Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Piknikille voi lähteä puistoon, rannella tai vaikka omalle pihalle.
Mia Smolander
ITÄ-UUSIMAA Koska olet käynyt viimeksi piknikillä? Pakannut korin täyteen herkkuja, suunnannut luonnon helmaan, levittänyt liinan vihreälle nurmelle ja istahtanut ystävien kanssa nauttimaan kesäpäivästä.
70-vuotisjuhlavuottaan viettävän Pernajan marttayhdistyksen neuvoilla järjestät onnistuneen piknikin.
Piknikille pakataan mukaan helppoja ja kesäsäässä hyvin säilyviä herkkuja.
–?Feta-melonisalaattiin käy kaikenlainen fetajuusto, myös suomalaiset versiot. Pääasia on, että salaattiin saadaan sillä suolaista makua. Salaatti on todella helppo tehdä ja se on raikasta ja hyvää. Salaatti säilyy myös hyvin, vaikka on helle, joten se on hyvä piknikruoka.
Hummuksen ja avokadotahnan kaverina nautitaan vaikkapa patonkia ja pilkottuja vihanneksia. Suklaahummus on herkkua hedelmien kaverina, kokeile esimerkiksi omenaa ja mansikoita.
–?Raparperijuoma on herkullista. Jos omalla maalla kasvaa raparperia, juoma on vielä edullistakin sen lisäksi että se on hyvää.
Martat kannattavat kestävää kehitystä, joten piknikillä kannattaa suosia pestäviä kestoastioita. Ruokien lisäksi piknikille pakataan mukaan vettä ja muuta juotavaa maun mukaan. Pienet kahden desilitran pillimehut toimivat hyvin kylmäkalleina, kun ne pakastaa ensin. Näin kylmäkallet eivät vie erikseen tilaa piknikkorista ja sulaneet mehut juodaan.
Muista pakata piknikille mukaan aterimet, talouspaperia tai lautasliinoja, käsidesiä ja kosteuspyyhkeitä, huopa tai muu alusta sekä roskapussi. Luontoon ei jätetä mitään.
Rieska- tai tortillarullien sisälle voi laittaa vaikka hummusta. Feta-melonisalaatti on helppo ja herkullista. Marjat ja hedelmät ovat hyviä piknikherkkuja.
Mia Smolander
Hummus
2 dl kikherneitä
1 rkl tahinia
1 rkl persiljaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
0,5 tl suolaa
mustapippuria
Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella korkeareunaisessa astiassa tasaiseksi tahnaksi. Vettä voi lisätä tarpeen mukaan. Tarjoile rieska- tai tortillarullien täytteenä, ruisnappien tai patongin kaverina tai dippaa vihanneksia hummukseen.
Suklaahummus
Samat raaka-aineet kuin hummuksessa, mutta valkosipuli jätetään pois.
Lisää hummukseen vaahterasiirappia ja vaniljasokeria maun mukaan sekä 3-4 ruokalusikallista tummaa kaakaojauhetta. Sekoita hyvin.
Tarjoile hedelmäpalojen kanssa.
Avokadodippi
2 avokadoa
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria
chiliä
suolaa
oliiviöljyä
Sekoita tahnaksi ja dippaa tahnaan kasviksia. Esimerkiksi porkkana, kyssäkaali ja retiisi sopivat erinomaisesti tahnan kaveriksi.
Helppo feta-melonisalaatti
Kuutioi vesimeloni ja feta.
Lisää sekaan oliiviöljyä ja mustapippuria. Sekoita kevyesti.
Raikas raparperijuoma
1 kg raparperia paloina
1 kanelipala
4 dl vettä
3 dl sokeria
Keitä raparperipaloja ja kanelia vedessä noin 20 minuuttia.
Siivilöi juoma.
Lisää sokeri ja sekoita niin, että sokeri liukenee.
Jäähdytä.
Laimenna juoma kylmällä vedellä tarjoiltaessa.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot