Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Hamppari on helppo herkku.
Mia Smolander
KESÄ, ITÄ-UUSIMAA Huippukokit sanovat, että hampurilaispihvi ei tarvitse mitään muuta kuin hyvää, riittävän rasvaista naudan jauhelihaa. Suola ja pippurikin lisätään usein vasta paistamisen jälkeen.
Makuasioista ei voi kiistellä. Hampurilaispihvi syntyy monella tapaa. Tässä kaksi testattua ja hyväksi havaittua reseptiä.
Maustettu pihvitaikina
400 g naudan jauhelihaa, rasvapitoisuus n. 20 prosenttia
1 sipuli, kuullotettuna
1 punainen chili, kuullotettuna
1-2 valkosipulin kynttä
1 kananmuna
1,5 rkl sinappia
1 tl savupaprikaa
persiljaa/korianteria
suolaa, pippuria
Pilko sipuli, chili ja valkosipuli. Kuullota sipulia ja chiliä ensin hetki pannulla öljyssä tai voissa ja lisää valkosipuli viimeisenä. Kuullota vielä hetki.
Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään kulhossa. Lusikoi taikina pihvimuottiin ja painele pihvi tiiviiksi. Paista öljyssä tai voissa.
Taikinasta tulee neljä pihviä.
Kasvispihvit sopivat hampurilaisen väliin, mutta maistuvat myös sellaisenaan vaikka tsatsikin kanssa.
Mia Smolander
Kasvispihvi
2 raastettua porkkanaa
1 pieni raastettu kesäkurpitsa
200 g grillijuustoa
2 kananmunaa
0,5 dl korppujauhoja
0,5 dl kikherneitä soseutettuna tai valmista hummusta
1 rkl tahinia
suolaa
pippuria
Jos omistat mehupuristimen, hyödynnä sitä kasvispihvien valmistuksessa. Mehusta kuoritut porkkanat, nauti vitamiinipitoinen mehu sellaisenaan kokkaushetken virvokkeena ja käytä porkkanamassa kasvispihvien raaka-aineena. Muutoin pihvimassasta tulee liian vetistä. Sama kannattaa tehdä mehukkaalle kesäkurpitsalle. Raastetuista kasviksista voi puristella nesteen pois käsin myös harson sisällä.
Paista pihvit lettupannulla, niin ne pysyvät helpommin kasassa. Taikinasta tulee noin 10 pihviä.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot