Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Peter Westerlund on Vuoden Porvoolainen vuosimallia 2019. Westerlundin palkitsivat Porvoon Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Outi Laitinen (vas.) ja Vuoden Porvoolaisen projektipäällikkö Jasmin Michelsson lauantai-iltana Haikossa.
Niko Laurila
PORVOO Porvoon Nuorkauppakamarin valitsema Vuoden 2019 porvoolainen on Pieni Suklaatehdas Porvoon perustaja Peter Westerlund.
Westerlund perusti yrityksen intohimosta suklaaseen vuonna 2005. Aluksi Pieni Suklaatehdas toimi Porvoon vanhassa kaupungissa ja oli suosittu vierailukohde. Vuonna 2017 suklaatehdas siirsi toimintansa Porvoon Taidetehtaalle. Uudet toimitilat soveltuvat erinomaisesti tuotannon tarpeisiin, kun suklaat tehdään käsin kaakaopavuista lähtien. Tehtaalla järjestetään myös erilaisia kursseja suklaan valmistukseen liittyen sekä suklaatastingeja.
Pieni Suklaatehdas on menestynyt hyvin maailmalla. Vuonna 2017 se voitti Euroopan kolmanneksi parhaan sijan Madagascar 40 prosenttisella suklaallaan. Vuonna 2018 samaisessa kilpailussa hopea ja pronssi sijoille ylti Licorice 65 prosenttinen, Smokey Brazil 45 prosenttinen ja toistamiseen Madagascar 40 prosenttinen.
Tänä vuonna Pieni Suklaatehdas oli mukana kovatasoisessa Academy of Chocolatessa. Mukana oli 46 maata ja 1 500 suklaalevyä. Pieni Suklaatehdas voitti kolme pronssia ja sai yhden kunniamaininnan. Se pärjäsi myös Euroopan kansainvälisessä kisassa ja voitti yhden hopea- ja yhden pronssimitalin.
Peter Westerlundin luotsaama Pieni Suklaatehdas on niittänyt mainetta myös maailmalla.
Niko Laurila
Suklainen sesonki käsillä
Westerlund pitää tunnustusta isona asiana.
– Olen otettu tästä kunniasta ja siitä, että porvoolaiset ajattelet minun olevan vuoden porvoolainen. Isot ovat saappaat.
Westerlund muutti Porvooseen 20 vuotta sitten.
– Lapset ovat syntyneet ja kasvaneet täällä. Hyvin viihdymme täällä.
Suklaiden saralla Westerlundilla on aina jotain suunnitteilla, mutta tällä hetkellä joulu pitää miehen kiireisenä.
– Suunnitteilla on vaikka mitä, mutta nyt keskitytään joulun sesonkiin. Kaikki muut jutut pitää laittaa nyt syrjään, että saadaan tämä joulu hoidettua. Ideoita on koko ajan, mutta kaikkea ei ehdi tekemään.
Pienen Suklaatehtaan uusin maku on tumma maitosuklaa-lakritsi.
– Joulusesonkiin sopii hyvin kuusisuklaa, joka tehdään pavuista lähtien ja maustetaan kuusella.
Westerlund sanoo suomalaisten olleen hänen aloittaessaan suklaauransa vuonna 2005 aika lailla pelkän maitosuklaan syöjiä.
– Trendi on kääntymässä tummemman suklaan puoleen.
Vuoden porvoolaisen valinnalla pitkät perinteet
Porvoon Nuorkauppakamari on valinnut Vuoden Porvoolaisen vuodesta 1977 lähtien. Vuoden Porvoolainen valitaan ikään, sukupuoleen, ammattiin, uskonnolliseen näkemykseen tai muuhun vakaumukseen katsomatta. Hän on henkilö, joka on porvoolainen ja vaikuttaa Porvoossa. Henkilö on saanut ansaittua tunnustusta tai arvonantoa tekemisillään kuluneen vuoden aikana tai pidemmällä aikavälillä, ja hän on tunnettu Porvoon alueella.
Ehdotuksia kerättiin 7.10.-1.11.2019 välisen ajan. Ehdolla oli tänä vuonna seitsemän henkilöä, joista Porvoon Nuorkauppakamari äänesti palkittavan henkilön. Ehdotuksia antaneiden kesken arvottiin kolme kappaletta 60 minuutin hierontalahjakortteja Hype Centeriin. Lahjakortin voittivat Sanna Järvenpää, Ella Heimonen ja Toni Sundström.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot