Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Porvoolainen Niko Laakso poikkeaa melko usein Näsin McDonald'sissa syömässä. Tällä kertaa hän testasi uutta tilauskioskia vuoropäällikkö Katja Mäkisen kanssa. – Tuntui helpolta tehdä tilaus. Tämä helpottaa ja nopeuttaa asiointia – varsinkin, kun olen yleensä tuon koiran kanssa liikkeellä, Laakso kommentoi.
Marko Wahlström
PORVOO Remontoitu ja laajennettu McDonald’s-ravintola avautuu tulevana lauantaina. Ketjun uuden konseptin mukaisesti maamme viidentenä ravintolana avautuva Näsin ravintola aloittaa myös pöytiintarjoilun.
Ravintolassa on otettu käyttöön kuusi digitaalista tilauskioskia huhti–toukokuun aikana.
–?Asiakas valitsee näytöltä tilauksensa, saa vuoronumeron ja tilaus tuodaan pöytään. Jos asiakas haluaa ottaa tilauksensa mukaan, hän noutaa tilauksensa sen valmistuttua tilaustiskiltä, vuoropäällikkö Katja Mäkinen kertoo.
Tilauksensa tekemisen jälkeen asiakas ottaa tilauksensa mukaisen vuoronumeron ja menee odottamaan pöytään tilauksensa valmistumista.
Marko Wahlström
Tilauksensa voi maksaa pankkikortilla suoraan tilauskioskin päätelaitteella tai erikseen kassalla. Itse tilauksenkin voi edelleen tehdä myös tiskillä.
–?Tilauskioski nopeuttaa asiointia ravintolassa ja vähentää jonojen syntymistä kassatiskille. Meillä ei ole enää kuin kaksi kassapistettä, eikä varsinaisia kassahenkilöitä lainkaan. Ravintolasalissa asiakkaita neuvoo yhteensä kolme asiakasvastaavaa, Mäkinen kertoo.
Ravintolasalista löytyvät myös uudet iPadit ja lapsiperheitä varten suunniteltu Magic Table. Sali on uudistettu McDonald'sin kansainvälisen Wood & Stone -sisustuskonseptin mukaisesti. Tämän vuoden loppuun mennessä maassamme toimii noin 25 McDonald’s-ravintolaa, joissa on tilauskioskit ja pöytiintarjoilu.
McDonald'sin Porvoon-ravintolan uudistettiin ravintolaketjun kansainvälisen ketjun mukaisesti. Samalla Porvoon ravintolakiinteistö ja ravintolasali fyysisesti laajeni 30 neliömetrillä.
Marko Wahlström
Remontti alkoi huhtikuun lopulla
Näsin McDonald’s-ravintola oli huhti–toukokuussa suljettuna kokonaan kolme päivää mittavan remontin vuoksi. Remontti alkoi huhtikuun lopulla.
–?Silloin uudistettiin keittiö, jossa tuotantotapa meni uuden konseptin mukaisesti täysin uusiksi. Nyt valmistamme kaikki tuotteet tilausten mukaisesti; mitään ei ole enää valmiina odottamassa, Mäkinen kertoo.
Hänen mukaan uusi tapa toimia helpottaa keittiön työskentelyä.
–?Voimme näin palvella asiakkaita entistä yksilöllisemmin ja erilaiset erikoisruokavaliot huomioiden, Mäkinen jatkaa.
Edellisen kerran ravintolassa tehtiin mittavampi remontti vuonna 2013, jolloin paikka oli kokonaan kiinni parin viikon ajan.
–?Silloin remontoitiin ja laajennettiin keittiötä, Mäkinen kertoo.
McDonald's aloitti toimintansa Porvoon Näsissä vuonna 1995.
Mittavan remontin yhteydessä ravintolakiinteistöä laajennettiin noin 30 neliömetrillä.
Marko Wahlström
Ravintola työllistää yhteensä noin 70 henkilöä
Ravintolasali ja samalla koko liikekiinteistö laajeni 30 neliömetrillä.
–?Laajennus tehtiin, jotta saisimme lisää asiakaspaikkoja. Niiden määrä kasvoi 74:stä 91:een, ravintolapäällikkö Sami Juselius kertoo.
Hänen mukaan remontti viivästyi rakennustöistä johtuvista syistä hieman alkuperäisestä aikataulusta.
–?Olemme palkanneet yhteensä 23 uutta työntekijää. Ravintola työllistää nyt yhteensä noin 70 työntekijää. Olemme olleet jo vuoden päivät avoinna 24 tuntia vuorokaudessa, Juselius kertoo.
Ravintolaa pyörittää McDonald'sin Suomen tytäryhtiö.
Kakkukahvit 350 ensimmäiselle asiakkaalle
Porvoon-ravintola aukeaa asiakkaille lauantaina 9.6. Ravintola tarjoaa avajaisten kunniaksi kakkukahvit 350 ensimmäiselle asiakkaalle. Lauantaisissa avajaisissa on myös pomppulinna ja lelumeri, josta lapset saavat ottaa sylillisen leluja kotiin vietäväksi.
McDonald's on Suomessa kolmanneksi suurin pikaruokaketju Hesburgerin ja Subwayn jälkeen. Suomen ensimmäinen ravintola avautui vuonna 1984, ja tällä hetkellä maassamme on 65 McDonald's-ravintolaa, joiden yhteenlaskettu veroton myynti oli 161,6 miljoonaa euroa (+ 6,5 prosenttia) viime vuonna.
Ravintoloista 60 eli yli 92 prosenttia on yksityisten lisenssinhaltijoiden eli yrittäjien omistuksessa. Yrittäjiä on yhteensä 14.
Maailmanlaajuisesti ravintolaketju toimii yli 100 maassa ja sillä on noin 37?000 ravintolaa. Ketju palvelee päivittäin noin 70 miljoonaa asiakasta. Ketjun palveluksessa työskentelee 1,7 miljoonaa työntekijää.
MARKO WAHLSTRÖM
marko.wahlstrom@itavayla.fi
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot