Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Porvoossa varttunut kokki, yrittäjä Jaakko Impiö, 24, pyörittää Tastery-ruokamediaa, joka opettaa ja näyttää videoiden avulla ruoanlaittoa suomalaisille.
Tastery
PORVOO, NÄSI S-market Näsin ruokatorilla lanseerattiin keskiviikkona uusi konsepti, joka tuo mukanaan ravintolatasoiset annokset, jotka asiakas voi ostaa mukaansa sekä vain lämmittää ja nostaa esille kotona.
Reseptiikasta ja suunnittelusta vastaa ruoka-alan yrittäjä, tuottaja ja kokki Jaakko Impiö, 24.
Rovaniemellä syntynyt, mutta koko lapsuutensa ja nuoruutensa Porvoossa viettänyt nuori mies kirjoitti ylioppilaaksi Linnankosken lukiosta. Kokiksi hän valmistui ravintolakoulu Perhosta vuonna 2019.
–?Kotona olen kokkaillut pienestä pitäen. Ruuanlaitossa kiehtoo oman kädenjälkensä näkeminen, Impiö kertoo.
Lapsuusvuosien vaihtuessa teini-ikään ja sen yli mies kulutti paljon erilaisia ruokasisältöjä, kuten Gordon Ramsayn tai Jamie Oliverin ohjelmia.
Opissa maailman parhaassa ravintolassa
Valmistumisensa jälkeen Impiö on ammentanut oppejaan Ranskassa, maailman parhaimmaksi valitussa kolmen Michelin-tähden ravintola Mirazurissa.
Palattuaan viime vuonna Ranskasta hän perusti Tastery-reseptipalvelun tuottaen myös kaupallista sisältöä muun muassa elintarvikeyhtiöille ja ruokakauppaketjuille.
Tämän vuoden maaliskuussa Tastery lanseerasi Tastery TV -ruokamedian, joka tuottaa lyhyen formaatin ruokaviihdettä vähintään kerran kuussa.
–?Koin ja koen edelleen, että Suomessa ei tehdä hyvää ruokareseptiikkaa, eikä opeteta laittamaan ruokaa. Ruokavideoilla me haluamme nimenomaan opettaa ja näyttää ihmisille, miksi esimerkiksi suolaa lisätään juuri tietyssä vaiheessa, Impiö sanoo.
Hyvin suunniteltu puoliksi tehty
S-market Näsin ruokatorin uusi konsepti, Huippukokin arkiruokaa, syntyi sen ajatuksen pohjalta, että arjen kiireessä moni tuskailee ruokahuollon kanssa, koska suunnittelu, oikeiden raaka-aineiden löytäminen ja lopulta valmistaminen haukkaavat ison osan vapaa-ajasta.
–?Halusimme tuoda jotakin uutta ruokatorillemme, ja samalla vastata asiakkaiden toiveisiin arjen helpotuksesta. Johtavana ajatuksena oli helppo ja nopea arkiruoka maukkailla komponenteilla yhdistettynä, osuuskauppa Varuboden-Oslan (VBO) aluepäällikkö Beatrice Gustafsson-Itkonen sanoo.
Konseptin annokset valmistetaan laadukkaista raaka-aineista ja niissä pyritään myös suosimaan paikallisia tuottajia. Esimerkiksi loviisalaisenb Malmgårdin kartanon tuotteista menyyssä on käytetty viljariisiä.
–?Kausiajattelu näkyy puolestaan vihannesten ja juuresten osalta. Annoksen maut ovat kansainvälisiä ja tavoitteena onkin luoda uusia makuelämyksiä. Valmistustekniikat ovat yksinkertaisia ja annokset ovat helppo vain asetella lautaselle lämmittämisen jälkeen, Gustafsson-Itkonen jatkaa.
Konsepti palvelee toistaiseksi vain S-market Näsissä asioivia ihmisiä. Palvelun mahdollisesta laajentamisesta VBO:n muiden S-marketien ruokatoreille osapuolet päättävät aikanaan nyt syntyvien kokemusten perusteella.
Kahden ruokalajin menyy
Näsin ruokatorilla on myynnissä erilaisia viikoittain vaihtuvia menyitä. Ne koostuvat alkukeitosta ja pääruoasta lisukkeineen. Annosten ostaminen erikseen on myös mahdollista.
Tulossa on monta herkullista keittoa kuten esimerkiksi marokkolaisittain maustettu porkkanakeitto, erilaisia kasvislisäkkeitä sekä kala- ja kanaruokia, jotka maustuvat eri maiden keittiöiden mukaan.
–?Meillä on kesään asti useampi menu, joita vaihtelemme, Impiö sanoo
Annokset ovat kevyttä lämmitystä tai paistamista vaille valmiita.
–?Haluamme antaa helppoja ja hauskoja ideoita siihen, kuinka annoksen voi viimeistellä vähän niin kuin ravintolassa, Impiö toteaa Tastery-yrityksensä tuottamista ohjevideoista, joille on jo noin vuoden aikana ehtinyt kertyä tuhansia katsojia.
Hän pitää yhteistyötä S-market Näsin kanssa loistavana tapa tuoda ravintolatasoiset annokset helposti asiakkaiden saataville.
–?Valmisruokien kategoriassa on tilaa erilaiselle, rohkeasti ympärimaailmaa seikkailevalle ruokakokemukselle, Impiö jatkaa.
FAKTA
Ruokatorista ja Tasterystä
* Varuboden-Oslalla on yhdeksän ruokatoria S-markettien yhteydessä.
Itäisellä Uudellamaalla ruokatoreja on S-market Loviisassa, S-market Näsissä Porvoossa sekä S-market Söderkullassa ja S-market Nikkilässä Sipoossa.
* Ruokatorit ovat täyden palvelun tiskejä, josta löytyvät lihat, kalat ja leikkeleet sekä valmiit annokset ja salaatit.
* Tastery on viime vuonna perustettu ruokamedia, jonka päätoimittajana toimii kokki Jaakko Impiö. Hän luotsaa yritystä, jonka palveluihin kuuluu muun muassa videoreseptiikan tuottaminen, ravintolatasoisten ruoka-annosten tuominen kotikokkien keittiöihin, yhteistyö erilaisten elintarvikeyhtiöiden ja ruokakauppaketjujen kanssa.
»» Kokki Jaakko Impiö Tastery-ruokamedian Tastery TV löytyy tästä
»» Reseptejä vapun juhlintaan löytyy täältä
// Jutun otsikkoa päivitetty 30.4. kello 11.35: Nuori porvoolaiskokki loihti uuden ruokakonseptin Näsin ruokatorille. Ei siis loihtinut koko ruokatoria.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot