Viikon kysymys
A-
A+
Jäätelömestari, yrittäjä Samuli Wirgentius on muokannut Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan nykyisiä tuotantotiloja Porvoon Kaupunginhaassa useasti.
Marko Wahlström
PORVOO, KAUPUNGINHAKA Porvoolainen artesaanijäätelöiden valmistaja Vanhan Porvoon Jäätelötehdas investoi tulevaisuudessa prosessien kehittämiseen tavoitteenaan kasvattaa tuotantokapasiteettia merkittävästi.
Yritys on palkannut riveihinsä helsinkiläisen Kolmen Kaverin Jäätelö Oy:n tuotantojohtajana toimineen Micael Saranpään. Hän siirtyy porvoolaisyhtiön palvelukseen maaliskuun 2026 alussa.
– Uskomme seuraavan viiden vuoden aikana kasvuun niin vahvasti, että uskallamme palkata alan parhaita taloon tekemään työtä, toimitusjohtaja, yrittäjä Samuli Wirgentius kertoo.
Porvoolaisyhtiöllä alkaa kymmenes toimintakausi
Vanhan Porvoon Jäätelötehdas (VPJT) aloitti toimintansa vuonna 2017. Yrityksellä alkaa ensi vuonna kymmenes toimintakausi.
Yhtiön oma tuotantolaitos sijaitsee Timpurinkujalla, jossa tuotantotilaa omassa kiinteistössä on noin 500 neliömetriä.
– Tilaa on muokattu useaan otteeseen rakentamalla ja kaatamalla seiniä, Wirgentius sanoo.
Hän laskeskelee, että lähiajan tulevaisuuden suunnitelmien myötä yhtiö tarvitsee uutta tuotantotilaa noin 1 500 neliömetriä.
– Tulemme kartoittamaan yhdessä kaupungin kanssa erilaisia tonttivaihtoehtoja rakennuttaaksemme uuden kiinteistön.
Vanhan Porvoon Jäätelötehdas (VPJT) uudisti visuaalisen ilmeensä alkusyksystä. Seuraavaksi yhtiö lähtee investoimaan tuotantolinjoihin. Osana muutoksia yritys on palkannut tuotantopäällikökseen Micael Saranpään, joka aloittaa yhtiön palveluksessa maaliskuussa.
Vanhan Porvoon Jäätelötehdas
Investointi uusiin tuotantolinjoihin
Artesaanijäätelöiden suosio on viime vuosina kasvanut merkittävästi. Tämä näkyy myös porvoolaisyhtiön toiminnassa.
– Tavoitteenamme on kasvaa tuomalla laadukkaat, käsityönä valmistetut jäätelöt yhä useamman kuluttajan ulottuville, Wirgentius sanoo.
Yritys uudisti visuaalisen ilmeen alkusyksystä. Seuraavaksi yhtiön on tarkoitus investoida niin tuotantolinjoihin kuin makuvalikoimaankin.
– Parhaimmillaan jäätelö maistuu lämpimältä, on täyteläisen makuinen ja sitä voi vähän jopa pureskella. Jos jäätelö on liian kylmää, makua ei maista. Meillä tarjoilulämpötila on 15 astetta, jolloin jäätelö on myös notkeampaa, jäätelötehtailija Samuli Wirgentius kertoi lounasravintola Hanna Marian terassilla toukokuussa 2017.
Arkisto/Marko Wahlström
Tuotantomäärät kasvaneet merkittävästi
Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan tuotekehitys ja tuotanto nojaavat vahvasti kotimaisiin raaka-aineisiin ja perinteisiin valmistusmenetelmiin.
– Tuotantomäärämme ovat kasvaneet merkittävästi. Valmistamme jäätelöitä 500 millilitran pikareissa ja isommissa 900 millilitran rasioissa, joita myydään Keskon ja S-ryhmän päivittäistavarakaupoissa.
Lisäksi yritys valmistaa private label -tuotteita, joista yhtä isolle asiakkaalle. Porvoolaisyhtiö toimittaa viiden litran jäätelöpakkauksia tukkuliikkeiden (Kespro, Metro ja Wihuri) kautta hotelli-, ravintola- ja catering -toimialalle. Yritys myy tuotteitaan myös omilla kioskeilla Porvoossa ja Helsingissä.
Vanhan Porvoon Jäätelötehdas työllistää 15 henkilöä ja sen liikevaihto yltää tänä vuonna noin 1,5 miljoonaan euroon.
Nykyisissä tuotantotiloissa on huomioitu myös työergonomia. – Erilaiset nostimet helpottavat työskentelyä, mikä lisää omaa hyvinvointia ja jaksamista työssä, jäätelötehtailija Samuli Wirgentius esitteli toukokuussa 2019.
Arkisto/Marko Wahlström
Uusi tuotantopäällikkö siirtyy uusiin haasteisiin
Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan palvelukseen siirtyvällä Micael Saranpäällä oli Kolmen Kaverin Jäätelö Oy:ssä selkeä tavoite kasvattaa tuotantokapasiteettia. Vuonna 2012 perustettu jäätelötehdas laajeni viisi vuotta perustamisensa jälkeen Ruotsiin, jossa se myy jäätelöä jo yli tuhannessa vähittäiskaupassa nimellä 3 Vänners Glass.
– Vuosien mittaan tämä johti täysin uuden tehtaan suunnitteluun ja rakentamiseen. Tehtaan käynnistyttyä ja tuotannon hypättyä seuraavalle tasolle on luonteva hetki siirtyä uusien haasteiden pariin, VPJT:n uusi tuotantopäällikkö taustoittaa päätöstään vaihtaa jäätelötehtaasta toiseen.
Toimitusjohtaja Samuli Wirgentiuksen mukaan rekrytoinnin myötä kasvava tuotantokapasiteetti mahdollistaa tämän porvoolaisyhtiön kehitystyön laajentamisen entisestään.
– Jäätelö on makuasia. Toisaalta ei ole sellaista tilannetta, paikkaa tai hetkeä, johon se ei sopisi. Joskus maistuu klassinen maku, joskus taas haluaa kokeilla jotain hyvinkin erikoista makua. Mitä enemmän erilaisia vaihtoehtoja on tarjolla, sitä parempi. Saranpää on avainroolissa laajentaessamme tarjontaa yhä useammalle jäätelön ystävälle, porvoolaisyrittäjä jatkaa.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot