjä tulee ensi viikolla, jonka jälkeen soittamisen taitavat saavat vapaasti viihdyttää itseään ja toisiaan, Raikko vinkkaa.
Ravintolan sisustus henkii kodinomaista tunnelmaa.
Marko Wahlström
Trubaduureja, duettoja ja trioja
Ravintola tulee tarjoamaan asiakkailleen myös live-esiintymisiä.
Ensimmäiset lukkoonlyödyt ovat Siltakorpi Bros eli porvoolaiset veljekset Pasi ja Ari Siltakorpi lauantaina 25.1. sekä Mamba-yhtyeestä tuttu Tero Vaara lauantaina 1.2.
–?Tarkoitus on, että täällä järjestetään trubaduuri-tyylisiä keikkoja sekä esiintyy duo- ja trio-kokoonpanoja. Lisäksi pidämme levypuolelta teemailtoja ja silloin tällöin karaokea, Raikko kertoo.
Hän korostaa, että ohjelmatarjontaa ei ole sidottu säännönmukaisuuteen.
–?Niistä kerromme Facebookissa, nettisivuillamme ja lehtimainonnan sekä ulkopuolelle tulevan ilmoitustaulun avulla, Raikko jatkaa.
Varsinaisen ravintolasalin vieressä on erillinen kabinetti, josta pääsee saunatilaan.
Marko Wahlström
Syys-, talvi- ja kevätajan sesonkiravintola
Ravintola Vintillä toimii Markon Raikon omistaman Tirmon Saaristokeskus Oy:n alaisuudessa.
–?Näin pystymme tarjoamaan muutamalle henkilölle ympärivuotisen työpaikan. Kaksi työntekijää on aina vuorossa, hän kertoo.
Raikon ajatuksena on pitää Huhtisten olohuone suljettuna kesällä.
–?Suljemme kesäkuun alussa–juhannuksena ja avaamme ovet taas elo–syyskuun vaihteessa. Turha lähteä päällekkäin, koska Tirmo on oma juttunsa aina kesäisin, hän perustelee.
Ravintolalla on anniskeluluvat yhteensä 150 asiakkaalle.
–?Erillistä kabinettia ja saunatilaa voivat vuokrata niin yksityiset kuin yritykset. Myös ravintolatila on vuokrattavissa yksityistilaisuuksia varten
»» Ravintola Vintillä (Kesätuulentie 2) on avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin kello 15–21, perjantaisin kello 15–24 (jatkoaika kello 02), lauantaisin kello 12–24 (jatkoaika kello 02) ja sunnuntaisin kello 12–20.
FAKTALAATIKKO
Huhtisten ravintolahuoneiston historiaa
* Kauppakiinteistö on rakennettu Kesätuulentie 2:een vuonna 1992. Syksyllä 1998 Porvooseen muuttanut Marko Raikko toteutti kiinteistön laajennuksen vuosina 2006–2007.
* Huhtisten kaupan yläkerrassa sijaitseva ensimmäinen ravintola oli Bar Exit, jota pyörittivät porvoolaiset yrittäjät Hannu Haaja ja Jarmo Grönman.
* Bar Exitin jälkeen yläkerrassa ehti toimia kolme eri ravintolayrittäjää, joista viimeisenä porvoolaisyrittäjä Esa Suomisen Player Bar & Cafe.
Viimeiset kuusi vuotta tyhjillään olleesta ravintolatilasta ei ole jäljellä kuin seinät. Kaikki pinnat ovat menneet uusiksi.
Marko Wahlström
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot