Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Ingmanin jäätelökioskit ovat näky itäisen Uudenmaan toreilla. Nyt Unilever on ilmoittanut suunnittelevansa jäätelötuotannon siirtämistä pois Sipoon-tehtaaltaan ja aloittavansa yt-neuvottelut 64 henkilön irtisanomisesta.
Arkisto/Lukijan kuva/Jukka Wäre
SIPOO, MASSBY Unilever suunnittelee jäätelötuotantonsa siirtämistä pois Sipoon-tehtaalta. Jäätelötuotannon siirtämisen taustalla ovat yhtiön mukaan tarve vastata paremmin kuluttajien tarpeisiin sekä tuotannolliset ja taloudelliset haasteet.
Unileverin kokonaistuotanto Sipoossa on laskenut merkittävästi vuodesta 2016 asti (- 50 prosenttia).
–?Tämä johtuu kiristyneestä kilpailusta jäätelömarkkinoilla ja muutoksista kuluttajien ostokäyttäytymisessä, yhtiön mediatiedotteessa todetaan.
Unileverin tuotanto Sipoon-tehtaalla toimii tällä hetkellä alle 50 prosentin kapasiteetilla.
–?Nyt suunnitellut muutokset vaikuttavat enintään 64 työntekijän työsuhteisiin Sipoon-tehtaalla ja siksi käynnistämme yhteistoimintaneuvottelut.
Ingmanin jäätelötoiminnot Unileverille vuonna 2011
Sipoolaisen meijeriyhtiö Ingmanin jäätelötoiminnot siirtyivät Unileverin omistukseen vuonna 2011.
Monikansallinen yhtiö on rakentanut asemaansa Suomen jäätelömarkkinoilla sekä kasvattanut tunnettujen globaalien brändiensä kuten Magnumin ja Ben & Jerry’s in suosiota suomalaisten keskuudessa.
–?Suunnittelemme nyt toiminnan lopettamista Sipoon-tehtaalla sekä tuotannon siirtämistä tehokkaampiin ja monikäyttöisempiin tuotantotiloihin, esimerkiksi Ruotsiin. Muutoksen tavoitteena on vahvistaa jäätelöportfoliotamme, jotta suomalaisten kuluttajien mieltymyksiin voidaan jatkossa vastata paremmin, Unilever tiedottaa.
Ingman-jäätelöt ovat kuuluneet suomalaisten elämään jo yli 40 vuoden ajan ja monella tuotteella on vahva oma kulttuurinen asemansa. Unilever vakuuttaa, että brändinä Ingman tulee jatkossakin olemaan läsnä suomalaisten jäätelöhetkissä tuttujen tuotteidensa kautta.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot