Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
Sano se!
A-
A+
Koko Suomi leipoo -ohjelman uudella tuotantokaudella voitosta kisaavat loviisalaissyntyinen Harriet Järf ja askolalainen Jari Pöllänen.
Saku Tiainen
PORVOO–ASKOLA Loppuvuoden pimeyteen kaivatun kesätuulahduksen tuovan Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksäs tuotantokausi alkaa ensi viikolla. Katsojat pääsevät palaamaan ikoniseen leivontatelttaan Backbyn kartanolle Espooseen.
Tuomaristossa on tällä kaudella Markus Hurskaisen rinnalla uusi tuttavuus, kun kondiittorimestari Juliana Hokkanen aloittaa pestinsä.
Yhdessä he laittavat kauden leipurien tuotokset paremmuusjärjestykseen, kunnes yhdestä kisaajasta kruunataan Suomen paras kotileipuri.
Juontajana yhdeksännellä kaudella jatkaa Anne Kukkohovi.
Porvoon kaupungin viestintäasiantuntijana työskentelevä Harriet Järf, 36, sisuuntui jäätyään aiemmin varasijalle. Nyt hän pääsi mukaan uudelle tuotantokaudelle.
Saku Tiainen
Harriet Järf: "Ohjelmaan pääsy on unelmien täyttymys"
Tällä kaudella mukana ohjelmassa on mukana kaksi kilpailijaa, joilla on itäuusmaalaiset juuret eli helsinkiläinen Harriet Järf, 36 ja askolalainen Jari Pöllänen, 37.
Loviisasta kotoisin oleva Harriet Järf työskentelee tällä hetkellä Porvoon kaupungin viestinnän asiantuntijana. Hän on myös muuttamassa pian Porvooseen.
Hänelle leivonta on paitsi rentoutumista, myös omaa aikaa lapsiperhearjen keskellä. Hän kuvailee itseään lähipiirin intohimoisimmaksi leipuriksi.
Järf kokeilee aktiivisesti uusia reseptejä, tekniikoita ja makuyhdistelmiä sekä tykkää erityisesti leipoa pieniä leivonnaisia.
– Leivonnaisten pitää olla ’’just eikä melkein’’, hän tuumaa ja sanoo pyrkivänsä välttämään hävikkiä kaikin keinoin.
Hän sisuuntui jäätyään aikaisemmin varasijalle ja raivasi nyt tiensä mukaan ohjelmaan.
– Ohjelmaan pääsy on unelmien täyttymys. Nyt oli vain pakko päästä mukaan telttaan, heittäytyjä sanoo ja kertoo tehneensä valtavasti taustatyötä kilpailua varten.
Askolalainen data- ja markkinointiasiantuntija Jari Pöllänen, 37, tunnetaan lähipiirissään intohimoisena macarons-leipojana.
Saku Tiainen
Jari Pöllänen: "Leivonta toimii tasapainottajana"
Askolalainen Jari Pöllänen on data- ja markkinointiasiantuntija, jonka macarons-mania on miehen ystäväpiirissä tunnettu käsite.
Hän leipookin useita satoja macaronseja ystäville ja tuttaville. Syy löytynee miehen kotoa, jossa tehtiin aina paljon itse. Lapsuudenkodissa leipomisen lisäksi tehtiin myös hillot, mehut ja villasukat talven varalle.
Pöllänen on leiponut pienestä pojasta lähtien äidin kanssa ja suvusta löytyy muutenkin paljon kädentaitoisia ihmisiä.
– Leivonta toimii tasapainottajana hektisen arjen keskellä. Se on jotain, jonka tuloksen pystyy heti näkemään, hän kuvailee.
Leivonnan lisäksi Pöllänen viljelee vihanneksia omalla pihamaalla, mikä tuo iloa arkeen: hän on onnistunut kasvattamaan jopa cantaloupe-meloneja.
– Muodot ja esillepanon harmonia rauhoittavat, luova ja utelias entinen graafinen suunnittelija toteaa.
Kaikkiaan 12 kotileipuria ottaa toisistaan mittaa Koko Suomi leipoo -sarjan yhdeksännellä tuotantokaudella. Kauden jaksot on kuvattu viime kesänä,
Saku Tiainen
Kilpailijoita eri puolilta Suomea
Koko Suomi leipoo -ohjelman uuden kauden muut kilpailijat ovat 15-vuotias opiskelija Nanette Harmes Kirkkonummelta, 18-vuotias opiskelija Siiri Helin Eurasta, 32-vuotias palkanlaskija Eveliina Kautto Muuramesta, 32-vuotias luokanopettaja Juulia Hyyryläinen Järvenpäästä, 33-vuotias suomen kielen opettaja Nella Suutari Tuusulasta, 35-vuotias turvallisuusselvittäjä Hanna Suojoki Vantaalta, 39-vuotias lääkäri ja omaishoitaja Paula Jalovaara Raisiosta, 55-vuotias kehitysasiantuntija Heidi Sihvonen Lahdesta, 60-vuotias myyjä Merja ”Memmu” Kohtala Virroilta ja 58-vuotias keittiömestari Jani Hyyryläinen Turusta.
"Leipuri ei ole koskaan valmis"
Kansainvälisissäkin ympyröissä viihtyvä tuore tuomari Juliana Hokkanen oli 24-vuotiaana valmistuessaan Suomen nuorin kondiittorimestari. Hänellä on vuosistaan huolimatta kattava kokemus ja vankka ammattitaito leipomo- ja konditoria-alalla.
Hokkanen toimii nykyään konditoriapuolen opettajana Mikkelissä Etelä-Savon ammattiopistossa. Ohjelman uusi tuomari yksinkertaisesti elää leivonnasta.
– Alan kehitys ja muutos pitää homman mielenkiintoisena ja tekee siitä paitsi haastavan myös antoisan. Leipuri ei koskaan ole ammatillisesti valmis, hän kertoo tiedotteessa.
Hokkasen ominta aluetta ovat modernit, useamman komponentin leivonnaiset ja kansainväliset trendit. Hän esittelee taitojaan muun muassa Instagram-tilillään, jossa julkaisee torstaisin #thursdaycake-postauksiaan.
Ammattilaisten ja alan opiskelijoiden tuomarointi on Hokkaselle erittäin tuttua, mutta oman lempiohjelman tuomarointi herättää monenlaisia tunteita.
– Huikeaa nähdä kotileipureita leipomassa täällä teltassa, sillä kaikilla on sama intohimo ja rakkaus leivontaan, hän sanoo.
Koko Suomi leipoo -konkari Markus Hurskainen saa rinnalleen uudeksi tuomariksi Juliana Hokkasen (vas.). Juontajana ohjelmassa jatkaa Anne Kukkohovi.
Saku Tiainen
"Leivonnassa kiehtoo monipuolisuus"
Konkarituomari Markus Hurskainen on tuttu tuomari kolmannelta kaudelta vuodelta 2017. Hänet tunnetaan ohjelmassa makujen ja rakenteiden taitajana sekä pullapoikana.
Leipurina miehen vahvuutena on erilaisten makujen ja rakenteiden yhdistäminen leipomo- ja konditoriatuotteissa.
– Leivonnassa kiehtoo herkullisten tuotteiden lisäksi monipuolisuus ja loputtomat mahdollisuudet. Se on taiteenlaji, jossa ei ole ikinä valmis, ja jossa voi aina kehittyä.
Tähtileipurin keltainen essu
Kauden mittaan leipureita haastaa moni tuttu klassikkoleivonnainen, jotka leivotaan hieman muunneltuna. Tuotantoyhtiön mukaan tällä kaudella kakut kasvavat entisestään ja leipurit saavat näyttää luovuuttaan.
Suomen suurimmassa leivontateltassa ollaan myös aivan uuden äärellä. Tänä vuonna tähtileipurin keltainen essu tuo mukanaan yllättäviä etuja, jotka vaihtuvat jaksosta toiseen.
Ohjelman MTV:lle tuottaa Warner Bros. International Television Production Finland.
»» Koko Suomi leipoo MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla maanantaista 20.11. kello 20 alkaen. MTV Katsomo+ -tilauksella seuraava jakso ennakkoon. Jaksoja on yhteensä 10.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot