Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Paulig-konserniin kuuluva kahvipaahtimo Robert Paulig Roastery on aloittanut Niin kauan kuin kahvia riittää -kampanja, jonka aikana 14:ssä suomalaisessa kahvilassa ja ravintolassa tarjoillaan erikoiserä hiilineutraalia kahvia.
Robert Paulig Roastery
LOVIISA, KESKUSTA Loviisalainen ravintola ja herkkukauppa Bistro & Butik Kronan haluaa osaltaan olla mukana kahvipaahtimo Robert Paulig Roasteryn kampanjassa, jossa kiinnitetään huomiota ilmastokysymyksiin ja vastuullisiin valintoihin.
Ilmastonmuutoksen aiheuttamat sään ääri-ilmiöt ovat suuri uhka kahvin saatavuudelle tulevaisuudessa.
Kaikkiaan "Niin kauan kuin kahiva riittää" -kampanjaan osallistuu 14 kahvilaa ja ravintolaa ympäri Suomen.
– Haluamme kutsua kaikki kahvinystävät sekä kahvilat ja ravintolat miettimään konkreettisia arjen vastuullisuustekoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja laadukkaiden raaka-aineiden arvostamiseksi, kahvilähettiläs Jarkko Issukka kertoo.
Arkisto/Robert Paulig Roastery
Erikoiserä hiilineutraalia kahvia Tolkkisista
Robert Paulig Roastery on paahtanut rajoitetun erän ainutlaatuista hiilineutraalia kahvia Porvoon Tolkkisten käsityöläispaahtimolla.
Kahvi on tarjolla valituissa kahviloissa ja ravintoloissa ympäri Suomea kampanjan aikana.
–?Kampanjalla pyritään kiinnittämään huomiota ilmastonmuutoksen vaikutuksiin ja toimenpiteisiin, joita jokainen toimija niin kotikeittiöissä, kahviloissa kuin paahtimollakin voi tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. paahtimolähettiläs Jarkko Issukka kertoo.
Kahvipaahtimolle hiilineutraalisuudesta kertova sertifikaatti
Porvoon Tolkkisissa toimiva kahvipaahtimo sai juuri hiilineutraalisuudesta kertovan kansainvälisen CarbonNeutral-sertifikaatin, jonka myönsi Natural Capital Partners maailman johtavan The CarbonNeutral Protocol -hiilineutraaliusohjeiston mukaisesti.
Robert Paulig Roastery on Paulig-konserniin kuuluva käsityöläispaahtimo.
–?Hiilineutraali paahtimo on jälleen yksi edistysaskel ympäristön eduksi. Lisäksi haluamme kutsua kaikki kahvinystävät sekä kahvilat ja ravintolat miettimään konkreettisia arjen vastuullisuustekoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja laadukkaiden raaka-aineiden arvostamiseksi, Jarkko Issukka jatkaa.
Loviisalaisravintola kerää kahvinporot talteen puutarhakäyttöön
Kampanja pidetään Loviisassa 17.–19.9., kun Aleksanterinkatu 2:ssa sijaitsevan loviisalaisravintolan kahvivalikoima täydentyy kampanjan ajaksi Robert Paulig Roasteryn hiilineutraalilla uutuuskahvilla. Päivien aikana 50 ensimmäistä asiakasta saa mukaansa myös näytepussin.
–?Mielestäni on erittäin tärkeää, että kaikkien valintojen kohdalla mietitään myös kestävyyttä. Kun kuulimme tästä kampanjasta, minulle tuli mieleen myös Loviisan yhteisöllinen puutarhaprojekti, jota varten me keräämme käytetyt kahvinporot talteen, yrittäjä Mia Heijnsbroek-Wirén kertoo.
–?Ihmiset käyttävät kahvinporoja hyödykseen puutarhanhoidossa. Vastuullisuus on siis Loviisassa yleisestikin monen kiinnostuksen kohteena, hän jatkaa.
Kahvilähettiläs Jarkko Issukka Robert Paulig Roasterylta muistuttaa, että Ilmaston ja luonnon hyväksi tarvitaan viimeistään nyt konkreettisia tekoja niin meillä Suomessa kuin kahvin alkuperämaissakin.
Arkisto/Marko Wahlström
Kahvin tulevaisuuden puolesta
”Niin kauan kuin kahvia riittää” -kampanjan kahvi on peräisin Pauligin pitkäaikaiselta kumppanilta Costa Ricasta, Aquiaresin tilalta, jossa kahvi kasvaa korkealla Turrialban tulivuoren rinteillä.
Tilalla on vahva vastuullisen tuotannon ja yhteistyön kulttuuri. Aquarisessa panostetaan paitsi laadukkaaseen kahvin tuotantoon, myös henkilökunnan ja lähiyhteisön hyvinvointiin, paikalliseen ja kansainväliseen koulutukseen sekä tutkimusyhteistyöhön.
–?Ilmaston ja luonnon hyväksi tarvitaan viimeistään nyt konkreettisia tekoja niin meillä Suomessa kuin kahvin alkuperämaissakin. Siirryimme kahvin paahdossa jo muutama vuosi sitten itse tuotetun aurinkoenergian käyttöön ja vastuullisiksi varmennettuihin kahveihin, Jarkko Issukka kertoo.
Aurinkoenergian tueksi Robert Paulig Roastery käyttää paahtamisessa myös biokaasua.
–?Valmiit kahvituotteet pakkaamme kierrätettäviin pakkauksiin. Nyt paahtimomme on näiden toimenpiteiden ansiosta hiilineutraali, ja tätä juhlistamme täysin hiilineutraalilla erikoiskahvilla. Kahvissa tiivistyy upeasti ilmastoteot niin alkuperämaassa kuin paahtimollakin, Issukka jatkaa.
Robert Paulig Roasteryn kahvit valmistetaan käsityönä Porvoon Tolkkisten kahvipaahtimossa.
Arkisto/Marko Wahlström
Pauligilla kunnianhimoiset ympäristötavoitteet
Paulig-konsernin tavoitteena on vähentää vuoteen?2030 mennessä oman toimintansa kasvihuonekaasupäästöjä 80?prosenttia.
Tähtäin on, että kaikki yrityksen tuotantolaitokset ovat hiilineutraaleja vuoden 2023?loppuun mennessä. Robert Paulig Roasteryn Porvoon Tolkkisissa sijaitseva kahvipaahtimo on viides Pauligin hiilineutraali tuotantolaitos.
–?Ilmastotoimia tarvitaan kiireellisesti. Elintarvikeala on tärkeä toimija ruuan arvoketjun hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä. Ala voi edistää muutosta ennakoivasti tekemällä ensin omista toiminnoistaan hiilineutraaleja, ja käynnistäen koko arvoketjua koskevia päästövähennystoimenpiteitä, Pauligin vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Lea Rankinen toteaa.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot