Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
– Me emme vain myy jäätelöä, vaan luomme ystävyyttä. Jälleenmyyjämme ovat partnereitamme, eivät asiakkaitamme, loviisalaisen jäätelötehtaan toinen omistaja, yrittäjä Claudio Pierro korostaa.
Marko Wahlström
LOVIISA–PORVOO Kaksi vuotta sitten perustettu loviisalainen jäätelötehdas kasvaa vauhdilla. Yritys avasi italialaisen jäätelöbaarin Vanhassa-Porvoossa.
Loviisassa asuvan Claudio Pierron puhelin on soinut viime aikoina tasaiseen tahtiin. Hänen kaksi vuotta sitten perustamansa artesaanijäätelötehdas Il Duo Oy kasvaa kuin pallo kerrallaan jäätelötötterössä.
– Kasvamme, mutta toimintamme perustuu yksinkertaisuuteen ja perinteeseen, italialaislähtöinen mies tuumaa.
Kahdeksan vuotta sitten Loviisaan Napolista muuttanut perusti jäätelötehtaan helmikuussa 2020 yhdessä yhtiökumppaninsa, jalkapallokentiltä tutun pelikaverinsa Angelantonio Simeonen kanssa.
– Yrityksen nimi tulee italian kaksi-sanasta. Meitä on kaksi, jotka omistamme yrityksen, Pierro sanoo.
Vanhan-Porvoon jäätelöbaarin toiminnasta huolehtiva Kaled "Kalle" Hegli asettelee ulkopöytiä baarin edustalle.
Marko Wahlström
Jäätelöbaari avautui Vanhaan-Porvooseen
Jäätelötehtaan itäuusmaalaisittain uusin aluevaltaus on Runo-hotellin liikehuoneistoon avautunut pieni jäätelöbaari.
– Avasimme ovet ensimmäisen kerran viime lauantaina,. Pierro sanoo.
Alunperin loviisalaisyhtiö haki Porvoon kaupungilta kahta jäätelömyyntipaikkaa Vanhasta-Porvoosta, mutta hävisi kilpailutuksen.
– Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu, Claudio Pierro toteaa Runo-hotellin kanssa syntyneestä vuokrasopimuksesta.
Jäätelöbaari on näillä näkymin avoinna kesäkauden.
– Mahdollinen jatko katsotaan kesän jälkeen, loviisalaisyrittäjä pohtii.
Baari avaa ovensa päivittäin eli maanantaista sunnuntaihin, ja on avoinna aamukymmenestä iltakahdeksaan.
– Meillä on muutama asiakaspaikka niin ulkona kuin sisällä, Porvoon liiketilasta vastaava Kaled "Kalle" Hegli kertoo.
Napolilainen musiikki soi, ja palvelua kahdeksalla kielellä
Jäätelöbaarin tiskiltä voi tilata muun muassa kirsikka-, mansikka-, suklaa-, kookos-, smurffi-, pistaasipähkinä-, mojito-, espresso-, ananas-, lakritsi-, vanilja ja tiramisujäätelöä. Valikoimassa on niin laktoosittomia ja gluteenittomia kuin vegaanisia jäätelöitä.
Baarista saa jäätelön kylkeen myös tavallista kahvia sekä espressoa, capuccinoa, lattea ja americanoa.
– Ja täällä soi napolilainen musiikki, Napolista kotoisin oleva Hegli sanoo. Hän palvelee asiakkaita tarvittaessa kahdeksalla kielellä.
– Osaan italiaa, ruotsia, englantia, espanjaa, hepreaa, arabiaa sekä vähän suomea ja viroa, hän jatkaa.
Tehtaan tuotevalikoimassa 50–60 eri makua
Artesaanijäätelö valmistetaan Loviisan Uudessakaupungissa sijaitsevassa tehtaassa – "paikassa, jossa ihme tapahtuu" – jäätelönvalmistuksen käsityöperinteeseen pohjautuen..
– Jäätelöt ovat italialaistyylisiä gelato-jäätelöitä, joiden reseptejä on muokattu suomalaiseen makuun, Claudio Pierro kertoo.
Tehtaan tuotantovalikoimassa on tällä hetkellä 50–60 eri makua.
– Tulemme palkkaamaan kioskiemmne lisäksi myös tehtaalle lisää työvoimaa. Tällä hetkellä meillä ei ole ainakaan pulaa sitä, mitä tekisimme vapaa-ajalla, Pierro naurahtaa.
Italialaisen jäätelön suosio ajoittuu Suomessa käynnissä olevaan Italia-buumiin, joka on synnyttänyt muun muassa uusia italialaisia ravintoloita maahan.
– Yksinkertainen ja hyvä ruoka on yksi syy suosiolle, Claudio Pierro arvelee.
Jakelusopimus Keskon ja Kespron kanssa
Jäätelötehtaan nopea kasvu sai myös Kesko Oyj:n hotelli-, ravintola- ja catering-alan tukkuyhtiö Kespron kiinnostumaan tuotteista.
– Sitä kautta puolen litran tuotteitamme on saatavissa koko Suomessa, Pierro kertoo..
Itäisellä Uudellamaalla yrityksen pieniä kahvila-annostuotteita on myynnissä tällä hetkellä ainakin jo 11 paikallisessa kahvilassa tai ravintolassa.
Loviisalaisyhtiön tuotteita on myös kuluttajamyynnissä Keskon market-kaupoissa Kymenlaaksossa, itäisellä Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla.
– Porvoon jäätelöbaarin lisäksi meillä on omia Il Duo -kioskeja Loviisassa, Kotkassa, Helsingin Linnanmäellä ja Kalliossa sekä Hämeenlinnassa. Tänä kesänä jäätelöämme tulee saamaan myös Porvoon Kokonniemen maauimalan kioskista.
Il Duo Oy:llä on lisäksi partnereita Kotkassa, Kouvolassa, Turengissa, Kuopiossa, Punkaharjulla, Sulkavalla, Joensuussa, Kalajoella ja Oulussa.
– Meillä on myös asiakkaita, joille teemme tuotteita heidän omilla, ns. private label -merkeillään. Yhdessä Kotka Steam Breweryn kanssa olemme kehittäneet kolme erimakuista olutgelatoa, Pierro kertoo.
– Koko ajan kehitämme uusia jäätelötuotteita, joita testaamme kioskeissamme. Yksi niistä on jäätelö, jonka makuna on oliiviöljy, hän jatkaa.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot