Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Torstaina puolenpäivän aikoihin ravintolassa tehtiin vielä monen hengen voimin töitä.
Mika Laine
PORVOO O.M.B Porvoossa käy kuhina, kun ravintolassa tehdään viimeisiä töitä ennen avajaisia. Torstaiaamuna terveystarkastaja näytti vihreää valoa ja iltapäivällä paikalla vieraili rakennustarkastaja, viimeistä kertaa. O.M.B Porvoo avaa ovensa asiakkaille tulevana lauantaina kello 17.
–?Ovet aukeavat sopivasti illalliselle ja cocktaileille, yrittäjät Roni Collin ja Valtteri Vartiainen kertovat.
–?Sen takia täällä on nyt niin paljon väkeä tekemässä töitä, koska halusimme, että avajaiset ovat lauantaina. Tarkoitus on saada vielä tämän vuorokauden puolella kaikki valmiiksi.
Miehet ovat rentoja ja hyväntuulisia kertoillessaan uudesta ravintolasta. He vitsailevat asuneensa ravintolassa töiden aikana.
–?Käännettiin postikin tänne.
Valtteri Vartiainen (vas) ja Roni Collin sanovat viihtyvyyden olevan suuressa roolissa uudessa ravintolassa.
Mika Laine
Burgeripaikan idea laajeni
Idea ravintolasta syntyi jo pari vuotta sitten.
–?Tykkäämme molemmat fiilistellä burgereita ja yksi päivä yhdessä tuumasimme, että mitä jos olisi oma burgeriravintola. Se oli alkuperäinen idea, ennen tätä laajennusosaa. Tämä on muuttunut matkalla niin, että burgeri on vain yksi listalla oleva annos, Vartiainen kertoo.
–?Siitä on jo yli kaksi vuotta, kun teimme päätöksen burgeripaikan perustamisesta ja siitä puhuttiin silloin niin paljon, että vieläkin meiltä kysytään koska se burgeripaikka avaa. Kyllähän meiltä burgereitakin saa, joten voi puhua burgeripaikasta, mutta voi puhua myös vaikka cocktailpaikasta tai Porvoon parhaasta aamupalasta, Collin sanoo.
–?Tämä paikka itsessään luo mahdollisuudet kaikelle tälle. Nyt olemme ehtineet konseptoida ja haastaa itseämme kahden vuoden ajan, ja nyt se kaikki toteutuu lauantaina.
»» Video: Valtteri Vartiainen ja Roni Collin esittelevät avattavaa O.M.B.-ravintolaa ItäväylälleSpeden Speleistä tuttu nopeustesti muutti Vartiaisen kotoa ravintolaan. – 300 pisteellä saa ilmaisen lounaan.
Mika Laine
Aikaisesta aamusta myöhään yöhön
Satapaikkaisessa O.M.B:ssä voi nauttia aamupalaa, lounasta ja illallista sekä kaikkea niiden väliltä.
–?Olemme pitäneet useita tastingeja ja Ante Pettersson, meidän keittiömestari on ihan huippu. Hänellä on selkeä visio siitä mitä tulemme tarjoamaan, Vartiainen sanoo.
–?Aamiainen alkaa seitsemältä ja lounaan jälkeen meillä on afternoon tee. Sitten on illallinen kattavalla menulla ja viikonloppuisin myöhään yöhön tarjotaan pienpanimoiden oluita ja cocktaileja, Collin jatkaa.
–?Täältä saa aina jotain lämmintä ruokaa, myös baari pystyy tekemään tuoreista aineista jonkin annoksen. Meillä on esimerkiksi lämpimiä side snacksejä, joita voi nauttia vaikka viinin kanssa.
Tanssilattiaa O.M.B:stä ei löydy, mutta musiikki on tärkeässä roolissa.
–?Mun yrittäjäura lähti DJ-toiminnasta liikkeelle, musiikki on lähellä sydäntä. Viihtyvyys on täällä suuressa roolissa, Collin toteaa.
Osa viihtyvyyttä ovat myös ravintolassa järjestettävät erilaiset tapahtumat.
–?Yläkertaan tulee screeni ja tulemme näyttämään täällä elokuvia. Mikä olisi parempi tapa nauttia esimerkiksi sunnuntaipäivästä, kuin hyvä klassikkoelokuva ja muutama olut, miehet toteavat.
Paljon keskustelua herättänyt ravintolarakennus sijaitsee Mannerheiminkatu 21:ssä.
Mika Laine
Katolle luvassa yllätys
Ravintolan yhteydessä tulee toimimaan myös pop up -box.
–?Se on yksi tapa yhdistää yrittäjyyttä ja porvoolaisia. Täytämme pop up -boxin esimerkiksi pienten start up -yrittäjien tuotteilla kuukaudeksi kerrallaan. Haluamme tukea muita yrittäjiä ja fiilistelijöitä. Mutta tulemme kertomaan siitä myöhemmin enemmän.
Kesäksi katolla avautuu 40-paikkainen terassi.
–?Terassista tulee magee viihtymispaikka ja katolle tulee myös yllätys, miehet kiusoittelevat uteliasta toimittajaa.
Ravintolaa pyörittää ainakin aluksi yhteensä 16 osa- ja täysiaikaista työntekijää.
–?Ravintolahankkeen avainhenkilöt ovat alusta asti olleet meidän lisäksi puolisoni Saara Lavonen ja ravintolapäällikkö David Jones. Olemme nelistään rakentaneet tämän konseptin, Collin sanoo.
–?David on ollut mukana ihan alusta asti ja hän on vienyt meidän kanssa tämän projektin maaliin sekä johtanut rekrytointia.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot