Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Juustokilven ottivat vastaan Tarmolan K-supermarketin juusto-osastosta vastaava Marjukka Bäckmark ja kauppias Jani Heinänen. Kilven luovuttivat Juustoseuran Itä-Uudenmaan alueseuran puheenjohtaja Caj Grundström ja varapuheenjohtaja Matti Laine (oik.).
Marko Wahlström
PORVOO Juuston kulutus Suomessa on tällä hetkellä huipussaan.
–?Lähestymme jo Ranskan lukuja, sillä viime vuonna maassamme syötiin juustoja lähes 26 kiloa jokaista suomalaista kohti, valtakunnallisen Juustoseuran Itä-Uudenmaan alueseuran puheenjohtaja Caj Grundström kertoi.
Ranskassa juustoja syödään henkeä kohti noin 27 kiloa vuodessa.
–?Juustojen kulutuksessa olemme ohittaneet jo ruotsalaiset ja tanskalaiset, Grundström jatkoi.
Porvoolaisessa K-supermarket Tarmolassa juustojen kulutuksen suosio näkyy.
–?Juustojen euromääräinen myynti on ollut kasvussa. Ylsimme ensimmäistä kertaa valtakunnan ykköseksi, kauppias Jani Heinänen iloitsi.
Juustokilpi voimassa kaksi vuotta
Juustoseura luovutti maanantaina K-supermarket Tarmolalle juustokilven osoituksena hyvin hoidetusta juustomyymälästä.
–?Kilven haltija on oikeutettu käyttämään suositusta tiedottamisessaan ja markkinoinnissaan, Grundström korosti.
Kilpiä on myönnetty tähän mennessä yli 100 myymälälle tai ravintolalle eri puolille Suomea.
–?Itäisellä Uudellamaalla kilpiä on kaupoista Näsin ja keskustan S-marketissa sekä K-Citymarketissa, sekä ravintoloista Wanha Laamannilla ja Sannäsin kartanolla, alueseuran varapuheenjohtaja ja sihteeri Matti Laine jatkoi.
Hakemuksesta myönnettävä juustokilpi on voimassa kaksi vuotta kerrallaan. Juustoseura valvoo, että kilpisääntöjä ja laadullisia ehtoja noudatetaan.
Halloumijuustot jatkavat tasaista kasvuaan
Tarmolalaisen ruokakaupan valikoimassa on tällä hetkellä satoja juustoja.
–?Kermajuustot ovat myyntivolyymiltään suurin tuoteryhmä. Kesäaikaan halloumijuustot vuosi vuodelta kaksinkertaistavat menekkinsä ja vähentävät feta-juuston suosiota, Jani Heinänen kertoi.
Myös gouda-tyyliset juustot ovat K-supermarket-ketjussa kasvattaneet suosiotaan.
–?Erilaiset salaattijuustot ovat suosittuja kesällä. Pirkka-sarjassa on tullut myyntiin myös tapas-tyyppisiä juustoja, Heinänen jatkoi.
Juustoseuran Itä-Uudenmaan alueseuran puheenjohtaja kiitteli kaupan panostusta palvelutiskiin.
–?Se on kaiken a ja o. Juusto on elävä tuote, joka kärsii pakkaamisesta. Palvelutiskillä pakkauksia avatessa juusto saa ilmaa ja kypsyminen jatkuu, sipoolainen Caj Grundström jatkoi.
Vaikka joulu on edelleen valmiiden juustopakkausten kulta-aikaa, juustoseuran puheenjohtaja iloitsee juuston kulutuksen kasvusta kesällä.
–?Grillijuustot ovat tulleet jäädäkseen suomalaiseen ruokapöytään, hän tuumasi.
MARKO WAHLSTRÖM
(Uutista päivitetty 19.6.2018 kello 9.00: Juttuun on lisätty Porvoon K-Citymarket, josta Juustoseuran juustokilpi myös löytyy.)
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot