Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Tämän vuoden parhaan porvoolaisen runebergintortun tittelistä kilvoitteli yhteensä kuusi ehdokasta.
Sanna-Mari Niemi
PORVOO, KESKUSTA Kansallisrunoilija J.L. Runebergin syntymäpäivän juhlallisuudet alkoivat tänään perjantaina, kun paikallinen Runeraati valitsi vuoden porvoolaisen runebergintortun. Viiden ehdokkaan joukosta voittajaksi ylsi Petris Chocolate Roomin luomus.
–?Raatilaisten mukaan kaikissa kilpailutortuissa oli omat hyvät puolensa ja vahvuutensa, mutta voittajasta he olivat yksimielisiä, museonhoitaja Sanna-Mari Niemi kertoo.
Raati arvosti Petris Chocolate Roomin tortussa perinteikästä ulkonäköä ja makua.
Petris Chocolate Roomin luomus palkittiin tämän vuoden parhaana runebergintorttuna. Raati arvosti tortussa perinteikästä ulkonäköä ja makua.
Sanna-Mari Niemi
Fredrika Runebergin torttu kilpaili uusien luomusten rinnalla
Tänä vuonna kilpailuun osallistuivat Petris Chocolate Roomin lisäksi, Café Rongo, Tuorilan Kotileipomo, Aatos Café ja viime vuoden voittaja Cafe Postres. Lisäksi verrokkina raadilla oli maisteltavana Fredrika Runebergin reseptillä tehty torttu.
Arvovaltaisessa raadissa vaikuttivat Smaku-ruokatapahtuman tuottaja Laura Pulkkinen, Porvoon museon entinen johtaja Marketta Tamminen, Näsin kartanon galleristi Hanna-Kaarina Syrjäläinen, alakoululainen Stella Broas sekä graafikko, bloggaaja ja runeberginfluensseri Kasper Strömman.
Raadissa olivat Smaku-ruokatapahtuman tuottaja Laura Pulkkinen (vas.), Porvoon museon entinen johtaja Marketta Tamminen, graafikko, bloggaaja ja runeberginfluensseri Kasper Strömman, Näsin kartanon galleristi Hanna-Kaarina Syrjäläinen sekä alakoululainen Stella Broas.
Sanna-Mari Niemi
Pulkkinen kiittää Runeberginkotia upeasti järjestetystä tilaisuudesta ja kunniasta saada olla mukana raadissa.
–?Voittaja taisi olla kaikkien raatilaisten ykkösehdokas, myös minun. Siinä oli ulkonäkö, perinteikkyys, kosteus, rouheus sekä maku täydellisessä tasapainossa, hän luonnehtii voittajatorttua.
–?Kyseisessä yksilössä maistui myös häivähdys joulua, jotain kaukaista joulua, ehkä 1800-luvulta saakka. Ja tämä häivähdys naulasi jouluihmisen valinnan, Pulkkinen jatkaa.
Aatos Café yllätti kokonaisella mantelilla hillon päällä
Smaku-tapahtuman tuottajan mielestä Cafe Postresin kaunotar oli leivoksena kaikkein kaunein, ja siinä puolestaan saatiin kuiskaus kesästä kukkien ja tuoreiden vadelmien muodossa.
–?Aatos Cafen gluteenittomassa tortussa iloinen yksityiskohta oli kokonainen manteli hillon päällä. Myös maku oli erittäin hyvä, Pulkkinen arvioi.
Cafe Rongon raakatorttu oli Pulkkisen mielestä loistava terveellinen ja nykyaikainen versio perinteisestä tortusta. Hänet yllätti tortun ihanan pehmeä koostumus.
–?Tuorilan kotileipomon torttu oli perinteisen turvallinen vaihtoehto ja siitä on paljon muistoja vuosien varrelta. Fredrika Runebergin version herkullinen marsipaaninen maku yllätti myös ja kova koostumus pehmeni torttua maistaessa, Pulkkinen kuvailee.
"Vuosittain torttu runoilijan kunniaksi"
Pulkkinen myöntää, että hänen oma suhteensa runebergintorttuun on perinteikäs, sillä hän nauttii joka vuosi vähintään Runebergin päivänä tortun runoilijan kunniaksi.
Perjantaisessa arviointitilaisuudessa nousi myös esiin hauska muisto vuodelta 1998.
–?Olin tuolloin mukana Porvoon Teatterin näytelmässä "Runokuningas ja muuttolintu". Näyttelin Maria Prytziä ja kyseisen tuotannon aikana tuli sukellettua syvälle Runebergin aikaan, historiaan ja ajan henkilöihin, Pulkkinen muistelee.
»» Lue Itäväylän edellinen uutinen Runebergin syntymäpäivän vietosta Porvoossa
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot