Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
Sano se!
A-
A+
Äidit mukana -hankkeen projektityöntekijät ovat Niina Meriläinen (vas.), Laura Aurola, Minna Perokorpi-Sulin, Maija Tanneraho ja Jenna Perokorpi-Huittinen.
Careerian arkisto
PORVOO–VANTAA–HELSINKI Careerian Äidit mukana -hanke palkittiin Kuntatyö 2030 -gaalassa maahanmuuttajaäitien koulutus- ja työllisyyspolkuna.
Palkinnon vastaanottivat joulukuun alussa Finlandia-talolla yhdessä palvelupäällikkö Minna Perokorpi-Sulin Careeriasta ja projektipäällikkö Bahar Mozaffari Vantaan kaupungin osaamiskeskuksesta.
Äidit mukana -hanke on myös valikoitunut yhdeksi kolmesta maahanmuuttajanaisten kotoutumista edistävistä hankkeista, joita Suomesta esitellään eteenpäin Euroopan Unionille.
Hankkeen tavoitteena on tuoda esille EU-tasolla jäsenmaissa kehitettyjä toimivia maahanmuuttajanaisten kotoutumista edistäviä toimenpiteitä ja malleja. Careeria iloitsee erinonomaisiin tuloksiin johtaneen Äidit mukana -hankkeen saamasta tunnustuksesta. Suomen kansallista raporttia koostaa EMN (Euroopan muuttoliikeverkosto). EU-tason vertailuraportti valmistuu vuoden 2022 puolella.
Kuntatyö 2030 -gaalassa palkinnon vastaanottivat Finlandia-talolla 7.12. projektipäällikkö Bahar Mozaffari Vantaan kaupungin osaamiskeskuksesta ja palvelupäällikkö Minna Perokorpi-Sulin Careeriasta. Kuvassa Teams-sovelluksesta kaapattu kuva Minna Perokorpi-Sulinista vastaanottamassa palkintoa.
Careeria
Raportti: Äidit mukana -hanke yksi esimerkki hyvistä käytänteistä
Maahanmuuttoviraston oikeus- ja maatietoyksikkö työstää parhaillaan Suomen kansallista raporttia EMN-tutkimukseen maahanmuuttajataustaisten naisten kotoutumisen edistämisestä.
Tutkimuksessa selvitetään, missä määrin eri jäsenmaat huomioivat naisten kotoutumiseen liittyviä erityispiirteitä kotoutumispolitiikoissaan. Kansallisten raporttien perusteella laaditaan EU-tason vertailuraportti.
Tutkimuksessa tarkastellaan pääasiassa kansallisen tason toimenpiteitä, jotka kohdistuvat erityisesti naisiin. Lisäksi tutkimuksessa on varattu mahdollisuus kertoa kolme esimerkkiä hyvistä käytänteistä maahanmuuttajataustaisten naisten kotoutumisen edistämisestä.
Maahanmuuttoviraston oikeus- ja maatietoyksikkö on valinnut Careerian Äidit mukana -hankkeen yhdeksi maamme kolmesta hyvien käytäntöjen esimerkistä.
Malli edistämään maahanmuuttajaäitien kotoutumista ja työllistymistä
Äidit mukana -hanke on maahanmuuttajaäitien koulutus- ja työllisyyspolku, jonka toteuttajina ovat olleet Careeria sekä Vantaan kaupungin Mikkolan koulu, Lehtikuusen koulu, Jokiniemen koulu, Kaivokselan koulu ja Rajakylän koulu.
Vuosina 2017–2020 toteutetun pilottihankkeen tavoitteena oli, että kotona olevat maahanmuuttajaäidit voisivat siirtyä ammattiopintoihin ja työelämään nopeutetussa aikataulussa.
–?Alussa vahvistettiin luku- ja kirjoitustaitoa, sen jälkeen suomen kielen taitoa niin, että ammatilliset opinnot mahdollistuivat kielituella. Teoriaopetus kytkettiin tiiviisti työssäoppimiseen aidoissa työympäristöissä. Äidit mukana -hankkeen rahoitus saatiin Euroopan sosiaalirahastolta, Minna Perokorpi-Sulin toteaa tiedotteessa.
Pilottihankkeesta saadut hyvät kokemukset mahdollistivat jatkohankkeet Äidit mukana -hankkeessa luodulla mallilla. Vuosina 2019–2020 toteutettiin Opetushallituksen rahoittama Vanhemmat mukaan kouluun -hanke.
Parhaillaan toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Vanhemmat mukaan kouluun ja työelämään -hanketta, joka vastaa hallituksen työllisyystavoitteisiin, joissa yksi merkittävä kohderyhmä ovat vaikeasti tavoitettavat ja työllistyvät maahanmuuttajaäidit.
Äidit mukana -mallille tunnustusta jo aiemminkin
Äidit mukana -hanke oli jo vuonna 2019 yksi kuudesta Cygnaeus-palkinnon finalistista. Viime vuonna Äidit mukana- ja Vanhemmat mukaan kouluun -hankkeet olivat jälleen kilpailun finalistien joukossa, ja Careerialle myönnettiin kunniamaininta.
Cygnaeus-palkintoa on jaettu vuodesta 1981 alkaen. Palkinto jatkaa Uno Cygnaeuksen uraauurtavaa työtä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisen puolesta.
Hankemallia on esitelty sekä Suomessa että maan rajojen ulkopuolella ja mallin mukaista toimintaa on käynnistetty jo useassa kaupungissa Suomessa.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot