Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
Sano se!
A-
A+
Kilpailun kolme parasta ja tuomaristo yhteiskuvassa. Edessä keskellä kilpailun voittanut Jaana Koskenniem, oikealla toiseksi sijoittunut Annika Törnroos ja oikealla Fredrikan tuvan edustaja Tarja Suomi. Takana tuomaristo vasemmalta: Teresa Välimäki, Kasper Strömman ja Sikke Sumari.
Mika Laine
PORVOO Porvoon paras runebergintorttu 2022 -kilpailu on ratkennut keskiviikkoiltana pidetyssä finaalitapahtumassa. Arvovaltainen raati valitsi voittajaksi porvoolaisen Jaana Koskenniemen kilpailutyön, joka koostui kolmesta erilaisesta runebergintortusta.
Toiseksi korkeatasoisessa kilpailussa sijoittui porvoolaisen Annika Törnroosin torttu, joka edusti kilpailussa perinteistä torttumallia, mutta maistui myös appelsiinilta.
Porvoolaisen Jaana Koskenniemen luomus voitti Porvoon paras runebergintorttu -kilpailun. Raatia miellytti niin torttujen sopiva koko kuin maku.
Arkisto/Peoples Village
Kolmanneksi tuomaristo valitsi haastajaksi kilpailuun mukaan kutsutun paraislaisen Fredrikan tupa -museokahvilan runebergintortun.
Varsinaissuomalainen haastaja oli kutsuttu mukaan, koska lehtitietojen mukaan sitä on kehuttu "maan parhaaksi runebergintortuksi". Toisaalta Fredrikan ja Johan Ludvigin rakkaustarina on saanut myös alkunsa Paraisilla, jossa he kihlautuivat vuonna 1828. Fredrikan tupaa kisassa edusti Tarja Suomi.
Kilpailun muut finalistit olivat Karin Strengell ja Alexandra Seeck, Erika ja Isak Härö, J.L. Runebergin koti/Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut, Blisspoint Bakery/Andrè Nilsson ja Maaret Eklund.
Toiseksi sijoittui porvoolaisen Annika Törnroosin luomus. Perinteistä tyyliä edustava torttu yllätti vadelma-appelsiinihillolla, joka ulottuu tortun päältä myös tortun sisälle.
Arkisto/Peoples Village
Voittajatortuista ei puuttunut punssin makua
Tämän vuoden torttukilpailun raadin muodostivat kokki, ravintoloitsija ja keittokirjailija Sikke Sumari, kokki Teresa Välimäki ja graafinen suunnittelija, kuvittaja Kasper Strömman.
– Ykkössijasta olimme yksimielisiä. Kakkos- ja kolmossijoihin löysimme kompromissin, Strömman kertoi tulosta julkistaessaan.
Keittokirjailija Sikke Sumarin mukaan "tortun pitää olla kostea, mutta myös murea". Raadin kansanomaisesti "lärvilaudaksi" nimeämässä voittajaluomuksessa se oli hyvin saavutettu – kolmesti.
– Kaikissa tortuissa oli eri hillo ja itseäni kiehtoi torttujen sopiva koko. Voisin ystävieni kanssa ottaa "lärvilaudan" – tai torttutastingin – kolmistaan. Monista kilpailutortuista puuttui karvasmantelin tai arrakkipunssin maku, mutta tästä sitä ei puuttunut, Teresa Välimäki perusteli.
– Minua miellytti myös työhön sisältynyt punssi-optio, jolla saattoi lisäkostuttaa torttuja, mikäli siltä tuntui, Kasper Strömman sanaili.
Tuomariston mukaan tämän vuoden kilpailu oli tasoltaan äärimmäisen kova. Kaikki kilpailun finalistit saivat diplomin osallistumisestaan.
– Kaikki tortut olivat hyviä, joten kenenkään ei tarvitse olla pahoillaan, jos ei tullut nyt palkituksi, Teresa Välimäki korosti.
///Uutisen yhteydessä olevan kuvan kuvatekstiä korjattu 3.2.2022 kello 10.57: Annika Törnroosin tortussa on käytetty vadelma-appelsiinihilloa, joka ulottuu tortun päältä myös tortun sisälle. Ei siis pelkästään appelsiinihilloa.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot