Viikon kysymys
Luetuimmat
Uusimmat
A-
A+
Porvoolaiset huoltomiehet Niko Rahunen (vas.) ja Peter Karlsson olivat tyytyväisiä perjantain burger-lounaaseen. – Tämä pikaruoan ja vähän paremman yhdistelmä, Rahunen kommentoi.
Marko Wahlström
PORVOO, NÄSI Näsin S-marketin yhteydessä olevassa ravintolatilassa avasi tänään perjantaina uusi Kotipizzan ja Social Burgerjoint -hampurilaisravintolan muodostama kokonaisuus.
– Ainahan se vähän jännittää, kun on uusi paikka, mutta hyvillä mielin olemme kuitenkin. Selvästi niin paljon intoa kaupallakin (S-market) on tässä mukana. Pyrimme pitämään palvelun ja tuotteen kunnossa, niin sillä onnistumme, porvoolaisyrittäjä Minna Laine sanoi.
Kahden ravintolabrändin yhdistelmä on ensimmäinen maassamme. Molemmat brändit kuuluvat norjalaisen Orkla-konsernin omistamaan Kotipizza Groupiin.
–?Kotipizzan puolella on 39 ja Social Burgerjointin puolella 41 asiakaspaikkaa. Terassille tulee noin 40 paikkaa, Laine kertoi.
Kotipizzan yhteydessä on myös pieni kahvio suppealla kahvileipä-valikoimalla.
Porvoolaisyrittäjä Minna Laine (vas.) on hyvillä mielin, kun Kotipizzan ja Social Burgerjointin yhdistelmäravintola avautui perjantaina. Vierellä henkilökunnasta Daniel Ek, Cilla Lehtonen ja Jan Johansson, jotka kuuntelevat Helsingin Social Burgerjointin ravintolapäällikkö Timi Rytsyä, joka oli avaustukena porvoolaisille.
Marko Wahlström
Pizzojen kotiinkuljetus alkaa maanantaina
Paikka on avoinna maanantaista sunnuntaihin ympäri vuoden.
–?Juhannuksen ja joulun aukioloajat katsomme erikseen, Laine kertoi.
Kotipizzan kotiinkuljetukset Näsistä alkavat ensi maanantaina.
–?Pyrimme siihen myös verkkokaupassamme, että Länsi-Porvoon kotiinkuljetukset hoituvat jatkossa Näsistä ja itäisen alueen kuljetukset Tarmolasta, Laine jatkoi.
Näsin toimipiste työllistää burgereiden parissa seitsemän ja pizzojen ympärillä kahdeksisen työntekijää.
–?Osa on osa-aikaisia opiskelijoita ja loput kokopäiväisiä. Ja lisää tarvittaisiin, sillä työskentelemme kahdessa vuorossa, Laine kertoi.
Tarmolan Kotipizzassa työskentelee edelleen 8–9 henkilöä.
Social Burgerjoint -ketjun Helsingin ravintolapäällikkö Timi Rytsy neuvoi Cilla Lehtosta kassajärjestelmän käytössä.
Marko Wahlström
"Hiiligrilli vaatii silmälläpitoa"
Kotipizzan ja Social Burgerjointin yhdistelmästä löytyy kyytipojaksi niin Hartwallin kuin Sinebrychoffin juomia.
–?Burger-puolella on tarjolla myös olutta. Stadin Panimo on tehnyt Social Burgerjointille oman No Forks -nimisen APA-oluen (American Pale Ale), Laine kertoi.
Social Burgerjoint -hampurilaisravintolaketjun keittiöpäällikkö Jani Räsänen on ollut Porvoossa kaksi päivää opastamassa uuden yksikön henkilökuntaa.
–?On tärkeää, että reseptit ja esivalmisteet tulevat tutuiksi sekä miten käytetään elävän tulen hiiligrilliä, joka vaatii silmälläpitoa eri tavalla kuin termostaattiuuni, hän kertoi.
– Periaatteenamme kaikessa yksinkertaisuudessaan on se, että emme hirveästi kikkaile, Social Burgerjoint -ketjun keittiöpäällikkö Jani Räsänen korosti.
Marko Wahlström
Yksinkertainen on kaunista, kikkailu vähemmälle
Räsäsen mukaan Social Burgerjointin perusta rakentuu hyvälle ja rasvaiselle medium-pihville sekä rasvaiselle briossi-leivälle.
–?Yksinkertaisuudessaan periaatteenamme on se, että emme hirveästi kikkaile. Jossain vaiheessa oli trendikästä laittaa burgerin väliin kaikkea mahdollista. Halusimme kulkea vastavirtaan ja tehdä yksinkertaisia asioita, hän kertoi.
Ketjuravintolan ajatus sai alunperin alkunsa yrityksen perustajan ja sen nykyisen luovan johtajan Mika "Pikkis" Tuomosen ruokarekasta.
–?Ja ruokarekassahan ei ole paljon tilaa kikkailla, vaan asioita pitää pystyä yksinkertaistamaan. Sama linja jatkuu nyt ravintoloissakin eli se, että hampurilainen syntyy hyvistä raaka-aineista ja mahdollisimman nopeasti, Räsänen jatkoi.
Kausiburgereissa ketju käyttää toki hieman kalliimpia raaka-aineita.
–?Kesäkuussa listalle tulee haukiburger, joka sisältää tillimajoneesia, haukipihvejä ja pikkelöityä fenkolia, Räsänen kertoi.
Ravintolan peruslistalta löytyy kuusi hampurilaista ja vege-vaihtoehdot.
Social Burgerjointin hampurilaisten perusta rakentuu medium-pihville ja briossi-leivälle. Kuvassa lounasburgerit.
Marko Wahlström
"Tämä on erilaista kuin Mäkkärissä"
Porvoolaiset huoltomiehet Peter Karlsson ja Niko Rahunen saivat ja tilasivat lounasburgerit perjantain ensimmäisten burger-asiakkaiden joukossa.
–?Ihan hyvää on. Uskon, että tämä houkuttelee ihmisiä. Tämä on erilaista kuin "Mäkkärissä". Samoin ranskikset ovat ihan eri makuisia kuin muualla, Karlsson sanoi.
Hän myönsi syövänsä burgereita vain harvakseltaan, silloin tällöin.
–?Varmaan tulee jonkinlainen "hamppari" kerran viikossa vedettyä. Ja tykkään käydä syömässä välillä paremman hampurilaisen, Rahunen jatkoi pöydän toiselta puolelta.
Hän kutsui annostaan premium-tasoiseksi.
–?Ei tätä voi verrata pikaruokaan, vaikka tulee nopeasti. Ehkä tätä voisi kutsua pikaruoan ja vähän paremman yhdistelmäksi, Rahunen jatkoi.
Kotipizzan ja Social Burgerjointin yhdistelmäravintola sijaitsee samalla paikalla, jossa viime helmikuun puoliväliin asti toimi Osuuskauppa Varuboden-Oslan Presso-kahvila, Rosso Express ja Mini-Hesburger.
FAKTALAATIKKO
Social Burgerjoint
* Helsinkiläislähtöisellä Social Burgerjoint -ketjun ravintoloita on tällä hetkellä toiminnassa kuusi, joista uusimmat Haminassa ja Porvoossa. Lisäksi ketjuun kuuluu tapahtumia ruokarekalla kiertävä food truck -yrittäjä.
* Ketjun tavoitteena on avata tänä vuonna yhteensä kahdeksan uutta ravintolaa ja ensi vuonna seuraavat kahdeksan.
* Luova johtaja Mika "Pikkis" Tuomonen perusti ketjun yhdessä Porvoossa lapsuutensa ja nuoruudessa viettäneet Herkko Volasen kanssa. Yrittäjäkaksikko avasi ensimmäisen ravintolan Helsingin Sörnäisiin tammikuussa 2017 ja saman vuoden marraskuussa möi yrityksestä 51 prosenttia Kotipizza Groupille.
* Social Burgerjoint palkittiin vuonna 2017 kahdessa eri äänestyksessä parhaimmaksi burger-paikaksi ja viime syksyn Berliinin street food -messuilla se jakoi ykkössijan.
* Ketjuravintola rankattiin äskettäin Big Seven Travelin listalla maailman 50 parhaan burger-paikan listalle sijalle 28. Aiemmin ketju on ollut Euroopan 50 parhaan burger-paikan listalla.
019 521 7500
viestiitavayla.fi8:00 - 16:00
Kaikki yhteystiedot